به گزارش میمتالز، مراسم گرامیداشت هفته محیط زیست دقایقی پیش، در شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه با حضور مهرداد فقیهیان، مدیرعامل شرکت فولادسنگ، پروین صالحی، نماینده شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی و مهدی انصاری، رئیس محیط زیست شهرستان مبارکه و نمایندههای فرماندار شهرستان مبارکه و اداره بهداشت و اداره صمت این شهرستان برگزار شد.
در این مراسم، مهرداد فقیهیان، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه، ضمن خیرمقدم به مدعوین اقدامات محیط زیستی این شرکت را با همکاری پرسنل این شرکت در قالب پاورپوینت تشریح کرد و گفت: در راستای تحقق هلدینگ معدنی و صنعتی فولاد سنگ قدم اول را راسخ برداشتیم و با اجرای فاز سوم کورههای ۶۰۰ تنی، این دانش را برای کشور به ارمغان میآوریم که جایگاه این شرکت را به عنوان بزرگترین واحد آهک سازی تثبیت میشود.
وی چشم انداز افق ۱۴۰۴ شرکت فولاد سنگ مبارکه اصفهان را درحفظ موقعیت کنونی، به عنوان بزرگترین تولید کننده آهک کلسینه و سنگ آهک صنعتی در خاورمیانه معرفی کرد و ادامه داد: در همین مسیر تامین ۱۰۰ درصد نیاز سنگ آهک، فروسیلیس، دولومیت و تامین سنگ آهن و مواد معدنی گروه فولاد مبارکه اصفهان انجام شده است.
وی به پروژههای جاری در دست اقدام در داخل شرکت فولاد سنگ اشاره کرد و توضیح داد: پروژه تکمیل نصب و راه اندازی خط خردایش ۲ با ظرفیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال با هدف افزایش ظرفیت خط خردایش و تولید سنگ آهک دانه بندی شده از پروژههای در حال اجراست که تا پایان سال گذشته ۷۲.۵ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم در شهریورماه به بهره برداری برسد. پیش بینی منابع مالی این پروژه ۱۰۰ هزار میلیون ریال است و محل تامین منابع مالی آن افزایش سرمایه آورده سهامدار خواهد بود.
فقیهیان پروژه احداث خط سنگ شکن اولیه B با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال را دیگر پروژه در دست اقدام در درون شرکت فولاد سنگ برشمرد و گفت: این پروژه به منظور افزایش ظرفیت تولیدسنگ دانه بندی شده تا پایان سال گذشته، ۲۴ درصد پیشرفت داشت که تا پایان اسفندماه به ۸۵ درصد پیشرفت خواهد رسید. پیش بینی منابع مالی این پروژه ۵۰۰ هزار میلیون ریال و از محل افزایش سرمایه آورده سهامداران تامین میشود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه، به تشریح پروژههای جاری در دست اقدام درخارج از شرکت فولاد سنگ پرداخت و توضیح داد: طرح احداث کارخانه تولید فروسیلیس با ظرفیت ۲۴ هزار تن در سال با هدف تولید فروسیلیس مورد نیاز گروه فولاد مبارکه در دست اقدام است. پیش بینی میشود این پروژه از ابتدای سال ۱۴۰۱ با سرمایه ۱۲ میلیون یورو به اضافه ۲۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال و از محل افزایش سرمایه آورده سهامدار، عملیاتی شود و تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.
وی به طرح احداث کارخانه آهک در هرمزگان به ظرفیت ۴۰۰ هزار تن در سال هم اشاره کرد وافزود: این پروژه به منظور تامین آهک مرغوب جهت فولاد هرمزگان وصادرات مازاد بر نیاز فولاد هرمزگان در دست اقدام است و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ اجراء و پس از دو سال با سرمایه ۱۲ میلیون یورو و ۳۵۰۰۰۰۰ میلیون ریال از محل افزایش سرمایه آورده سهامدار به بهره برداری برسد.
فقیهیان پروژه طرح احداث بریکت سازی در فولاد سبا و فولاد سفید دشت را هم از پروژههای جاری در دست اقدام در خارج از شرکت فولاد سنگ معرفی کرد و گفت: این پروژه با هدف بازیابی ریزدانه تولید شده آهک و دولومیت در اثر حمل به محصول قابل استفاده از مهرماه سال جاری به مدت یک سال و نیم هدف گذاری شده است تا پس از یک سال و نیم با سرمایه ۲ میلیون یورو و ۱۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال و از محل افزایش سرمایه آورده سهامدار به بهره برداری برسد.
وی آخرین پروژه در دست اقدام در خارج از شرکت فولاد سنگ را تجهیز معادن تملک شده برشمرد و اظهار کرد: این پروژه با قابلیت استخراج و بهره برداری از معادن آهن، آهک و دولومیت از اوائل سال ۱۴۰۱ با اعتبار پیش بینی شده ۲۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال و از محل افزایش سرمایه آورده سهامدار عملیاتی میشود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه، مهمترین اهداف، برنامهها و پروژههای توسعه کلان این شرکت را در سال ۱۴۰۰ در راستای تحقق هلدینگ فولاد سنگ دانست و افزود: اخذ پروانه اکتشاف و گواهی کشف دو محدوده سنگ آهک (فینو) در شهرستان بندرعباس و تملک دو معدن سنگ آهن در استان کرمان (داوران) و استان هرمزگان (کودی) به همراه تملک یک محدوده یا معدن سیلیس در استان همدان یا استان کرمانشاه و همچنین تملک یک معدن دولومیت در استان اصفهان و پیگیری تملک دو معدن مزایدهای سنگ آهن در استانهای سیستان و بلوچستان و یزد در همین راستا هدف گذاری شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه، اقدامات زیست محیطی انجام شده در شرکت فولاد سنگ مبارکه با تاکید بر اینکه غفلت از محیط زیست اهداف توسعه را تضعیف میکند، در حال انجام است. اهداف کلان زیست محیطی این شرکت بر کاهش منابع و مصارف در راستای حفظ محیط زیست است و در تلاش به دست آوردن iso ۵۱ با هدف کاهش گازهای گلخانهای و با ارتقاء عملکرد هستیم.
وی با اشاره به اینکه توسعه پایدار یعنی، هماهنگی و سازگاری با طبیعت، گفت: اقدامات محیط زیستی این شرکت در بخش مکانیزه واحد استخراج و دانه بندی بر جایگزین کردن یک دستگاه دریل واگن مجهز به غبار گیر موضعی، با ۲ دستگاه دریل واگنهای قدیمی فاقد غبار گیر تاکید دارد.
فقیهیان با اشاره به نصب و راه اندازی ۶ دستگاه غبارگیر و انجام سرویس دروهای غبار گیرها و تعویض فیلترهای مربوطه، تصریح کرد: راه اندازی و سرویس کمپرسورهای مکنده در خط خردایش، نصب اسکرو سنگ شکن اولیه و ثانویه و نصب شوتهای کمکی هدایت کننده خاکروبههای نظافت صنعتی به تعداد ۳۶ عدد در طرفین گالریها و خط خردایش از دیگر اقدامات انجام شده دراین بخش است.
وی افزود: نصب پوشش روی گالری نوار نقاله ها، آبپاشی دپوهای برداشت سنگ معدن قبل از بارگیری از سال۹۴ تاکنون، نصب دوشهای آبپاش دامپتراکها جهت مرطوب سازی بار سنگ معدن قبل از تخلیه به سنگ شکن اولیه سال ۹۳، نصب دوش آبپاش سرچ پایل سنگ شکن اولیه به منظور مرطوب سازی بار خروجی از تونل آب قبل از ریزش به دپوسال ۹۵ و نصب دوش آبپاش استاکر۶-۰ دپوی ریز دانهها سال ۹۵ از دیگر اقدامات کنترلی مکانیزه در واحد استخراج و دانه بندی شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه، اقدامات کنترلی مکانیزه در واحد آهک سازی را هم برشمرد و توضیح داد: نصب و راه اندازی ۷ دستگاه غبارگیر، تهیه و نصب ترالی جمع آوری خروجی غبارگیرها، نصب پوشش روی گالری نوار نقاله ها، ایزولاسیون کامل غبار گیر کوره ۲، سرویس دورهای غبار گیرها و تعویض فیلترهای مربوطه و احداث محوطه بتنی جهت نگهداری ریز دانههای آهک با مساحت ۴۰۰۰ مترمربع از اقدامات زیست محیطی انجام شده در این بخش است.
وی بیان کرد: اقدامات کنترلی محیطی و میدانی شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه، شامل آسفالت جاده معدن و لکه گیری جادههای دسترسی داخلی شرکت، احداث فضای سبز شرکت به مساحت تقریبی ۷۵ هکتارطی سالهای ۷۵ تا ۹۹ که بیش از انتظار اداره محیط زیست این شهرستان است، ایجاد آبیاری قطرهای برای ۳۰ هکتار از فضای سبز شرکت از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون، ساخت سبدهای فلزی درب دار به منظور جمع آوری و حمل زباله در ۲۲ نقطه از سطح شرکت، جمع آوری زبالههای الکترونیک در ظروف مخصوص و تعریف شده و ساخت تصفیه خانه فاضلاب هوازی با ظرفیت ۴۰۰ نفری است.
به گفته فقیهیان پتاس پاشی معابر خاکی شرکت از ۴سال گذشته تا کنون (محلول SSR ۴۰۰ کلرید کلسیم و کلرید منیزیوم)، ایجاد انبار ضایعات و جمع آوری ضایعات فلزی و غیر فلزی بالغ بر۵۰۰ تن و اخذ پروانه بهره برداری کورههای آهک سازی با رعایت استانداردهای زیست محیطی به همراه نوسازی ناوگان حمل و نقل سنگ از دیگر اقدامات کنترلی محیطی و میدانی شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه است.
وی با اشاره به پایشهای زیست محیطی توضیح داد: در این راستا اقداماتی نظیر انجام پایشهای خود ارزیابی زیست محیطی در قالب خود اظهاری به صورت فصلی از خروجی غبار گیر ها، صوت محیطی و پساب تصفیه خانه فاضلاب، کنترلهای شبانه روزی بازرسان واحد HSE از صحت عملکرد مکانیزمهای تعریف شده مهار گرد و غبار و ... تعریف مثلث راهبردی در مهار ۹۹ درصدی گردو غبار سرچ پایل سنگ شکن (۱- آبپاشی معدن ۲- دوش دامپتراکها ۳- دوش سرچ پایل) اجراء شده است.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ مبارکه به مقایسه حدود مجاز انتشار آلایندهها با نتایج اندازه گیریها در فولادسنگ ۱۳۹۹ پرداخت و گفت: ذرات خارج شده از دودکش کورهها در سه ماهه دوم سال گذشته نسبت به سه ماهه اول در سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
وی به اقدامات حفاظتی ویژه در این شرکت هم اشارهای کرد و گفت: ایجاد محدوده امن و آبشخور برای طیور و حیات وحش، تاسیس واحد HSE فولاد سنگ از سال ۹۳ با محوریت حفاظت از محیط زیست صنعت و جاری سازی و اخذ گواهینامه استاندارد ISOO ۱۴۰۰۱ زیست محیطی در سال ۹۸ از اقدامات مهم در این راستا بوده است.
فقیهیان برنامههای آتی و طرحهای دردست اقدام شرکت معدنی و صنعتی فولادسنگ را اعلام کرد و توضیح داد: توسعه فضای سبز شرکت از ۷۵ هکتار به ۱۰۰ هکتار، بهبود غبار گیر خط ۰۸ BC ۰۲ برگشت نوار، تهیه یک دستگاه مکنده صنعتی جهت نظافت بهتر خطوط تولید، محوطه سازی سایت آهک سازی و خط خردایش جدید، انجام مناقصه فروش و خروج ضایعات جمع آوری شده و به روز رسانی کمپرسورهای مکنده از جمله برنامههای محیط زیستی هدف گذاری شده است.
وی افزود: اصلاح سیستم ذخیره binهای ذخیره محصولات و شارژ آهکسازی، اصلاح سیستمهای جت پالسینگ غبار گیرهای آهکسازی، بهبود سیستم کمپرسور خانه بگ فیلترهای آهکسازی، جمع آوری و بازیافت آجرهای نسوز کورههای آهکسازی، اصلاح سیستم انبارش محصولات آهکسازی و نصب سیستم اسکرو خروجی غبار گیرهای آهکسازی هم بخش دیگری ازبرنامههای آینده محیط زیستی این شرکت است.