به گزارش میمتالز، در معاملات امروز (دوشنبه) بازار جهانی نفت، قیمت نفت با خوشبینی در مورد افزایش شدید تقاضای سوخت در کشورهای پیشرفته و چین در نیمه دوم امسال صعود کرد؛ درحالیکه نگرانیهای روزافزون در مورد تعطیلی کامل در هند برای مهار همهگیری COVID-۱۹ این صعود را تحتالشعاع قرار داده است.
به گزارش رویترز، معاملات آتی نفت خام برنت در ماه جولای ۳۶ سنت یا ۰.۵ درصد افزایش یافت و به ۶۷.۱۲ دلار در هر بشکه رسید درحالیکه نفت غرب تگزاس آمریکا در ماه ژوئن با ۳۶ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش، ۶۳.۹۴ دلار در هر بشکه بود. طبق نظرسنجی رویترز، انتظار میرود واکسنها تقاضای نفت جهانی را به ویژه در اوج فصل سفر در سه ماهه سوم کاهش دهند و این باعث میشود تحلیل گران پیش بینیهای خود را برای قیمت نفت برنت برای پنجمین ماه متوالی افزایش دهند.
این نظرسنجی از ۴۹ شرکت کننده صورت گرفت و پیش بینی کرد که نفت برنت در سال ۲۰۲۱، در مقایسه با ۶۳.۱۲ دلار ماه گذشته و میانگین ۶۲.۳۰ دلار امسال، به طور متوسط ۶۴.۱۷ دلار در هر بشکه باشد. تحلیل گران گفتند: تقاضای زیاد در مناطقی مانند آمریکای شمالی، اروپا و چین چشم انداز کلی را مثبت کرده است. درحالی که روز یکشنبه یک ارگان صنعتی هند از مقامات خواسته بود تا فعالیت اقتصادی را برای نجات جان انسانها محدود کنند، زیرا این کشور با شیوع ویروس کرونا که سیستم مراقبتهای بهداشتی را تحت فشار قرار داده است، در حال مبارزه است.
در مورد عرضه، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل ۲۵.۱۷ میلیون بشکه در روز پمپ کرد که نسبت به ماه مارس ۱۰۰ هزار بشکه افزایش داشته است، درحالیکه ایران و سایر تولیدکنندگان تولید را افزایش دادهاند. تولید اوپک از ماه ژوئن ۲۰۲۰، به استثنای فوریه هر ماه افزایش یافته است.
ایران و ایالات متحده در حال مذاکره برای احیای توافق هستهای برجام هستند که میتواند منجر به لغو تحریمهای ایالات متحده شود که به ایران اجازه میدهد صادرات نفت را افزایش دهد.
در ایالات متحده، هفته گذشته شرکتهای انرژی سکوهای نفت و گاز طبیعی را اضافه کردند و منجر به نهمین افزایش تعداد دکلهای ماهانه شدند، درحالیکه به گفته بیکر هیوز، بهبود قیمتها برخی از ماشینهای حفاری را به چاه بازگرداند. طبق گزارش ماهانه دولتی، روز جمعه، تولید نفت خام ایالات متحده در ماه فوریه بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت و به کمترین میزان از اکتبر ۲۰۱۷ رسید.
منبع: پایگاه خبری اتاق ایران