تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۸:۲۷
بازدید: ۲۸۹
کد خبر: ۲۱۳۸۳۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
در گفت و گوی خبری ویژه از شبکه اصفهان مطرح شد؛

طرح تحول دیجیتال در خدمت محیط زیست «شرکت فولاد مبارکه» /طبق استاندارد‌های جهانی از محیط زیست حفاظت می‌کنیم

طرح تحول دیجیتال در خدمت محیط زیست «شرکت فولاد مبارکه» /طبق استاندارد‌های جهانی از محیط زیست حفاظت می‌کنیم
‌می‌متالز - در گفت و گوی خبری از شبکه اصفهان، سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه و حسین مدرسی فر، مدیر بهداشت حرفه‌ای ایمنی و محیط زیست شرکت فولاد مبارکه به تشریح اقدامات زیست محیطی این شرکت پرداختند.

به گزارش می‌متالز، یکی از ارکان شرکت فولاد مبارکه همزمان با توسعه کمی در ظرفیت‌ها و افزایش تنوع و کیفیت محصولات تولیدی، بهبود مستمر وضعیت زیست محیطی شرکت فولادمبارکه است. در همین ارتباط سید امیر طباطبائیان، مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در گفت‌وگوی ویژه خبری که از شبکه اصفهان پخش شد؛ به تشریح عملکرد زیست محیطی شرکت فولاد مبارکه پرداخت و اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از صنایع پرمصرف انرژی از سال ۱۳۷۷ با تشکیل کمیته عالی انرژی، سیاست تامین انرژی پایدار در این شرکت را هدف گذاری کرد. رویکرد دیگر این کمیته، سیاست گذاری در راستای ارتقاء شاخص‌های مصرف انرژی شرکت فولاد مبارکه منطبق با استاندارد‌های روز دنیا بوده است.

وی با اشاره به بهینه سازی شاخص‌های مصرف انرژی و کاهش مصرف سوخت در شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: حفظ شاخص‌های زیست محیطی و استقرار پایش نظام‌های مدیریت انرژی از دیگر اقدامات زیست محیطی این شرکت است.

دریافت گواهینامه استاندارد مدیریت انرژی توسط شرکت فولاد مبارکه

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در توضیح اقدامات زیست محیطی این شرکت در سال‌های اخیر گفت: از سال ۹۴ شرکت فولاد مبارکه موفق به دریافت گواهینامه استاندارد مدیریت انرژی شده است و باید این نکته را مد نظر قرار داد که پایش انرژی توسط شرکت‌های بین المللی کار آسانی نیست و به کنترل، پایش و رصد کامل مصرف انرژی در تمام مراحل فرایند تولید فولاد وابسته است.

کاهش مصرف انرژی شرکت فولاد مبارکه معادل مصرف سالیانه ۴۵۰ منزل در شهر اصفهان است

وی اضافه کرد: نتیجه اقدامات زیست محیطی شرکت فولاد مبارکه این است که در سال گذشته مصرف انرژی در تمام بخش‌های این شرکت ۳.۶ میلیون گیگاژول کاهش یافت که معادل مصرف انرژی ۴۵۰ منزل در شهر اصفهان در طول یک سال است.

طرح تحول دیجیتال در خدمت محیط زیست «شرکت فولاد مبارکه» /طبق استاندارد‌های جهانی از محیط زیست حفاظت می‌کنیم

کاهش ۱۴۰ هزار تن گاز دی اکسید کربن

طباطبائیان به پروژه‌های شاخص زیست محیطی در شرکت فولاد مبارکه هم اشاره‌ای کرد و توضیح داد: یکی از مهمترین پروژه زیست محیطی در این شرکت، پروژه بازیافت حرارت از نیروگاه گازی جهت کاهش آلاینده‌ها و تبدیل به بخار و تولید برق است که دستاورد این پروژه به کاهش ۱۴۰ هزار تن گاز دی اکسید کربن (CO ۲) و همچین کاهش مصرف گاز طبیعی به میزان ۱۲۰۰۰ نرمال متر مکعب در ساعت خلاصه می‌شود.

وی، تاکید بر کاهش مصرف انرژی در تمام حوزه‌های شرکت فولاد مبارکه را مهم دانست و تصریح کرد: برای کاهش مصرف انرژی گاز، افزایش راندمان در فرایند احیاء مستقیم برنامه ریزی شده است که منجر به کاهش مصرف ۲۰ درصدی انرژی گاز در این واحد‌ها می‌شود.

بهره گیری از سنسور‌های کنترل هوشمند انرژی الکتریکی در قالب طرح تحول دیجیتال

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه، بهره گیری از سنسور‌های کنترل هوشمند انرژی الکتریکی در تجهیزات انرژی برق در قالب طرح تحول دیجیتال را به عنوان برنامه زیست محیطی پیش روی شرکت فولادمبارکه مطرح کرد و افزود: امیدواریم انقلاب صنعتی چهارم در خدمت اقدامات محیط زیستی شرکت فولاد مبارکه و کاهش مصرف انرژی برق قرار بگیرد.

اقدامات زیرساختی کاهش مصرف آب سلامت اهالی لنجان ومبارکه را ارتقاء بخشید

وی در ادامه بر اقدامات بنیادین و زیرساختی شرکت فولاد مبارکه در راستای کاهش مصرف آب پرداخت و توضیح داد: از سال ۹۲ تاکنون، این شرکت پروژه احداث شبکه جمع آوری، خطوط انتقال و تاسیسات تصفیه خانه فاضلاب در شهرستان‌های مبارکه و لنجان را در قالب قرارداد بیع متقابل با شرکت آبفای استان اصفهان و با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی پیش برد که منافع این طرح شامل ارتقاء استاندارد‌های زیست محیطی منطقه، افزایش سطح بهداشت عمومی و حفاظت کیفی از منابع آب‌های زیرزمینی و کاهش بارگذاری آب مصرفی مورد نیاز صنعت در رودخانه زاینده رود است.

طباطبائیان به پروژه‌های متعدد دیگر در دست اقدام کاهش مصرف آب در شرکت فولاد مبارکه با سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد تومانی اشاره کرد و گفت: پروژه‌های کاهش مصرف آب در شرکت فولاد مبارکه با تاکید بر بهره گیری از آب‌های تجدیدپذیر و جایگزینی آن با آب‌های خام هدف گذاری شده است.

کاهش یک میلیون مترمکعب آب در سال در واحد احیاء مستقیم

وی به طرح‌های زیست محیطی شرکت فولاد مبارکه در آینده نزدیک پرداخت و اظهار کرد: پروژه‌های متعددی در کاهش مصرف آب در شرکت فولاد مبارکه اجرا شده است و در طرح‌های آتی درصدد هستیم میزان مصرف آب در فرایند‌های تولیدی را کاهش دهیم که به جایگزینی برج‌های هیبریدی می‌توان اشاره کرد که مناقصه آن در حال برگزاری است و امیدواریم تا یک ماه آینده کلنگ زنی شود چراکه این پروژه می‌تواند به کاهش یک میلیون مترمکعب آب در سال در واحد احیاء مستقیم بیانجامد.

مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه گفت: طرح دیگری که بر کاهش مصرف آب در فرایند تولید در واحد ریخته گری متمرکز است هم به زودی به مناقصه گذاشته می‌شود. پروژه‌های کاهش هدررفت آب با تعویض سیستم‌های فرسوده آبرسانی هم در دست اقدام است و تاکنون ۵۰ کیلومتر از این خطوط تعویض شده است و جمع آوری آب‌های سطحی و بارشی در حوضچه‌های تعبیه شده هم از برنامه‌های آینده شرکت فولاد مبارکه در خصوص کاهش مصرف آب است.

رویکرد برد-برد شرکت فولاد مبارکه با جامعه

در ادامه گفتگوی خبری ویژه شبکه اصفهان حسین مدرسی فر، مدیر بهداشت حرفه‌ای ایمنی و محیط زیست شرکت فولاد مبارکه، در توضیح مسئولیت اجتماعی شرکت فولاد مبارکه با تاکید بر اقدامات زیست محیطی اظهار کرد: شرکت فولاد مبارکه با رویکرد برد-برد همواره در راستای ارتقای محیط زیست و خدمت به جامعه تلاش کرده است.

به کارگیری تکنولوژی‌های روز دنیا در خدمت محیط زیست توسط شرکت فولادمبارکه

وی افزود: این شرکت از بدو تاسیس با سرمایه گذاری کلان تکنولوژی دوستدار محیط زیست را به خدمت گرفت و همواره به عنوان شرکت دوستدار محیط زیست سیاست‌های خود را تعریف کرده است.

مدیر بهداشت حرفه‌ای ایمنی و محیط زیست شرکت فولاد مبارکه به اقدامات این شرکت در کاهش آلودگی هوا هم گریزی زد و گفت: تکنولوژی‌های به کار رفته در این شرکت با هدف کاهش آلودگی هوا انتخاب شده است که می‌توان به استقرار ۶۰ الی ۷۰ غبارگیر به روز دنیا اشاره کرد که خروجی این غبارگیر‌ها به صورت پایش برخط (آنلاین) توسط سازمان محیط زیست کشور و اداره کل محیط زیست استان اصفهان رصد می‌شود که طبق اعلام این سازمان‌ها میزان خروجی آلاینده‌های جوی این شرکت، کمتر از استاندارد‌های جهانی است.

طرح تحول دیجیتال در خدمت محیط زیست «شرکت فولاد مبارکه» /طبق استاندارد‌های جهانی از محیط زیست حفاظت می‌کنیم

توسعه ۴۵ درصدی فضای سبز در شرکت فولاد مبارکه

وی به توسعه فضای سبز به عنوان یکی از پارامتر‌های زیست محیطی در شرکت فولاد مبارکه هم اشاره‌ای کرد و گفت: حدود ۱۶ کیلومترمربع از مساحت ۳۵ کیلومترمربعی شرکت فولاد مبارکه به فضای سبز اختصاص یافته است یعن چیزی در حدود ۴۴ تا ۴۵ درصد کل مساحت فولاد مبارکه به فضای سبز اختصاص پیدا کرده است و توسعه فضای سبز با انواع گونه‌های گیاهی از بدو تاسیس این شرکت در دستور کار قرار گرفته که سالیانه هزینه نگهداری این فضای سبز بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان است.

نظارت سازمان محیط زیست بر روند دفن و بازچرخانی پسماند

مدرسی فر به اقدامات سازنده شرکت فولاد مبارکه در راستای کاهش آلودگی منابع خاکی پرداخت و گفت: تمام پسماند‌های شرکت فولادمبارکه شناسنامه دار هستند و نظارت دقیقی و برخط (آنلاین) توسط سازمان محیط زیست کشور بر روی چرخه و بازگشت و دفن این پسماند‌ها به طبیعت انجام می‌شود.

همکاری با دانشگاه‌های معتبر کشور در راستای حفظ منابع خاکی

وی به همکاری شرکت فولادمبارکه با دانشگاه‌های مرجع کشور در راستای حفظ منابع خاکی هم اشاره‌ای کرد و گفت: در همکاری پنج ساله با دانشگاه‌های معتبر و بیطرف در کشور مطالعات و نتایج اقدامات زیست محیطی شرکت فولاد مبارکه درخصوص حفاظت از منابع خاکی بررسی می‌شود که اکنون با دانشکده زمین شناسی دانشگاه شیراز این مطالعات در حال انجام است و نتایج این مطالعات در سازمان محیط زیست کشور ثبت شده که نشان از حفاظت منابع خاکی توسط شرکت فولاد مبارکه است.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده