به گزارش میمتالز به نقل از صنعت شن و ماسه و روابط عمومی انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران، نشست دو جانبه مهندس محمدنبی یوسفیان، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان شن و ماسه استان تهران با مهندس اسدالله کشاورز، معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت در محل ساختمان وزارتخانه برگزار شد.
در این نشست یوسفیان ضمن تبریک انتصاب کشاورز به عنوان معاون امور معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و با اشاره به سابقه کارشناسی و تشکیلاتی وی، ابراز امیدواری کرد این انتصاب سبب رونق و رشد حوزه معادن و صنایع معدنی در سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها باشد.
رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن ایران در ادامه به ارائه گزارشی از وضعیت معادن شن و ماسه در سطح استان و کشور و مشکلات و اقدامات پیش روی آنها پرداخت که اهم آنها به شرح زیر است:
– پیشگامی انجمن شن و ماسه در حوزه مسوولیت اجتماعی: یوسفیان با اشاره به کمک و همراهی همیشگی انجمن در حل مشکلات شهرستان و استان به موضوع کرونا و رویکرد معادن در قبال آن اشاره کرد. بهگونهای که با تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و نظارت بر رعایت پروتکلها، شاهد کمترین میزان مبتلا و فوتی در این زمینه بوده و حتی یک مورد نیز تعدیل نیروی کار گزارش نشده است. در آخر نیز حضور پررنگ در حوزه تأمین بستههای معیشتی ماه مبارک رمضان و همچنین کمک به بازسازی آسیبهای ناشی از زلزله سیسخت. یوسفیان همچمنین به تلاش این صنف برای واردات چند ده هزار واکسن کرونا برای واکسیناسیون رایگان کارگران معادن اشاره کرد.
– موضوع عمق مجاز برداشت معادن بحث بعدی جلسه بود. یوسفیان با بیان اینکه محدودیت ۲۵ متری عمق برداشت از معادن شن و ماسه هیچگونه مبنای علمی و قانونی ندارد، با اشاره و استناد به بررسیهای فنی و ژئوتکنیک انجام شده در معادن منطقه، خواستار حذف این محدودیت و بررسی فنی موضوع برای اجازه برداشت تا عمق کانسار، با توجه به ضرورتهای قانونی و فنی شد. ضرورت بررسی فنی و تخصصی موضوع عمق برداشت برای هر معدن با توجه به شرایط خاص هر معدن، موضوع استدلال یوسفیان بود.
– مساله قیمت فروش مصالح سنگدانهای، دیگر موضوع بحث نشست بود که یوسفیان با بیان ضرورت بهروزرسانی قیمتهای فروش با توجه به متغیرهای تأثیرگذار بر قیمت، خواهان حمایت معاونت معدنی از معادن در برابر دخالتهای دیگر نهادها شد.
– ارائه گزارش فعالیتهای فرهنگی-رسانهای انجمن شن و ماسه نیز بخش پایانی صحبتهای یوسفیان بود. راهاندازی و انتشار فصلنامه تخصصی صنعت شن و ماسه و صنایع وابسته و توزیع گسترده آن در سطح معادن شن و ماسه سراسر کشور با رویکرد دانشافزایی و شبکهسازی، ایجاد ظرفیتهای فرهنگی خبری تخصصی صنعت شن و ماسه در فضای مجازی و طرحریزی و آغاز مطالعات اجرایی نخستین کافه تخصصی معدن ایران در مکان انجمن شن و ماسه، از جمله این فعالیتها بود.
کشاورز نیز ضمن خیر مقدم و آرزوی سلامتی و قبولی طاعات و عبادات برای مجموعه فعالان صنف و صنعت شن ماسه، انجمن شن و ماسه استان تهران را انجمنی نمونه و الگو معرفی کرد و از زحمات همه اعضا، مدیران و کارکنان این صنف تقدیر کرد. در موضوع عمق برداشت نیز کشاورز با پذیرش موضوع ضرورت بررسی موردی و فنی هر معدن، در ابلاغ به قاسمی، مدیر کل بهرهبرداری، خواهان اصلاح این موضوع شد. کشاورز با استقبال از ضرورت اصلاح و تغییر عمق برداشت معادن، این موضوع را مقدمهای بر بحث تجمیع معادن عنوان کرده و خواستار رعایت اصول ژئوتکنیک، فنی و ایمنی در موضوع برداشت تا عمق کانسار شد.
در موضوع قیمت نیز کشاورز، با بیان ضرورت سودآوری سرمایهگذاریهای صورت گرفته و حمایت از صنعتگران و تولیدکنندگان در سال جاری خواستار تعیین قیمت متوسط بازار با هماهنگی با شرکتها، صنوف و اتحادیهها شد که در صورت تغییر و بهبود در شرایط اقتصادی کشور نیز، معدنکاران با آنالیز عوامل موثره، پیشتاز اصلاح و حتی کاهش قیمتها باشند.
تقدیر از فعالیتهای رسانهای و فرهنگی انجمن شن و ماسه نیز بخش پایانی صحبتهای کشاورز بود که با بیان ضرورت حضور در خبری-رسانهای و تأثیرگذاری بر عرصه افکار عمومی، خواهان سرمایهگذاری بیشتر انجمن در حوزههای فرهنگی برای کاهش فاصله میان مردم و معدن شد.
منبع: صنعت شن و ماسه