تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۳۶
بازدید: ۴۰۶
کد خبر: ۲۱۳۷۵۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۲۴۰ هزار تن ماده اولیه سیمان از شلمچه به عراق صادر شد

۲۴۰ هزار تن ماده اولیه سیمان از شلمچه به عراق صادر شد
‌می‌متالز - مدیرعامل شرکت توسعه صادرات سیمان به رونق صادرات کلینکر یا ماده اولیه سیمان به کشور عراق اشاره کرد و گفت: از ابتدای شروع به کار پایانه لجستیک توسعه صادرات کلینکر در بهمن ماه سال گذشته تاکنون ۲۴۰ هزار تن به ارزش ۶۰۰ هزار دلار از این مرز به عراق صادر شده است.

به گزارش می‌متالز، مرتضی حجازیان روز پنجشنبه اظهارداشت:۲۸۰ هزارتن کلینکر (ماده اولیه تولید سیمان) کارخانجات سیمان از بهمن ماه ۹۹ از طریق راه‌آهن در پایانه لجستیک شلمچه تخلیه شده که تاکنون ۲۴۰ هزار تن آن از مرززمینی شلمچه به عراق صادر شده است.
وی به سرمایه‌گذاری ۱۱۰ میلیارد ریالی ۴۲ شرکت سیمانی در سال ۱۳۹۴ برای احداث پایانه لجستیک صادرات کلینکر از مرزشلمچه اشاره کرد و افزود: از زمان اتصال ریل به پایانه و استقبال شرکت‌های عراقی در این مرز رونق به شلمچه بازگشته و تعداد نیرو‌های این پایانه از ۶ به ۲۵ نفر اشتغال مستقیم افزایش پیدا کرده و این مکان به عنوان بازوی صادراتی صنشچپعت سیمان ایران همه وظایف صادراتی و توسعه‌ای صادراتی سهامداران خود را در مرز شلمچه برعهده دارد.
حجازیان افزود: کلینکر صادراتی از طریق خط راه‌آهن از کارخانجات سیمان به پایانه صادراتی در شلمچه منتقل می‌شود که نتیجه آن توسعه صادرات سیمان و کلینکر در این مرز و جلوگیری از ضایعات محصول و نظم‌دهی به صادرات آن به بازار هدف است.
وی بیان داشت: از زمان افتتاح پایانه لجستیکی توسعه صادرات در سال ۹۷ تا آبان سال ۹۹ که پایانه به خط آهن سراسری متصل شد، هیچ کلینکر و سیمانی از طریق مرز شلمچه به سمت عراق صادر نشده بود و به محض اتصال پایانه به ریل که با سرمایه سهامداران شرکت‌های سیمانی انجام شد مشتریان عراقی توانایی ارسال کلینکر از این مرز را باور کرده و اولین کامیون عراقی جهت صادرات کلینکر در هفتم بهمن ماه سال ۹۹ از این پایانه خارج شد.
مدیر عامل شرکت توسعه صادرات سیمان گفت: مرز شلمچه از آن تاریخ به بعد به عنوان یکی از خروجی‌های کلینکر برای مشتریان عراقی معرفی شده به طوری که در ماه اردیبهشت حدود ۱۰۰هزارتن کلینکر از این مرز صادرشده که ۷۰ درصد آن سهم پایانه توسعه صادرات اروند و سهامداران آن بوده و مابقی از ترمینال‌های دیگر صادر شده است.

وی افزود: کشور عراق به عنوان مقصد اول کلینکر ایران دارای مشتریان مشخص به نام کارخانه‌های تولید سیمان است که هر کدام برای واردات کلینکر هر سال از دولت خود سهمیه می‌گیرند و پایانه‌های صادراتی در مرز شلمچه به هیچ عنوان نقشی در بازاریابی کلینکر ایران برای صادرات ندارند.
حجازیان گفت: در این سهمیه مشخص می‌شود چه مقدار کلینکر در چه زمان از چه مرزی می‌تواند وارد شود و این موضوع کمک شایانی به حذف واسطه‌ها بین کارخانه‌های تولیدکننده در ایران و شرکت‌های مصرف کننده در عراق کرده است به نحوی که هیچ کلینکری به صورت غیرمستقیم و از طریق واسطه به مشتریان عراقی فروخته نمی‌شود و منافع حاصل از صادرات مستقیم به جیب کارخانه‌های تولیدی می‌رود.
وی با بیان اینکه مطابق قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران، شرکت‌های صادرکننده سیمان و کلینکر سیمان تا خروج کالا از مرزمسئولیت دارند، افزود: از ۲ سال پیش مطابق بخشنامه صادره شرکت‌ها باید از کارت بازرگانی خود برای صادرات کلینکر استفاده کنند و مسئول مستقیم کیفیت و کمیت کالا و جلوگیری از هر گونه تقلب در صادرات با شخص دارنده کارت بازرگانی است.
مدیرعامل شرکت توسعه صادرات سیمان بیان کرد: به همین علت شرکت‌های تولید کننده در انتخاب پایانه صادراتی خود دقیق بوده و تا خروج کالا از مرز عملیات را دنبال به همین کرده و علت شرکت‌های سیمانی صادرکننده به عراق از مرز شلمچه نسبت به احداث پایانه برای خود اقدام و عوامل آن را خود انتخاب می‌کنند.

وی افزود: پایانه توسعه صادرات سیمان اروند یک شرکت کاملا خصوصی با سهامداران مشخص است و به هیچ عنوان و تحت هیچ الگویی در دسته بندی شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی و یا تحت پوشش نمی، رود.

حجازیان گفت: این شرکت دارای ۴۲ شرکت سیمانی بوده که در انتخاب مدیران در مجامع به صورت مستقیم دخالت دارند ضمن اینکه بازوی صادراتی انجمن صادرات بوده و کلیه وظایف صادراتی و توسعه صادراتی انجمن به شرکت بالادست پایانه محول شده است.

به گزارش ایرنا خط حمل و نقل کالا‌های فله‌ای (کلینکر) به صورت ریلی در مرز بین المللی شلمچه از ۲۲ آبان ۱۳۹۹ با حضور مسوولان استانی و منطقه آزاد اروند راه‌اندازی شد.

شلمچه بزرگترین بندر خشک تجاری کشور است که سالانه بیش از یک میلیارد دلار کالا و خدمات از آن به عراق صادر می‌شود.

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهر‌های آبادان، خرمشهر و مینوشهر (جزیره مینو) می‌باشد که در محل تلاقی رودخانه‌های اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشور‌های عراق و کویت با داشتن ظرفیت‌های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خوزستان

عناوین برگزیده