به گزارش میمتالز، با توجه به اینکه یکی از دغدغههای صنایع فولادی کشور تامین ماده اولیه بوده، اولویت با سرمایهگذاری در صنایع بالادست بوده که موجب اطمینان خاطر شرکتهای فولادی از تامین مواد اولیه شده است. بر این اساس، با امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به گفتگو نشسته ایم که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:
یک دهه است که رهبر معظم انقلاب شعارهای هر ساله را با موضوع تولید و اقتصاد و رویکردهای اقتصاد مقاومتی انتخاب میکنند که حکایت از نگاه دقیق ایشان به پیششرطهای تولید و حمایت از تولید دارد. شاید هم یکی از دغدغههای معظم له در این سالها پویایی در اقتصاد و تولید بوده که با نامگذاری ایشان در این سالها این موضوع بیشتر نمایان و مشهود شده است. سال گذشته به نام جهش تولید نامگذاری شد. در این سال، سعی کردیم با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و به کارگیری تمامی ظرفیتها علیرغم محدودیتهای مختلف، در تولید سالانه خود افق بالاتری را از لحاظ کمی و کیفی نسبت به برنامه تولید محقق کنیم. همچنین امسال نیز که ایشان دستور پشتیبانی و مانعزدایی از تولید را صادر کردهاند، علاوه بر حفظ روند تولید پایدار و تلاش برای ارتقای آن، در حمایت از تامینکنندگان و تولیدکنندگان داخلی برنامه جدی داریم و گامهای اساسی برمیداریم و بدون شک سال ۱۴۰۰ نیز منویات و بیانات مقام معظم رهبری را نصبالعین قرار میدهیم. سعی مجموعه فولاد خوزستان بر رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است. به عقیده بنده داشتن تفکر و روحیه جهادی لازمه تحقق شعار سال ۱۴۰۰ است.
همان طور که قبلا هم اشاره شد، در سال ۱۳۹۹ با محدودیتهای بسیاری مواجه بودیم. تشدید تحریمهای ظالمانه از یک سو، شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای مختلفی از سویی دیگر و همچنین محدویتهای چندباره استفاده از برق باعث شد سختیهای بسیاری متوجه فولاد خوزستان شود. وجود هر یک از محدودیتها به تنهایی میتوانست تولید را با چالش جدی مواجه کند. اما به لطف پروردگار و همت مثالزدنی کارکنان مجموعه فولاد خوزستان موفق شدیم به میزان تولید برنامه پیشبینی شده، دست پیدا کنیم. شایان ذکر است راهاندازی فاز اول کارخانه تولید گندله شهید سلیمانی که اوایل سال ۱۳۹۹ با حضور مسئولان کشوری به بهرهبرداری رسید، از دیگر طرحهای موفق مجموعه به شمار میآید. این کارخانه ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون تن گندله را دارد که در فاز اول ظرفیت دو میلیون ۵۰۰ هزار تنی آن به بهرهبردای رسید و برای یک هزار و ۵۰۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرد.
با توجه به اینکه تولید شرکت فولاد خوزستان بر پایه صادرات است، محصولات این مجموعه در اقصی نقاط جهان خریدار دارد. حضور موثر و دائمی در بازارهای بینالمللی باعث حفظ جایگاه کشور در میان تولیدکنندگان بینالمللی میشود. از طرفی سیاستهای وزرات صمت مبنی بر اولویت تامین مواد اولیه شرکتهای نوردی داخلی باعث شده میزان صادرات با تغییراتی همراه شود. به طور متوسط ۵۰ درصد تولیدات مجموعه فولاد خوزستان در سال ۱۳۹۹ صادر شده و مابقی در اختیار شرکتهای نوردی داخلی قرار گرفت. لازم به ذکر است بخش اعظمی از درآمدهای ارزی در سامانه نیما تزریق شد و مقداری هم به تهیه مواد و تجهیزات مورد نیاز شرکت اختصاص یافت. مجموعه فولاد خوزستان، همواره خود را متعهد به پیروی از سیاستهای وزرات صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی میداند.
باید توجه داشت که توسعه رمز تولید پایدار محسوب میشود. از این رو، برای دستیابی به تولید بیشتر و حفظ جایگاه در بازارهای داخلی و خارجی، باید به سمت نوسازی و توسعه تجهیزات گام برداشت. مهمترین طرح افتتاح شده در سال گذشته، راهاندازی کارخانه گندلهسازی شهید سلیمانی (سیمیدکو) بود. این طرح با هدف تکمیل زنجیره فولاد و با سرمایهگذاری ۱۱۵ میلیون یورویی مجموعه فولاد خوزستان طراحی و راهاندازی شد. از دیگر طرحهای در دست اقدام میتوان به: سرمایهگذاری برای راهاندازی کارخانه فولادسازی شادگان، کارخانه مگا مدول آهن اسفنجی (زمزم ۳)، احداث پست برق فشار قوی ۲۳۰/۴۰۰ کیلوولت، تکمیل فرآیند پساب صنعتی و توسعه طرح جمعآوری دود اشاره کرد.
طی سالهای اخیر، همواره یکی از مهمترین دغدغهی تولیدکنندگان فولاد، تامین مواد اولیه به ویژه سنگآهن است. افزایش بیرویه قیمت مواد اولیه در سال گذشته باعث بیثباتی در چرخه زنجیره فولاد شد. از طرفی دستورالعملهایی در مورد قیمتگذاری و فروش محصولات فولادی بعضا موجب بهم خوردن بازار شد. مجموعه فولاد خوزستان در مسیر تکمیل زنجیره ارزش از معدن تا نورد و به منظور جلوگیری از چالشهای احتمالی، اقدام به راهاندازی خط تولید گندلهسازی شهید سلیمانی، سرمایهگذاری در بخش معدن در پاییندست کرده است. البته یکی از مهمترین برنامههای شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۰ در راستای تکمیل زنجیره فولاد تملک سهام شرکت فولاد اکسین است. امید داریم در سال جدید، دولت و مجلس همگام و همسو با تولیدکنندگان گام بردارند. در شرایطی که تحریمها باعث کاهش چشمگیر فروش نفت شده است، حمایت از بخش صنعت، میتواند به محل مطمئنی برای ارزآوری کشور تبدیل شود.
دستیابی به آخرین فنآوری روز دنیا در خطوط تولید صنعت فولاد و نورد و به کارگیری فنآوری جدید در صنایع فولادی برای رقابت جهانی کاملا ضروری است. ایران با توجه به معادن سنگآهن، شرکتهای متعدد فولادی و نوردی و انرژی فراوان این ظرفیت را دارد که با بهرهگیری از فنآوری نوین در این صنعت به یکی از کانونهای اصلی تولید فولاد جهان تبدیل شود. شرکت فولاد خوزستان از بدو تاسیس اقدام به تشکیل مدیریت ساخت و سفارشات با هدف بومیسازی قطعات کرد و شناسایی تولیدکنندگان داخلی و تهیه تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد از داخل کشور را در دستور کار قرار داده است. طراحی به روش مهندسی معکوس، استعلام ساخت و کنترل کیفیت از جمله مهمترین فعالیتهای این مدیریت بود از طرفی این شرکت بخشی از تجهیزاتی که امکان ساخت آن از داخل کشور امکانپذیر است را در نمایشگاههای مختلف معرفی کرده تا با افراد حقیقی و حقوقی که توانایی ساخت و تولید آن را دارند، همکاری کند. در این سالها، علاوه بر دعوت از تولیدکنندگان داخلی، با سازمانهای مختلف از جمله: پارکهای علم و فناوری، دانشگاه و شرکتهای دانشبنیان ارتباط مستقیم برقرار کردهایم. همچنین به دانشگاهها اعلام کردیم، از طرحها و پایاننامههایی مرتبط با صنعت فولاد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا حمایت کامل میکنیم. ثمره این دیدگاه تا به امروز، بومیسازی ۲۵ هزار قطعه مورد نیاز این صنعت در شرکت فولاد خوزستان بوده است. بسیاری از این تجهیزات نیز پس از آزمودن و ارزیابی در چرخه تولید به کار گرفته شدند؛ به طوری که سفارشات آنها از خارج کشور برای همیشه لغو شد.
منبع: فلزات آنلاین