تاریخ: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۱:۴۴
بازدید: ۲۴۲
کد خبر: ۲۱۳۹۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دلیل روند نزولی طلا چه بود؟

زمان قدرت‌نمایی شاخص دلار

زمان قدرت‌نمایی شاخص دلار
‌می‌متالز - سیاست‌های بایدن، در حال بازگرداندن قدرت دلار است. رئیس‌جمهور آمریکا با اتخاذ سیاست‌های حمایتی خود موجب شد تا تورم ایالات‌متحده رکورد ۱۳ ساله خود را بزند و به بالاترین رقم از سال ۲۰۰۸ برسد.

به گزارش می‌متالز، این سیاست‌ها و چشم‌انداز مثبت واکسیناسیون در ایالات‌متحده امید بازار را برای بازگشتن به شرایط عادی دوچندان کرده است. اثر این اتفاق در پایان هفته گذشته در افزایش ارزش دلار مشهود بود. این صعود ارزش دلار، موجب کاهش قیمت طلای جهانی شد تا‌ سرمایه‌گذاران این بازار با نگرانی‌هایی روبه‌رو شوند. حال باید منتظر مصوبات سران گروه‌۷ که در انگلستان در حال برگزاری است و مصوبات کمیته بازار باز فدرال رزرو بود تا‌ تا‌ثیر آنها را بر بازارها مشاهده کرد. 

دلار در مسیر صعودی

در حالی‌که سرمایه‌گذاران چشم انتظار تصمیمات کمیته بازار باز فدرال‌رزرو هستند، دلار آمریکا در حال افزایش است. دلار آمریکا با صعود در برابر همه ارز‌های اصلی در روز جمعه، هفته خود را به پایان رساند. دلار در روز جمعه با یک واکنش تا‌خیری نسبت گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات‌متحده، با صعود ۵۱/ ۰ درصدی همراه شد و موجب افزایش ارزش دلار تا ۹۵۰/ ۹۰ واحد شد. انتظارات تورمی بالای تقاضاکنندگان پیش از اعلام سیاست‌های پولی فدرال‌رزرو، به افزایش تقاضای دلار کمک شایانی کرده است. به گفته فایننشال‌تا‌یمز، سیاستگذاران ایالات‌متحده تا‌کید کرده‌اند که افزایش تورم موقتی است، اما با هزینه‌های مصرف‌کننده و آمار نیروی کار ناامیدکننده، احتمالا مصوبات هفته آینده دلسرد‌کننده خواهد بود. با این حال، بسیاری از بانک‌های مرکزی، روند عادی‌سازی سیاست را با کاهش خرید دارایی‌ها از جمله اوراق قرضه دولتی آغاز کرده‌اند؛ بنابراین این باور روزافزون وجود دارد که زمان آن فرارسیده است که فدرال‌رزرو نیز همین فرآیند را در پیش بگیرد. در هفته آینده کاهش فشار‌های قیمتی می‌تواند یک اقدام پیشگیرانه از طرف فدرال‌رزرو باشد، اما هیچ کشور بزرگ دیگری مثل آمریکا در حال دامن‌زدن به آتش تورم نیست. افزایش ۵ درصدی شاخص قیمت مصرف‌کننده نسبت به سال گذشته، بیشترین میزان رشد را در بیش یک دهه گذشته ثبت کرده است. البته در قیمت غذا و انرژی، این بیشترین افزایش در نزدیک به سه دهه گذشته است. افزایش نرخ دلار آمریکا و افزایش بازدهی خزانه‌داری این سیگنال را می‌دهد که سرمایه‌گذاران انتظار دارند تا سیاستگذاران در مورد کاهش تولید بحث کنند و با تغییرات ظریف در بیان خود، بازار را برای این امر آماده کنند. همه این‌ها نشان از آن دارد که دلار آمریکا با نزدیک‌شدن به روال عادی بازار‌ها در پی واکسیناسیون در تلاش برای بازپس‌گیری ارزش خود است. شاخص دلار در ابتدای شیوع ویروس کرونا و قبل از بحران اقتصادی ناشی از آن، تقریبا در کانال ۹۴ واحدی نوسان می‌کرد.

آخر هفته قرمز فلز زرد

با افزایش ۵/ ۰ درصدی ارزش دلار در روز جمعه، طلای جهانی مانند هفته قبل آن با کاهش قیمت همراه شد. افت ۱/ ۱ درصدی که معادل ۲۱ دلار به ازای هر اونس برای طلا بود قیمت فلز زرد را به هزار و ۸۷۸ دلار رساند. این کاهش قیمت، فرصت مناسبی را برای خریداران رقم زد، چرا‌که نوسانات اخیر طلا موقعیت مناسبی را برای نوسان‌گیران معاملات آتی رقم زده است. به‌طور کلی فلز زرد در صورت از دست‌دادن حمایت هزار و ۸۷۳ دلاری، اهداف هزار و ۸۴۵ و هزار و ۸۱۸ دلاری را در پیش‌روی خود می‌بیند. اما اگر تقاضاکنندگان بازار بخواهند حرکت‌های صعودی بعدی در این بازار را ببینند، باید امیدوار باشند تا طلا با حرکت به سمت مقاومت‌های هزار و ۹۰۸ و هزار و ۹۶۰ دلاری، از آن‌ها عبور کنند. در صورت رد شدن پرقدرت از این مقاومت‌ها سرمایه‌گذاران می‌توانند امیدوار باشند که طلا در آینده‌ای نه‌چندان دور بتواند تا کانال ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری نیز پیش‌روی کند. براساس انتظارات تورمی و تحلیل‌های بنیادی تحلیلگران پیش‌بینی می‌شود بازار‌های جهانی رونق چشمگیری یابند، اما تحلیلگران تکنیکالی نظری متفاوت دارند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده