تاریخ: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۰:۳۳
بازدید: ۲۵۴
کد خبر: ۲۰۹۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مشاور سازمان برنامه مطرح کرد

عرضه نفت خام در بورس انرژی برای مقابله تحریم‌ها/ پیشنهادی درباره نرخ خوراک پتروشیمی

می متالز - حسینی صدر عرضه نفت خام در بورس انرژی را یک مزیت برای دوران تحریم‌ها اعلام کرد و گفت:پیشنهاد می‌شود درآمد ارزی پتروشیمی‌ها مطابق نرخی که خوراک آنها فروخته می‌شود، تعدیل شود.
عرضه نفت خام در بورس انرژی برای مقابله تحریم‌ها/ پیشنهادی درباره نرخ خوراک پتروشیمی

به گزارش می متالز، موید حسینی صدر با اشاره به پیشنهادهای مطرح شده برای تغییر فرمول محاسبه نرخ خوراک مجتمع‌های پتروشیمی،گفت: پیشنهاد می‌شود برای تغییر فرمول محاسبه نرخ مجتمع‌های پتروشیمی،به آنها اجازه داد نرخ خوراک خود را بر اساس ارز ثانویه پرداخت کنند و در مقابل درآمد ارزی آنها نیز بر مبنای ارز ثانویه تسعیر و به این ترتیب یک‌دست شود.

به عبارتی اگر قرار باشد پتروشیمی‌ها با هر نرخی از دولت خوراک خود را خریداری کنند، با همان نرخ نیز ارز حاصل از فروش محصولات خود را به دولت بفروشد.

مشاور سازمان برنامه و بودجه گفت: کمتر از 10 درصد هزینه‌های پتروشیمی‌ها مربوط به هزینه خوراک آنها است و از درآمد صادراتی خود می‌توانند برای هزینه تأمین خوراک نیز استفاده می‌کنند، تا نیازی به معادل سازی قیمت‌ها نیز نباشد.

وی افزود: وزارت نفت به ارز نیاز دارد بنابراین می‌توان متصور بود، به ازای نرخ خوارکی که از دولت می‌گیرند با همان نرخ نیز ارز خود را به دولت بدهند و برای مابقی آن نیز سیاست گذاری شود که چه مقداری برای نیازهای خود و تأمین کاتالیست ها استفاده کنند.

حسینی صدر ضمن مخالفت با بازار ثانویه به دلیل آنچه که وی از آن تحت عنوان بهانه‌ای برای ایجاد رانت و بستر فسادهای چند هزار میلیارد تومانی توصیف کرد ، افزود: بهترین کار در این زمینه الزام صادرکنندگان برای فروش ارز در سامانه قانونی است.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با دفاع از عرضه نفت خام در بورس انرژی گفت: ششم آبان ماه امسال محموله یک میلیون بشکه‌ای نفت خام سبک ایران در رینگ بین الملل بورس انرژی عرضه می‌شود و این در حالی است که با توجه به شرایط تحریمی کنونی ،وزارت نفت به عنوان عرضه کننده دوباره در جایگاه خریدار نخواهد نشست.

وی با بیان اینکه در شرایط تحریمی عرضه نفت خام در بورس انرژی بر حسب اتفاق کار شدنی و یک مزیت است ، افزود: اگر یک سری پالایشگاههای در مقیاس کوچک( Mini-Refinery) در اطراف مزرهای مشترک کشور راه اندازی و نفت خام خود را در بورس انرژی عرضه و اجازه صادرات مشتقات بدهیم می‌توان به سهولت از این مزیت بهره برد.

به گفته حسینی صدر برای صادرات پارت‌های کوچک نفتی اصلاً تحریمی وجود ندارد و از طریق مرزهای در اختیار ایران می‌توان بر روی آب و یا مرزهای زمینی به خریداران محموله‌های نفت خام و فراورده‌های نفتی را فروخت.

وی با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا گفت: در ایران صدها هزار شرکت مختلف وجود دارد و با تحریم یک شرکت، فردا شرکت‌های جدید دیگری ایجاد می‌شوند .گاهی دو شرکتی که در کنار هم مستقر هستند خودشان نمی‌دانند مستقل هستند یا فعالیت مشترکی انجام می‌دهند. مگر اینکه مدیر یک شرکت بی عرضه باشد و نتواند از وضعیت موجود بهترین تصمیم و استراتژی را اتخاذ کند، والا اینکه هزاران شرکت را نیز تحریم کنند بی فایده خواهد بود.

مشاور سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: اگر این عزم وجود داشته باشد در شرایط تحریمی فرصت‌های بسیاری برای کشور فراهم می‌شود.الان مشابه آسیابی که آرد از آن بیرون می‌ریزد، با هر دور چرخش مقداری از نخبگان حذف و مقداری از آدم‌هایی که با پارتی و سفارش از ارتقای شغلی برخوردار شده‌اند، امکان حضور و بروز بیشتری را دارند.

حسینی صدر با اشاره به خاطره‌ای از دوران نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:در زمان نمایندگی خود در مجلس شاهد بودم، اگر مدیری برای شهرستان معرفی می‌شد و مدیر ارشد می‌دید از او قوی‌تر است می‌گفت، دو سال دیگر این شخص جای من می‌نشیند و موی دماغ می‌شود. برای ترساندن نماینده مجلس نیز می‌گفتند این فرد رقیب شما و کاندیدا می‌شود . در حالی که در ظاهر چنین مدیری فکر می‌کرد که فردا روزی جانشین خودش می‌شود. در ایران هر سیستمی می‌خواهد معاون انتخاب کند بلافاصله یک ذره بین می‌گذارد ببیند آیا قد وی فردا بلندتر از او می‌شود یا نه که در صورت برتری وی بال‌های آن را قیچی می‌کند.

عناوین برگزیده