تاریخ: ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۲۹
بازدید: ۲۱۴
کد خبر: ۲۱۲۱۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر صمت در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی دماوند عنوان کرد:

برای تحقق توسعه صنعتی موظفیم زیرساخت‌ها را تأمین و بروکراسی را حذف کنیم/ ایجاد نخستین شهرک صنعتی دانش بنیان کشور با سرمایه گذاری خارجی در شهرستان دماوند

برای تحقق توسعه صنعتی موظفیم زیرساخت‌ها را تأمین و بروکراسی را حذف کنیم/ ایجاد نخستین شهرک صنعتی دانش بنیان کشور با سرمایه گذاری خارجی در شهرستان دماوند
‌می‌متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سطح کشور حداقل ۹۵۵ هزار شغل در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ایجاد شده که ۱۴ درصد آن‌ها متعلق به استان تهران است.

به گزارش می‌متالز، علی رسولیان با بیان این مطلب در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی شهرستان دماوند که با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات فرمانداری دماوند برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به آمار رسمی کشور، در سال گذشته تقریباً هشت درصد رشد صنعت داشتیم و به همین میزان شاهد رشد برق صنایع بودیم.

وی با بیان این‌که این نشان می‌دهد هم سویی در افزایش مصرف برق صنعتی و توسعه صنعت صورت گرفته است، افزود: صنعت در سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته و در شهرک‌های صنعتی این مهم محقق شده است، به‌طوری که سال گذشته نرخ واگذاری‌های ما برای سرمایه گذاری دو برابر شده است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اضافه کرد: بیش از ۱۱ هزار و ۶۰۰ قرارداد جدید واگذاری در قالب بیش از ۵ هزار هکتار اراضی منعقد و ۶۵ هزار شغل در شهرک‌ها و نواحی صنعتی ایجاد شد.

رسولیان با اشاره به این‌که بخش عمده‌ای از مشکل بیکاری در کشور توسط بخش صنعت حل می‌شود، بیان کرد: برای تحقق این امر موظفیم زیرساخت‌ها را تأمین و بروکراسی را حذف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: هر بنگاه اقتصادی مورد بهره برداری در شهرک‌های صنعتی به طور متوسط ۲۰ فرصت شغلی ایجاد می‌کند و در این راستا ۹ هزار واحد بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در شهرک‌های صنعتی وجود دارد که در صورت بهره برداری، ۱۸۰ هزار شغل ایجاد می‌کند و نگرانی‌ها را در بخش اشتغال مرتفع می‌سازد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از وظایف سازمان متبوع خود را حمایت از صنایع کوچک و احیاء واحد‌های صنعتی راکد عنوان کرد و گفت: حضور افراد علمی و دارای صلاحیت لازم و همچنین تعامل با دانشگاه‌ها به‌عنوان مشاوران صنعت می‌تواند در این مهم مؤثر باشد، به‌طوری که در سال گذشته بیش از یک هزار و ۵۵۰ واحد راکد با همین رویکرد توسط بخش خصوصی احیاء شد.

رسولیان به برنامه‌های حمایت از شهرک‌ها و نواحی صنعتی نیز اشاره کرد و افزود: امسال درنظر داریم ۱۰ هزار هکتار اراضی جدید برای فعالان اقتصادی فراهم کنیم؛ البته برخی استان‌ها و شهر‌ها همچون دماوند، مشکل زمین و حریم شعاع ۱۲۰ کیلومتری را دارند که این معضل درحال مرتفع شدن است.

وی همچنین با اشاره به قطعی برق و خسارت‌های وارده به واحد‌های تولیدی اضافه کرد: قطعاً سطح تولید کاهش می‌یابد که امیدواریم این مهم مدیریت شود و حداقل با هماهنگی اتفاق افتد. ما نیز آمادگی داریم با توانایی انرژی خورشیدی و همکاری وزارت نیرو راهکار‌هایی را ایجاد کنیم تا سطح برق در شهرک‌ها افزایش یابد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به این‌که مشکل احداث شهرک صنعتی شماره یک دماوند به‌زودی مرتفع می‌شود، ادامه داد: امیدواریم یک شهرک جدید صنعتی با عنوان نخستین شهرک دانش بنیان ایران با سرمایه گذاری خارجی در شهرستان دماوند ایجاد کنیم.

رسولیان یادآور شد: امسال در مجموع برای تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی تهران، اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است.

وی همچنین به تقدیم بسته پیشنهادی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: این بسته برای مانع زدایی و پشتیبانی در ۱۲ بند برای حمایت از تولید کنندگان تدوین و به‌زودی ابلاغ می‌شود. افرادی که واحد‌های صنعتی خود را با سرعت بیشتری به بهره برداری برسانند، تخفیفات خوبی دارند؛ هم فاصله بین اقساط را کاهش داده و هم زمان ایجاد طرح‌های صنعتی و بروکراسی‌های مربوط به اخذ مجوز حذف شده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: امسال برای شرکت‌های دانش بنیان نیز ۱۰ درصد قبل از ایجاد واحد صنعتی مشوق داده‌ایم و ۳۰ درصد نیز مشوق بهره برداری زودتر داده شده است و برای شرکت‌های دانش بنیان نیاز به مزایده ندارد و نخستین زمین خالی به شرکت‌های دانش بنیان تحویل داده می‌شود تا نیاز‌های ضروری بنگاه‌های اقتصادی کشور را تأمین کنند.

رسولیان همچنین با اشاره به این‌که درحال ایجاد سازمانی هوشمند هستیم تا فرآیند الکترونیکی ایجاد و افراد بتوانند در کوتاه‌ترین زمان و ظرف یک روز فعالیت‌های خود را انجام دهند، بیان کرد: با توجه به این‌که در برخی مناطق با مشکل محدودیت زمین مواجه هستیم و از سوی دیگر تقاضا نامحدود است، با وجود عدم موافق بودن به مزایده، چاره‌ای نداریم، چرا که هدف جلوگیری از پایمال شدن حق دیگران است.

وی همچنین به اهداف سفر خود به دماوند اشاره کرد و گفت: درپی سفر هفته گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت به دماوند و فیروزکوه و بازدید از شهرک‌ها و نواحی صنعتی، درخواست فعالان صنعتی، نشست تخصصی بود که امروز با پیگیری نماینده مجلس شورای اسلامی، موضوعات شهرک‌های صنعتی دماوند به‌صورت ویژه بررسی و برخی از مشکلات آن‌ها تعیین تکلیف می‌شود.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: در نشست امروز قرار شد که شهرک صنعتی دماوند یک را با سرعت فعال کنیم، چرا که تقاضا برای سرمایه گذاری وجود دارد.

رسولیان اضافه کرد: درخصوص تأمین برق برای شهرک صنعتی دماوند و افزایش سطح برق، به‌رغم این‌که دستگاه‌های خدماتی باید برق را تا در شهرک‌ها بیاورند، ما خود سرمایه گذاری می‌کنیم و ۳۵ درصد از سهم آن را شهرک‌های صنعتی استان تقبل و واریز کرده است، که امیدواریم با همکاری وزارت نیرو، هرچه زودتر این پست ایجاد و مشکل برق دماوند در حوزه صنعت برطرف شود.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت