تاریخ: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۰۱
بازدید: ۳۱۶
کد خبر: ۲۰۷۵۰۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
در سال جهش تولید اتفاق افتاد

بیشترین واردات فولادی کشور متعلق به ورق‌های تخت

بیشترین واردات فولادی کشور متعلق به ورق‌های تخت
‌می‌متالز - طبق گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، طی سالی که گذشت، مجموع واردات فولادی‌ها بیشتر متعلق به مقاطع تخت فولادی (ورق گرم، سر و پوششدار) بوده است که ۶۱ درصد هم نسبت به میزان واردات در سال ۱۳۹۸ افزایش داشته است.

به گزارش می‌متالز، براین اساس در مجموع سال ۱۳۹۹، واردات فولادی‌ها به کشور نسبت به سال ۱۳۹۸، بیشتر نشان‌دهنده افزایش واردات است؛ چراکه واردات مجموع مقاطع تخت فولادی ۶۱ درصد، محصولات فولادی ۵۰ درصد و فولاد میانی برابر میزان واردات در سال ۱۳۹۸ بوده است. تنها میزان واردات کل مقاطع طویل فولادی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال پیش از آن ۱۱ درصد کاهش یافته است.

افزایش واردات فولا ایران در حالی در سال گذشته رخ داده است که تولید فولاد در مجموع سال ۱۳۹۹ در تمامی مقاطع و محصولات افزایشی بوده است. تنها در سال ۱۳۹۹ همچون سال ۱۳۹۸، آهن اسفنجی به کشور وارد نشده است.

طبق آمار، در مجموع در سالی که گذشت، یک میلیون و ۷۹۹ هزار تن واردات فولاد ایران شامل مقاطع طویل و تخت فولادی، محصولات فولادی و فولاد میانی به کشور وارد شده است که نسبت به یک میلیون و ۱۹۱ هزار تن وارد شده در سال ۱۳۹۸، ۳۳.۷ درصد افزایش داشته است.

در سال ۱۳۹۹ فولاد میانی خارجی ۵۰۰۰ تن به ایران وارد شده که مطابق میزان واردات آن در سال ۱۳۹۸ است. همانطور که اشاره شد، آهن اسفنجی نیز همچون سال ۱۳۹۸ در سال ۱۳۹۹، واردات نداشته است.

در میزان واردات فولاد میانی سال ۱۳۹۹، سهم بیلت و بلوم ۴۰۰۰ تن و سهم اسلب، ۱۰۰۰ تن بوده است. با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۸ به ترتیب ۳۰۰۰ تن (بیلت و بلوم) و ۲۰۰۰ تن (اسلب) وارد کشور شده بود، در سال ۱۳۹۹، واردات بیلت و بلوم، ۳۳ درصد افزایش و واردات اسلب ۵۰ درصد کاهش را تجربه کرده است.

رشد ۵۰ درصدی واردات محصولات فولادی

کل واردات محصولات فولادی کشور در سال ۱۳۹۹، ۸۹۷ هزار تن بوده که نسبت به ۵۹۸ هزار تن وارد شده در سال ۱۳۹۸، افزایش ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

طبق آمار، سهم واردات مقاطع تخت فولادی از همه بیشتر بوده است. طی سالی که گذشت، ۸۱۷ هزار تن مقاطع تخت فولادی شامل ۳۴۰ هزار تن ورق گرم، ۲۶۸ هزرا تن ورق سرد و ۲۰۹ هزار تن ورق پوششدار وارد کشور شده است که به نسبت ۵۰۸ هزار تن وارد شده (در مجموع) افزایش ۶۱ درصدی داشته است.

البته به تفکیک، ورق گرم ۱۶۸ درصد و ورق سرد ۷۱ درصد افزایش واردات و ورق پوششدار هفت درصد کاهش واردات داشته‌اند.

کاهش واردات تنها در مقاطع تخت فولادی

تنها واردات مقاطع تخت فولادی با کاهش ۱۱ درصدی از عدد ۹۰ هزارتن در سال ۱۳۹۸ به ۸۰ هزار تن در سال ۱۳۹۹ رسیده است. در تفکیک آن، تیرآهن وارد شده در سال ۱۳۹۹ مشابه سال پیش از آن، همان ۱۰ هزار تن بوده است. همچنین میلگرد با افت ۲۱ درصدی از ۳۴ هزار تن به میزان ۲۷ هزار تن وارد شده و نبشی، ناودانی و سایرمقاطع از ۴۶ هزار تن به ۴۳ هزار تن در سال گذشته رسیده و افت هفت درصدی داشته است.

منبع: ایسنا

عناوین برگزیده