به گزارش میمتالز، احمد یزدانپناه با بیان اینکه باید از سیاستهای پولی به معنای درست کلمه در کنار سیاستهای شفاف و موثر مالی به نفع رشد اقتصادی کشور یعنی سفره مردم استفاده کنیم، اظهار کرد: مهمترین اقدامی که بانک مرکزی باید در دولت جدید انجام دهد ادامه مسیر هدفگذاری تورم ۲۲ درصدی است.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا تصریح کرد: هرچند کسری بودجه نیز اصلیترین مشکل اقتصاد است و اگر تحولات بین المللی رخ دهد و برجام و مذاکرات به نتیجه مثبت برسد، میتواند به این مشکل کمک کند، اما مردم در حال حاضر مشکل قدرت خرید دارند که این موضوع باید در کوتاه مدت و نه بلند مدت و میان مدت اصلاح شود.
وی ادامه داد: برخی میگویند رکود در اقتصاد از بین رفته، اما این در حالی است که باید رکود تورمی را سامان داد و البته مهمتر از این دو مورد، سرشکن شدن رشد اقتصادی است. متاسفانه آمارها نشان از این دارد که در ۱۰ سال گذشته میانگین رشد اقتصادی صفر است و این یعنی اینکه اگر عدد ۷۲ را تقسیم بر صفر کنیم به بی نهایت میرسیم و این موضوع در اقتصاد به این معناست که در تمام سالهای بی نهایت درآمد ملت شریف ایران دو برابر میشود که اگر قرار بر بی نهایت باشد در مقابل کشورهایی دیگر حتی همسایه خودمان که در عرض حدود ۱۰ سال این مولفه را دوبرابر کردند بسیار خطرناک است. یعنی چکیده فعالیتهای اقتصادی که در رشد اقتصادی تجلی میکند صفر است.
این اقتصاددان تاکید کرد: در نتیجه دولت آینده باید هم و غم خود را با یک تیم قوی و جدی به کار بگیرد تا مردم را با انگیزه وارد میدان کند؛ من معتقد نیستم که به کمک قوه قضاییه میشود رونق را بازگرداند بلکه ابتدا باید به دنبال انگیزه برویم. مردم باید به قدری به دولت اعتماد داشته باشند که سرمایههای خود را به جای سرمایه گذاریهای غیرمولد وارد بازارهای مولد کنند.
به گفته یزدان پناه، اولین وظیفه دولت آینده ایجاد انگیزه و بازگشت اعتماد مردم باید باشد.
وی با اشاره به نقش سیاست گذار پولی در دولت آینده گفت: اولین کاری که بانک مرکزی باید در دولت آینده انجام دهد این است که استراتژی پولی ارائه کند. هرچند قبل از آن، باید بانک مرکزی باید استقلال لازم را داشته باشد. سال هاست درباره استقلال و ساختار بانک مرکزی و اقتدار رئیس کل بانک مرکزی مبنی براینکه در مقابل فشارها ایستادگی و از چاپ پول امتناع کند، گفته ایم.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا همچنین با اشاره به کارکرد شورای پول و اعتبار گفت: پرسشی که در این میان مطرح میشود این است که آیا شورای پول و اعتبار با توجه به ترکیب خود کارایی دارد؟ بارها گفته ام که اعتبار بانک مرکزی به شورای پول و اعتبار است بنابراین باید اصلاحاتی در این بخش هم انجام شود.
یزدان پناه در پایان تاکید کرد: امیدوارم با اصلاح قانون بانکداری که در مجلس است بتوان استراتژی پولی داشت و مناسب با آن تاکتیکهای پولی انتخاب کنیم؛ یعنی بانک مرکزی حداقل برای هر هدفگذاری چندین سناریو ارائه دهد که در شرایط مختلف قابلیت اجرا داشته باشد.