تاریخ: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۲۸
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۲۱۰۸۳۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
در صحن علنی مجلس رقم خورد؛

رزم با قیمت گذاری دستوری فولاد/ دفاع وزیر صمت از سهامداران میلیونی فولاد کشور

رزم با قیمت گذاری دستوری فولاد/ دفاع وزیر صمت از سهامداران میلیونی فولاد کشور
‌می‌متالز - دقایقی قبل علیرضا رزم‌حسینی وزیر صمت در صحن علنی مجلس و در پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی در خصوص وضعیت بازار فولاد به نکاتی اشاره کرد که قطعا دلگرمی و امیدواری صنعت فولاد و سهامداران حوزه فولاد کشور را به دنبال خواهد داشت. رزم حسینی ضمن مخالفت صریح با قیمت گذاری دستوری گفت: تمام شرکت‌های فولادی در بورس هستند و ۵۰ میلیون نفر از مردم، سهامدار این شرکت‌ها هستند و برای تصمیم گیری در این حوزه باید به گونه‌ای عمل شود که شرکت‌ها و سهامداران آسیب نبینند.

به گزارش می‌متالز، رزم حسینی که همین چند ماه قبل بر سر موضوع قیمت گذاری دستوری فولاد مورد انتقاد فعالان صنعت و سهامداران فولاد قرار گرفت و البته بر عدم موافقت خود با قیمت گذاری دستوری تاکید کرد، امروز در دفاعی منطقی و اقتصادی بر علیه قیمت گذاری دستوری فولاد در صحن علنی مجلس سخن گفت.

وزیر صمت در پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی در خصوص وضعیت بازار فولاد گفت: ما سال گذشته حدود ۲۹ میلیون تن تولید فولاد داشتیم که این یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است.

رشد قیمت‌های جهانی

وی ادامه داد: با توجه به میزان صادرات کالا‌های غیرنفتی ما بخش عمده تأمین نیاز کارخانجات و واردات را از طریق صادرات کالا‌ها انجام دادیم ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که در سال گذشته قیمت جهانی شمش فولاد ۳۴۵ دلار بوده که الان به ۶۴۳ دلار رسیده است و همین باعث شده که قیمت‌های مربوط به فولاد، ورق و میلگرد افزایش پیدا کند کما اینکه از ۱۶۶ درصد تا ۲۸۲ درصد افزایش یافته است و این موضوع ریشه در دوره فعالیت وزیر گذشته دارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: کارگروه تنظیم قیمت بازار، قیمت فولاد را بر اساس قیمت جهانی در بندرعباس ضربدر نرخ ارز نیمایی کرده است ضمن اینکه طبق قانون این کالا باید در بورس عرضه شود.

رزم حسینی افزود: با توجه به نوسان نرخ ارز نیمایی کما اینکه در سال گذشته در اردیبهشت ماه قیمت آن ۱۴ هزار تومان بوده که هم اکنون به ۲۲ هزار تومان رسیده است و این موضوع در کنار قیمت جهانی فولاد بر افزایش قیمت‌ها اثرگذار بوده است.

فولاد در بورس پایین‌تر از نرخ جهانی

عضو کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: روز گذشته قیمت شمش فولاد ۲۴ درصد پایین‌تر از قیمت جهانی در بورس عرضه شده که در مجموع به منظور تکمیل زنجیره فولاد و اصلاح قیمت‌گذاری در بازار طرحی در این وزارتخانه در دست اقدام است و از نمایندگان می‌خواهیم که در این مسیر به وزارت صمت کمک کنند.

رزم حسینی افزود: در بخش میلگرد هم نرخ‌ها ۱۷ درصد پایین‌تر بوده ضمن اینکه در مورد ورق با کمبود مواجه هستیم بنابراین به شرکت‌های بزرگ تولیدی اجازه داده شد که واردکننده باشند و به این روش بازار را تنظیم کنند.

لزوم حمایت از سهامداران خرد

وی تصریح کرد: بخشی از دلیل افزایش نرخ فولاد به قیمت جهانی آن و بخشی نیز به قیمت گذاری که در دوره فعالیت وزیر گذشته صورت گرفته برمی گردد بنابراین ما در حال آماده طرحی هستیم تا زنجیره فولاد را از سنگ تا محصول نهایی کامل کنیم و در این مسیر نیاز داریم که هم آقای کریمی قدوسی و هم کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع به ما کمک کنند ضمن اینکه باید وضعیت بورس را هم رعایت کنیم به طوری که سهامداران خرد که مردم هستند آسیب نبینند و قیمت این محصول در بازار نیز منطقی و متعادل شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ما در کنار این افزایش قیمت‌ها با مشکلاتی اعم از افزایش ۴۰ درصدی دستمزد‌ها و افزایش سه برابری قیمت گاز مصرفی و افزایش نرخ حمل و نقل نیز مواجه بودیم ضمن اینکه بازرسی‌هایی نیز در حد مقدور انجام دادیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: مجلس باید برای انفالی که مطرح کردند قانون وضع کند و به دولت اجازه دهد براساس قانون قیمت بیت المال و اموال دولت و حکومت را به درستی دریافت کند.

رزم حسینی افزود: طبق قانون سال گذشته دو برابر هم حقوق دولتی و هم حق انتفاعی که بدان اشاره شد را پرداخت کردیم ضمن آنکه عددی که مجلس برای این بخش تعیین کرد امسال اجرا می‌شود.

اهمیت صادرات فولاد

وی با بیان اینکه تکمیل زنجیره فولاد موضوع بسیار مهمی است، بر ضرورت تکمیل طرح ارائه شده به گونه‌ای که هم تولید و هم اشتغال در آن دیده شود، تاکید کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما در حوزه فولاد توانستیم با تهاتر مواد اولیه موردنیاز کارخانجات را تامین کنیم و تولید را انجام دهیم ضمن اینکه اگر صادرات این محصول نبود با مشکل مواجه می‌شدیم کما اینکه منابع حاصل از صادرات این بخش باعث شد که بتوانیم در مقابل تحریم‌ها بایستیم و از منابع حاصل از آن برای سایر بخش‌ها استفاده کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم ضمن تائید اظهارنظر کریمی قدوسی در مورد وضعیت قیمت‌ها در بازار، افزود: ما باید برای قیمت گذاری زنجیره با همکاری کمیسیون‌های تخصصی مجلس و تشکل‌ها به یک تفاهمی برسیم که در طی آن تولید و صادرات آسیب نبیند و حق و حقوق دولت دریافت شود و به چرخه اقتصاد و زندگی مردم بیاید.

رزم حسینی تصریح کرد: در مورد تاثیر این دو کالا در صنعت ساختمان باید به این نکته تاکید کنم که براساس آنچه کارشناسان اعلام کردند سیمان ۴ دهم درصد و فولاد ۶ دهم درصد تاثیر داشته است بنابراین عوامل دیگری از جمله افزایش نرخ ارز در این بخش تاثیرگذار بوده اند.

وی با اشاره به اینکه در بدترین وضعیت اقتصادی این وزارتخانه را تحویل گرفته است، گفت: ما هم در حوزه خودرو و هم فولاد طرح‌هایی را آماده کرده ایم، اما در اجرا با مشکل مواجه شده ایم ضمن اینکه نتوانسته ایم برنامه‌های خود را اجرا کنیم چرا که با موانعی مواجه هستیم که بخشی از آن به قوانین و بخش دیگر به دستگاه‌ها مربوط است.



۵۰ میلیون سهامدار فولادی

وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: فولاد یکی از کالا‌های استراتژیک بوده ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که ما در ۲۰ سال گذشته میلیون‌ها دلار صرف واردات این کالا می‌کردیم، اما سال گذشته توانستیم ۶.۵ میلیون تن صادرات فولاد داشتیم ضمن اینکه تمام شرکت‌های فولاد در بورس هستند و ۵۰ میلیون نفر از مردم در این شرکت‌ها سهامدار هستند که باید به گونه‌ای حمایت شوند که آسیب نبینند از سوی دیگر ما باید تا سال ۱۴۰۴، ۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد ایجاد کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: هم اکنون ایران رتبه دهم تولید فولاد در جهان را دارد ضمن اینکه ما در تلاش هستیم تا مانع زدایی مورد تاکید رهبری را به طور کامل اجرا کنیم از سوی دیگر با قبول مسئولیت تفویض اختیار کردیم همچنین ۶ هزار معدن آزاد شد که افتخار بزرگی است از سوی دیگر سیاست بعدی ما این است که معادن باید در خدمت توسعه پایدار و متوازن باشند.

وی یادآور شد: ما بیش از ۲۵۰ بنگاه اقتصادی در ۱۱ استان ایجاد کردیم، تعدادی از پرونده‌های قضایی مربوط به صادرکنندگان نیز امضا شد ضمن اینکه باید همزمان با تولید فولاد، مس و ... به توسعه منطقه‌ای نیز بپردازیم.

براساس این گزارش، روال منطقی که در حوزه تنظیم بازار فولاد کشور از سوی وزارت صمت در پیش گرفته شده به همراه تاکید بر عرضه زنجیره تولید فولاد در بورس به منظور واقعی سازی قیمت‌ها در کل زنجیره و همچنین توقف ابلاغ دستورالعمل‌های مختلف در سال جاری همگی نوید سالی مثبت و رو به جلو برای تولید کشور در حوزه فولاد را می‌دهد.

منبع: بورس کالای ایران

عناوین برگزیده