به گزارش میمتالز، «عبدالرضا شیخان» دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور افزود: تولید سیمان در کشور کمبودی ندارد، اما در حال حاضر در برخی از شهرها کمبود سیمان را مطرح میکنند که انتظار داریم با ساماندهی سیستم حمل و نقل این مشکل نیز بزودی برطرف شود.
هم اکنون از ۷۷ کارخانه تولید سیمان در کشور ۶۷ کارخانه، سیمان خاکستری تولید میکنند و ۱۰ کارخانه نیز در زمینه تولید سیمان سفید فعال هستند.
وی با بیان اینکه سیمان یک کالای استراتژیک در حوزه ساخت و ساز کشور است، یادآور شد: هم اکنون از ۷۷ کارخانه تولید سیمان در کشور ۶۷ کارخانه، سیمان خاکستری تولید میکنند و ۱۰ کارخانه نیز در زمینه تولید سیمان سفید فعال هستند.
شیخان با اشاره به ظرفیت تولید سیمان در این ۷۷ کارخانه در کشور اظهار داشت: ظرفیت تولید سیمان در کشور به ۸۸ میلیون تن در سال رسیده است و در واقع به طور متوسط ماهانه ۷ میلیون تن سیمان در کشور برای مصرف داخلی تولید میشود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور گفت: با توجه به ظرفیت تولید سیمان در کشور در صورتی که ۲۰ درصد سیمان تولید در کشور صادر شود، کمبودی در بازار داخلی نخواهیم داشت.
شیخان با اشاره قیمت سیمان از درب کارخانه یادآور شد: برای افزایش قیمت سیمان در سال ۱۴۰۰ پیشنهاد انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ۳۶۰ هزار تومان به ازای هر تن بود، اما در نهایت سازمان حمایت با ۳۰۸ هزار تومان به ازای هر تن سیمان فله تیپ ۲ بدون ارزش افزوده ۹ درصدی موافقت کرد.
این مقام مسوول در انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور بیان کرد: برای سیمان بسته نیز پیشنهاد افزایش قیمت انجمن ۴۲۰ هزار تومان به ازای هر تن بود، اما سازمان حمایت با توجه به قیمت ۳۰۸ هزار تومان هر تن سیمان موافقت کرد هزینه هر بسته سیمان ۱۲۰ هزار تومان افزایش یابد.
شیخان با اشاره به ظرفیت تولید سیمان در کشور افزود: ظرفیت تولید سیمان در کشور حدود ۸۸ میلیون تن در سال است، اما مصرف داخلی سیمان در کشور حدود ۶۵ میلیون تن برآورد میشود.
به گفته این مقام مسوول در انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، در حال حاضر با توجه به شرایط موجود کارخانههای سیمان در کشور با ۷۸ درصد ظرفیت کار میکنند و بین ۵.۵ تا ۶ میلیون تن در هر ماه سیمان تولید میکنند.
شیخان در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا در بازار هم اکنون کمبودی داریم یانه؟ گفت: هم اکنون کمبودی به آن صورت در بازار نداریم، اما با توجه به قطعی گاز و برق در زمستان سال گذشته متاسفانه در تولید سیمان وقفهای ایجاد کرد که هنوز هم این وقفه جبران نشده است، ولی پیشبینی ما این است که تا اردیبهشت ماه سال جاری یک حالت تعادلی در عرضه و مصرف بازار سیمان در کشور به وجود آید.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه هم اکنون در برخی از شهرستانها کمبود سیمان را مطرح میکنند، گفت: با توجه به اینکه در سال جاری هزینههای حمل و نقل ۳۱ درصد گرانتر شده است این مساله در جابجایی سیمان از کارخانه تا محل مصرف هزینهها را بالا برده است و این نیز در کمبود اندک این کالای استراتژیک در برخی از شهرستانها تاثیرگذار بوده است.
شیخان افزود: امیدواریم با تمهیداتی که دولت برای واردات کامیون پیشبینی کرده است، اوضاع تا پایان نیمه اول امسال بهتر شود و هر گونه کمبود سیمان نیز در برخی از شهرها برطرف شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور اظهار داشت: خوشبختانه از نظر تولید سیمان در کشور هیچ مشکلی وجود ندارد، اما از نظر توزیع و حمل و نقل نیازمند ساماندهی بیشتری هستیم.
این مسوول در انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با اشاره به اهمیت صادرات سیمان در برخی از کشورهای جهان خاطرنشان کرد: در نُرم جهانی تولید کنندگان سیمان میتوانند بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از تولیدات خود را به سایر کشورهای جهان صادر کنند.
شیخان بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در منطقه مهمی قرار گرفته است و هم اکنون صادرات سیمان در منطقه به کشورهای افغانستان و بسیاری از آسیای میانه انجام میشود، زیرا با توجه به میزان تولید سیمان و با توجه به ظرفیت سازیهای انجام شده ما میتوانیم ۲۰ درصد تولیدات سیمان را به خارج از کشور خارج صادر کنیم بدون اینکه به داخل لطمهای وارد شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور در خصوص قیمت سیمان صادراتی به کشورها و بازارهای هدف یادآور شد: معمولا قیمت سیمان صادراتی به کشورهای منطقه ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از قیمت آن در داخل است.
وی با اشاره به آینده بازار سیمان در کشور گفت: در حوزه ساخت و ساز سیمان به عنوان یک کالای استراتژیک ارزانتر ازسایر مصالح ساختمانی دیگری است و این سبب شده است که الگوی مصرف عوض شود و به جای استفاده از تیرآهن برای ساخت وساز بیشتر از سیمان استفاده شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور تاکید کرد: خوشبختانه فعالان حوزه ساخت و ساز هم اکنون ارزش واقعی سیمان را میدانند، زیرا قیمت تمام شده ساختمان با استفاده از سیمان نسبت به تیرآهن کمتر است.
شیخان بیان کرد: هم اکنون کشور ما ظرفیت تولید ۸۸ میلیون تن سیمان در بهترین شرایط را دارد در حالی که در خوشبینانهترین شرایط مصرف سیمان کشور به حدود ۶۵ میلیون تن رسیده است به همین دلیل انتظار داریم با مصرف سیمان برای روکش جادهها مصرف آن در کشور بیشتر شود.
به گفته شیخان، سیمان یک کالای استراتژیک در حوزه ساخت و ساز است و اگر بتوانیم سیستم حمل و نقل را در این بخش ساماندهی کنیم عرضه و تقاضای آن در بازار بهتر خواهد بود.
منبع: تحلیل بازار