به گزارش میمتالز، اردیبهشت سال قبل بود که جمع کثیری از کارگران شرکت زغالسنگ به دنبال مشکلات و خواستههای خود قریب به ۲ هفته داخل این شرکت تحصن کردند.
تحصنی که سر و صدای زیادی پا کرد، به تغییر مدیرعامل ختم شد و در نهایت با قول مسوولان برای حل مشکلات به پایان رسید. حالا پس از گذشت یکسال و در آستانه روز جهانی کارگر به سراغ کارگران رفتیم تا از وضعیت آنها مطلع شویم.
یدالله زمانی یکی از نمایندگان کارگران زغال سنگ میگوید: برخی مشکلات به صورت قطره چکانی حل شدند که بابت آن تشکر هم میکنیم؛ اما توقع کارگران چیز دیگری است؛ کارگر توقع دارد زندگیاش بچرخد.
او ادامه میدهد که در بحث دائم شدن قراردادها که به دیوان عدالت اداری شکایت شده هنوز جوابی نیامده است: «بر اساس رای دیوان عدالت اداری کارگران باید کارگر خود شرکت شوند، اما این موضوع در بروکراسی اداری مانده و کارگران بسیاری منتظر آن هستند.»
این کارگر معدن با اشاره به نزدیکی روز جهانی «کارگر» گفت: ما کارگران معدن در بدترین شرایط کاری کار میکنیم، کاری داریم که هر کسی قدرت ورود به آن را ندارد؛ کار میکنیم و اعتراضی هم نداریم ما حداقل توقعی که ما این است که مشکلاتمان حل شود.
او ادامه داد: از مسوولان میخواهیم شغل سخت وزیان آور معدن را از سایر مشاغل سخت جدا کنند؛ چون که معدن کاری یک سر و گردن از همه مشاغل سخت تراست.
او به بیماریهای ناشی از شغل اشاره کرد و گفت: کارگران معدن به دلیل شرایط شغلی خاص نمیتوانند شغل دوم برای خود تهیه کنند.
اجرای امنیت شغلی یکی دیگر از خواستههای این کارگر معدن بود: «ضریب شغلی از طریق نمایندگان در حال پیگیری است، اما روند آن کند است و دولت باید در این جریان کمک کند.»
نماینده کارگران افزود: از استاندار کرمان که پیش از این در سفر به شهرستان راور قول حضور در معادن را داده بود، دعوت میکنیم به معادن بیاید و برای رفع مشکلات کمک کند.
زمانی گفت: خواسته کل کارگران ایران داشتن امنیت شغلی با اجرای ماده ۷ قانون کار است. خواستار قراردادهایی هستیم که آیتمهایی مرتبط با هر شغل در آن گنجانده شود.
او با اشاره به عدم اجرای قوانین تصویب شده مجلس و دولت گفت: مسوولان کمک کنند ما معدن کاران جزو فراموش شدگان نباشیم و از این فراموشی در آییم.
اسماعیلی مدیرکل کار تعاون و رفاه اجتماعی کرمان میگوید: طرح طبقه بندی مشاغل کارگران زغالسنگ پیگیری و اجرا شده البته نواقصی دارد که در حال پیگیری برای رفع آن هستیم.
او ادامه داد: کارگران به دنبال قرارداد دولتی هستند که این عملا از اختیارات ما خارج است، خود کارگران از طریق راههای قانونی به دنبال موضوع هستند.
اسماعیلی در خصوص ضریب شغلی کارگران گفت: درخواست کارگران مبنی بر افزایش ضریب شغلی از ۱.۵ به ۲ نیز نیاز به قانون مجلس دارد و در اختیارات استان نیست.
منبع: کرمان نو