تاریخ: ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۰۴
بازدید: ۲۳۱
کد خبر: ۲۰۶۶۵۳
سرویس خبر : آهن و فولاد
عضو هیات مدیره ذوب آهن اصفهان:

تجمع سود در یک حلقه خاص تعادل در زنجیره تولید را برهم می‌زند

تجمع سود در یک حلقه خاص تعادل در زنجیره تولید را برهم می‌زند
‌می‌متالز - یزدخواستی، عضو هیات مدیره ذوب آهن اصفهان، گفت: می‌توان با مشورت با کارشناسان اقتصادی، فعالان صنعتی و همچنین تنظیم مکانیسمی از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید فولاد، زمینه تنظیم بازار را فراهم کرد.

به گزارش می‌متالز، «مرتضی یزدخواستی» در پاسخ به این پرسش که شرکت ذوب آهن اصفهان، برای تامین مواد اولیه با چه مشکلاتی روبرو است؟ اظهار داشت: هدف از تاسیس کارخانه ذوب آهن اصفهان بر پایه زنجیره تولید از معدن تا محصول نهایی بود و مدیریت معادن را بر عهده داشت.
وی افزود: در ادامه و به علت سیاست گذاری‌های غیر کارشناسی شده، معادن واگذار شدند و در حال حاضر، کارخانه ذوب آهن اصفهان در تامین پایدار مواد اولیه، برای تولید با سه کوره بلند با چالش‌هایی مواجه است.
این فعال صنعت فولاد، بیان کرد: با تدابیر مدیریت شرکت ذوب آهن اصفهان و طرح‌هایی که در جلسات هیات مدیره پیگیری می‌شود چشم انداز مناسبی را شاهد هستیم که خرید معدن زغال سنگ سوادکوه یک نمونه از آن است.
یزدخواستی، گفت: به منظور بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی شرکت ها، جلسات ماهانه، برگزار می‌شود که تاکنون، بازخورد خوبی داشته است.
وی افزود: برای هر یک از این شرکت‌ها رسالت خاصی تعریف شده است و در تلاش هستیم که برنامه ریزی‌ها به نحو مناسبی اجرا شود که به صورت تخصصی بر فعالیت‌ها متمرکز باشند تا نتیجه موثری را شاهد باشیم.
یزدخواستی، اظهار داشت: براساس مصوبه هیات مدیره ذوب آهن اصفهان، پروژه‌های این کارخانه تا حد امکان به شرکت‌های تابعه واگذار می‌شوند تا بتوانند در کنار این طرح‌ها در صنایع مختلف مانند شرکت مهندسی و پویش ساخت حضور فعال داشته باشند.
وی درخصوص تولید ریل در ذوب آهن اصفهان، گفت: با برنامه ریزی‌های مدیریت عالی شرکت و تلاش شبانه روزی کارکنان در بخش‌های مختلف، تولید ریل در ایران به اسم شرکت ذوب آهن اصفهان، ثبت شده است؛ در زمینه تولید ورق، میلگرد و … صنایع دیگر فعال هستند، اما ریل ذوب آهن در غرب آسیا بی همتا است.

قیمت گذاری دستوری نتیجه مطلوبی نداشته است

این فعال صنعت فولاد در پاسخ به این پرسش که سیاست قیمت گذاری دستوری در زنجیره فولاد را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ به بازار، گفت: سیاست قیمت گذاری دستوری در زنجیره تولید فولاد یک سیاست اشتباه است.
یزدخواستی اظهار داشت: قیمت گذاری دستوری در زنجیره تولید فولاد، زمینه ساز آسیب به عملکرد تولید کننده یا متضرر شدن مصرف کننده را فراهم می‌کند.
وی افزود: علاوه بر این در سایه این سیاست‌های اشتباه و در مقاطعی شاهد پدید آمدن اختلاف میان نرخ فروش یک محصول در بازار آزاد و مراجع رسمی خرید و فروش خواهیم بود و این فاصله قیمتی باعث ایجاد رانت می‌شود.
یزدخواستی، بیان کرد: سابقه قیمت گذاری دستوری در حوزه‌های مختلف وجود دارد و تمامی این تجربه‌ها تاکنون، نتیجه مطلوبی را نداشته اند.
این عضو هیات مدیره ذوب آهن اصفهان، گفت: براین اساس، بازار آزاد برای خرید و فروش محصولات شکل می‌گیرد و به دنبال آن دلالی و واسطه‌گری رونق خواهد یافت.
یزدخواستی با اشاره به راهکاری برای تنظیم بازار بدون ورود به قیمت گذاری دستوری، اظهار داشت: می‌توان با مشورت با کارشناسان اقتصادی، فعالان صنعتی و همچنین تنظیم مکانیسمی از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید فولاد، زمینه تنظیم بازار را فراهم کرد.
وی افزود: علاوه بر این، می‌توان سود منطقی هر حلقه از زنجیره تولید را با احتساب همه شرایط و سرمایه گذاری‌ها در نظر گرفت.
این فعال صنعت فولاد، گفت: تجمع سود در یک حلقه خاص از تولید، زمینه روانه شدن سرمایه‌ها را به آن بخش فراهم و تعادل را از مسیر تولید دور خواهد کرد. یزدخواستی در پایان، گفت: پذیرفتن مکانیسم‌های اقتصادی و اثرگذار بر بازار راه رفع چالش‌های حاکم بر زنجیره تولید فولاد و تنظیم خرید و فروش این محصولات است.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده