تاریخ: ۰۵ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۱۵
بازدید: ۱۹۱
کد خبر: ۲۱۳۷۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
بررسی تجارت جهانی طناب‌های فولادی (2)

تعدد کشورهای واردکننده طناب‌های فولادی

می متالز - سیم بکسل و طناب فولادی در تمامی صنایع کوچک و بزرگ کاربرد دارد؛ چرا که هر جا صحبت از جابه‌جایی کالا و یا لیفتینگ باشد، وجود طنابی قدرتمند و مستحکم در آن نقش اساسی خواهد داشت.
تعدد کشورهای واردکننده طناب‌های فولادی

به گزارش می متالز، میانگین تجارت کابل و طناب فولادی در دنیا در طی سال‌های 2010 تا 2017، به‌طور سالانه حدود 3 میلیون و 100 هزار تن بود و تقریبا روند رو به رشدی را ثبت کرد. میانگین رشد سالانه تجارت جهانی در این بازه زمانی 3 درصد بود. گفتنی است که 34 درصد از تجارت جهانی این محصول در سال 2017 مربوط به صادرات چین بود. ایالات متحده آمریکا و آلمان به عنوان 2 واردکننده بزرگ طناب فولادی، مجموعا حدود 19 درصد از تجارت جهانی این محصول را در سال 2017 به خود اختصاص دادند.

نام طناب هم در مورد طناب‌های قطور مانند طناب‌های آسانسورها و جرثقیل‌ها و هم در مورد طناب‌های ظریف‌تر که در ترمز دوچرخه‌ها استفاده می‌شود، کاربرد دارد و نشان‌دهنده گستره وسیع قطر و کاربرد طناب‌های فولادی است. سیم‎ و استرند (چند شاخه طناب بافته شده) و طناب‌های اسپیرال با توجه به کاربرد مورد نظر در تعداد مختلف به دور یک هسته مرکزی بافته شده و طناب مورد نظر را تشکیل می‌دهند. گفته شده طناب فولادی در سال 1834 توسط یولیوس آلبرت در شهر کلاستال آلمان برای استفاده در معادن اختراع شد.

سیم بکسل و طناب فولادی در تمامی صنایع کوچک و بزرگ کاربرد دارد، چرا که هر جا صحبت از جابه‌جایی کالا و یا لیفتینگ باشد، وجود طنابی قدرتمند و مستحکم در آن نقش اساسی خواهد داشت. به‌طور کلی طناب فولادی، در کارخانجات و کارگاه‌های کوچک و بزرگ، شرکت‌های حفاری، بنادر و کشتیرانی، شیلات و ماهیگیری،کشتی‌سازی، معادن، حمل‌و‌نقل و صنایع ریلی، پل‌سازی و آسانسور و دیگر صنایع کاربرد دارد. در تمامی این موارد ایمنی و استحکام حرف اول را می‌زند؛ به همین دلایل در تمام مراحل تولیدی طناب فولادی از مواد اولیه که همان مفتول‌های فولادی است، تا نحوه بافت و استانداردهای مربوط به خستگی و خوردگی، نظارت و کنترل کاملی صورت می‌پذیرد.

گستره جغرافیایی واردات این محصول به گستردگی تمام جهان است و کشورهای زیادی به‌دلیل کاربرد متنوع این محصول، سابقه واردات طناب فولادی را دارند. ایالات متحده آمریکا و آلمان به عنوان 2 واردکننده بزرگ طناب فولادی، مجموعا حدود 19 درصد از واردات جهانی این محصول را در سال 2017 به خود اختصاص دادند. به‌نظر می‌رسد، گستره وسیع تولید و کاربرد طناب‌های فولادی باعث شده که برخی از کشورها مانند آلمان، کره جنوبی و تایلند در عین صادرکننده بودن برای محصول، از واردکنندگان آن نیز باشند؛ بدین معنی که این کشورها انواع خاصی از طناب را در داخل کشور خود تولید کرده و بخشی از آن را صادر می‌کنند و انواع دیگری که در داخل تولید نمی‌شود را وارد می‌کنند.

معاهدات و قراردادهای تجاری منطقه‌ای نیز در نوع تجارت بسیار تأثیرگذار است؛ مثلا اتحادیه اروپا در روند همگرایی و نیل به هدف وحدت و یکپارچه‌سازی تجارت در سراسر این اتحادیه، قوانین تجاری را برای اعضای خود تسهیل کرده و همین امر باعث شده تا کشورها به‌راحتی تولیدات خود را با قیمت‌های مناسب به سایر کشورهای عضو انحادیه صادر کنند و کالای مشابه را نیز بدون تعرفه‌های بالا و مزاحم وارد کنند.

عناوین برگزیده