به گزارش میمتالز، مصطفی امینی با اشاره به اهمیت امضای تفاهم نامه ایجاد شبکه ۵G فی ما بین شرکت فولادمبارکه با ایرانسل اظهار کرد: این شبکه یکی از زیرساختهای ارتباطی مهم برای تحقق کارخانه هوشمند و توسعه اینترنت اشیای صنعتی در فولاد مبارکه است. در تحقق طرح تحول دیجیتال شرکت نباید از اهمیت تکنولوژیهای نرم غفلت کرد. تکنولوژی نرم اعم از رویه ها، استانداردها، فرایندها و فرهنگ سازمانی هم در تحقق طرح تحول دیجیتال مهم است و تکنولوژیهای سخت و نیمه سخت همچون شبکه ۵G. این تکنولوژی میتواند در زنجیره ارزش شرکت فولاد مبارکه همچون لایه تجهیزات خطوط تولید گره گشا باشد چراکه تامین ارتباطات پهن باند موبایل میتواند به توسعه زیرساخت کارخانه هوشمند وتوسعه فناوری اینترنت اشیای صنعتی کمک انکارناپذیر بکند.
وی افزود: شرکت فولاد مبارکه برای حفظ و ارتقای جایگاه جهانی خود و نقش آفرینی در زنجیره ارزش جهانی چارهای جز تحقق طرح تحول دیجیتال ندارد؛ چراکه موفقیت این طرح قدرت تعامل پذیری و یکپارچگی این شرکت را با سیستم ها، فرایندها و زیرساختهای اطلاعاتی سایر بازیگران این زنجیره ارزش را بالا میبرد.
متخصص تحول دیجیتال و پژوهشگر پسادکتری دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، تفاهم نامه شرکت فولاد مبارکه با ایرانسل برای ایجاد شبکه پهن باند ۵G را از لحاظ فنی مقدمه یک تعامل برد-برد دانست و گفت: طرح تحول دیجیتال شرکت فولاد مبارکه یکی از لوازم نقش آفرینی فعالتر این شرکت در زنجیره ارزش جهانی است و ورود این شرکت به باشگاه برترین شرکتهای فولادی جهان را تسهیل میکند و به گسترش تعاملات و مراودات این شرکت در بازارهای جهانی را توسعه میدهد.
این پژوهشگر و کارشناس تحول دیجیتال تصریح کرد: مدلهای اقتصادی کشورهایی همچون چین که با شرکت فولادمبارکه مروادات تجاری دارند، متمرکز بر توسعه اقتصادی مبتنی بر زنجیره ارزش جهانی است که نمونه بارز آن در طرح جاده ابریشم کشور چین مشهود است.
وی اضافه کرد: ورود شرکت فولاد مبارکه به باشگاه فانوس دریایی، که شرکتهای برتر فولادسازی جهان عضو هستند، نیازمند دو گونه تغییر است. ایجاد تغییرات تدریجی و ایجاد تغییرات رادیکالی در شرکت فولاد مبارکه را باید توامان با هم دید؛ این تغییرات در چشم انداز پنج ساله طرح تحول دیجیتال شرکت فولادمبارکه در دو فاز تدریجی و رادیکالی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: با تسلط پیدا کردن شرکت فولاد مبارکه بر فرایند دیجیتالی شدن کسب و کار خود، عملا مقدمات لازم برای بهره گیری از ابزارهای مالی جدید همچون تامین مالی زنجیره تامین و ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (Wholesale CBDC) فراهم میشود که این موضوع یکی از پیامدهای مهم تحول دیجیتال است.
این کارشناس تحول دیجیتال گفت: از آنجایی که شبکه ارتباطی نسل پنجم (۵G) در یک محدوده مشخص شده همچون محدوده کارخانه بسیار کاراست؛ لذا میتواند در توسعه اینترنت اشیاء صنعتی در زنجیره ارزش فولاد موثر باشد. استقرار و توسعه فناوری ۵G در شرکت فولاد مبارکه میتواند ذینفعان بالادستی و پایین دستی شرکت را نیز منتفع کند.
وی اضافه کرد: با اتصال و یکپارچه سازی از طریق ۵G، اضافه کردن گرهها و دستگاههای جدید برای گام بعدی طرح تحول دیجیتال در شرکت فولاد مبارکه با مشکلی مواجه نمیشود و با توجه به قابلیت شبکه ارتباطی نسل پنجم سایر زیرمجموعههای فولاد مبارکه هم قادر خواهند بود به این شبکه ملحق شوند.
امینی با تاکید بر اینکه تفاهم نامه ایجاد شبکه ۵G فی ما بین شرکت فولادمبارکه (به عنوان دارنده یک زنجیره تامین بزرگ) با ایرانسل (به عنوان یک فراهم کننده خدمات دیجیتال)، تعامل برد-برد است، گفت: این تفاهم نامه برای شرکت ایرانسل هم سودآور است؛ چراکه شرکت ایرانسل در کسب و کار B۲B به بنگاههای اقتصادی بزرگی نظیر شرکت فولاد مبارکه و صدالبته زنجیره ارزش آن نیازمند است. در تحقق کارخانه هوشمند انتخاب شرکت فولاد مبارکه یکی از بهترین گزینههای پیش روی ایرانسل بوده است.
گفتنی است شرکت فولاد مبارکه سال گذشته برنامهای پنج ساله در راستای هوشمندسازی این شرکت تعریف کرده است و در تلاش است با اجرای این برنامه به شرکتی هوشمند مبتنی بر نسل چهارم اقتصادی تبدیل شود. تفاهم نامه مذکور با ایجاد ساخت شبکه نسل پنجم توسط مدیران عامل فولاد مبارکه و ایرانسل در حوزه صنعت کشور برای اولین بار امضا شد. در همین روز امضای قرارداد هوشمند سازی حمل سرباره در شرکت فولاد مبارکه به ثمر نشست تا با انعقاد این تفاهم نامه اولین فاز هوشمندسازی لجستیک با امضای قرارداد اجرایی بین شرکتهای ایریسا و ایرانسل اجرایی شود.