به گزارش میمتالز، رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران عنوان کرد: سالها کنسانتره، گندله و حتی سنگ آهن در داخل کشور با نصف قیمت جهانی در کشور در حال معامله بودند که در نهایت سبب ایجاد رانت در بخشهایی از زنجیره فولاد شد.
شکوری با بیان اینکه دولت همواره مصمم به قیمت گذاری دستوری بود و به هیچ عنوان با وجود واکنش و مخالفتهای صورت گرفته از سوی فعالان بازار از این تصمیم خود عقب نشینی نمیکرد، گفت: خوشبختانه اخیرا تصمیمی در راستای استفاده از مکانیسم بورس کالا اتخاذ شده تا عرضه و تقاضا تعیین کننده نرخ محصولات زنجیره فولاد باشد؛ این به معنای نگاه یکسان به کل زنجیره است.
او عرضه محصولات معدنی در بورس کالا را اقدام مثبت دانست و گفت: اخیرا مشاهده میشود دولت که کنسانتره را ۱۶ درصد شمش فولاد تعیین کرده بود با تغییر همراه شده است و اکنون به بالای ۲۰ رسیده است، این اتفاق بدین معناست که قیمتها با عرضه محصولات در بورس کالا در حال نزدیک شدن به واقعیت هستند.
رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه تاکنون اجحافهای زیادی در حق معدن و محصولات معدنی کشور صورت گرفته است، گفت: متاسفانه در بلندمدت اجحافهای انجام شده به کل زنجیره فولاد میرسد و باید با اتخاذ برنامه و نگاه بلندمدت در کل زنجیره، به تعادل و متوازن سازی تولیدات این بخش بپردازیم.
شکوری با اشاره به اینکه اعداد و ارقام نشان دهنده آن است که ۸۴ درصد از میزان سرمایه گذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: البته اتفاق خوشایندی که میتواند امیدواری در زنجیره فولاد را بالا ببرد، عرضه محصولات معدنی در بورس کالاست که سبب میشود انگیزه برای سرمایه گذاری در ابتدای زنجیره فولاد بیشتر شده و در آینده هم فولادیها از این اقدام منتفع خواهند شد.
وی به تاثیر عرضه محصولات معدنی در بورس کالا بر رشد تولید و سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: طبیعی است که یکی از انگیزههای اصلی سرمایه گذاری، کسب سود و بازدهی است، زمانی که در مجموعهای مانند معدن و صنایع معدنی سود پایین باشد کسی رغبت چندانی برای سرمایه گذاری در این صنعت را نخواهد داشت همان طور که فعالان معدنی در سال اخیر تمایلی برای توسعه فعالیتهای خود نشان ندادند.
شکوری خاطرنشان کرد:، اما زمانی که قیمتها متعادل و به قیمتهای جهانی نزدیک میشوند بالا رفتن حاشیه سود، علاقه برای توسعه فعالیتها و سرمایه گذاریها افزایش پیدا میکند که به دنبال این اقدام راه برای توسعه این صنعت و تمرکز بر فروش محصولات در بورس کالا بیشتر میشود.
رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران به بهبود ضرر و زیان سهام شرکتهای معدنی در بازار سهام از طریق عرضه محصولات معدنی به بورس کالا اشاره کرد و گفت: همان طور که اشاره شد برخی از محصولات تولید شده با ۵۰ درصد قیمت جهانی در بازار عرضه میشوند که این موضوع به طور طبیعی تاثیرگذار در حاشیه سود شرکتها خواهد بود و میتوان آن را اجحاف دولت در حق سهامداران این شرکتها دانست.
وی با تاکید بر اینکه با عرضه محصولات معدنی در بورس کالا، زمینه افزایش قیمتها و بالا رفتن حاشیه سود شرکتهای معدنی را فراهم میکند، اظهار داشت: این موضوع به مراتب تاثیرگذار بر ارزش سهام شرکتها خواهد بود و باعث تمایل صاحبان سرمایه برای ورود به بازار سهام و خرید سهام معدنی میشود، با چنین اتفاقی در شرکتهای معدنی میتوان انتظار داشت در میان مدت شاهد لیدری سهام معدنی در بازار سهام باشیم.
منبع: بورس کالای ایران