تاریخ: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۳۹
بازدید: ۴۱۰
کد خبر: ۲۰۸۷۰۶
با امضای تفاهم‌نامه‌ای محقق می‌شود

تولید فناوری‌های وارداتی با توان داخلی در دستور کار وزارت صمت

تولید فناوری‌های وارداتی با توان داخلی در دستور کار وزارت صمت
‌می‌متالز - تفاهم‌نامه همکاری مشترکی میان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در راستای رفع نیاز‌های گلوگاهی صنعت به امضا رسید.

به گزارش می‌متالز، تفاهم‌نامه همکاری میان دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد نانو و دکتر مهدی صادقی نیارکی، معاونت امور صنایع وزارت صمت در راستای بومی سازی فناوری‌های وارداتی با استفاده از توانمندی‌های داخلی و بهره برداری از توان شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های فعال در حوزه فناوری‌های نوین به امضا رسید و اجرای مفاد این تفاهم‌نامه توسط مرکز ساخت داخل وزارت صمت و شبکه تبادل فناوری انجام خواهد شد.

شناسایی و اولویت‌بندی نیاز‌های فناورانه و ارائه راهکار‌های مبتنی بر فناوری‌های نوین به‌منظور تامین این نیاز‌ها و ارتقای قابلیت‌های فناورانه بنگاه‌های صنعتی کشور از دیگر اهداف این تفاهم نامه است و طی آن حل نیاز‌های فناورانه گلوگاهی صنعت کشور از طریق توانمندسازی و توسعه بازارِ شرکت‎‌های عرضه‌کننده محصولات و تجهیزات مبتنی بر فناوری‎‌های نوین، ارتقای فناوری و جهش تولید این شرکت‎‌ها به واسطه قرار گرفتن در زنجیره تأمین شرکت‎‌های بزرگ داخلی و همچنین تسریع در معرفی و به‌هم‌رسانی این شرکت‌ها از جمله مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

بررسی و احصای نیاز‌های فناورانه گلوگاهی صنعت کشور، ب‎هم‌رسانی محصولات و فناوری‎‌های اثبات شده متناسب با نیاز‌های احصاء شده، بکارگیری و توسعه فناوری‎‌های نوین در جهت حل نیاز‌های صنعتی و جایگزینی اقلام وارداتی با اقلام ساخت داخل، توسعه فناوری‎‌های نوین در داخل کشور و همکاری جهت تسهیل فرایند صادرات آن‎‌ها، بررسی و شناخت حوزه‌‏های مستعد، فرصت‎‌ها و درخواست‎‌های فناورانه صنایع کشور و تبدیل آن‎‌ها به محصول، معرفی چالش‎‌های راهبردی و پیگیری برای حل آن‎‌ها در قالب برنامه چالش‌‎های فناورانه و نوآورانه (innoTEN)، برگزاری سمینار‌ها و نشست‏‎‌های تخصصی مشترک بین متقاضیان صنعتی و عرضه‎‌کنندگان فناوری، بررسی و معرفی فرصت‎‌های فناورانه جهت سرمایه‎‌گذاری، کمک به اخذ تأییدیه‎‌های داخلی و خارجی لازم برای محصولات و فناوری‌‎ها براساس درخواست صنایع و راهنمایی شرکت‌های دانش‌بنیان جهت تسهیل در دریافت مجوز‌ها از محور‌های این تفاهم‌نامه همکاری است.

براساس مفاد این تفاهم‌نامه، معاونت امور صنایع وزارت صمت متعهد می‌شود تا به شرکت‌های فناور موضوع این تفاهم‌نامه برای حضور فعال‌تر در صنعت کشور کمک کرده و از این طریق به افزایش ظرفیت و فرصت‎‌های صنعتی کشور و ارتقای شرکت‎‌های دانش‌‎بنیان و نوین کمک کند. کمک به ایجاد الزامات قانونی و استفاده از ظرفیت‎‌های قانونی و ساختاری موجود در وزارت صمت جهت همکاری حداکثری با شرکت‎‌های عرضه‎‌کننده محصولات و تجهیزات مبتنی بر فناوری‎‌های نوین از دیگر تعهدات معاونت امور صنایع در این تفاهم‌نامه است. همچنین انتظار می‌رود با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه توان صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های فعال در حوزه فناوری نانو بهبود یابد.

به نقل از ستاد نانو، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نیز از ظرفیت نهاد‌های واسط (بروکر) در شبکه تبادل جهت هماهنگی با صنایع و احصاء نیاز‌های آن‌‎ها در قالب برنامه شبکه تبادل فناوری استفاده خواهد کرد. ایجاد بانک اطلاعاتی از شرکت‎‌های دارای فناوری نوین و محصولات فناورانه ارزیابی شده آن‌ها، حمایت از ثبت اختراعات و پتنت‌ها برای فناوری‌های گلوگاهی، در اختیار قرار دادن ظرفیت‌های موجود در برنامه چالش‎‌های نوآورانه و فناورانه (innoTEN) جهت یافتن تیم‌‎ها، افراد و شرکت‌‎های دارای ظرفیت جهت حل نیاز‌های صنعتی از جمله برنامه‌های ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برای کمک به رسیدن به اهداف این تفاهم‌نامه است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) 

عناوین برگزیده