تاریخ: ۰۲ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۵۳
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۲۱۵۳۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس سازمان بورس در آیین تفاهم‌نامه تأمین مالی جمعی:

بازار سرمایه تأمین مالی بنگاه‌های کوچک را میسر می‌کند/ هدایت نقدینگی خرد به سمت بنگاه‌های کوچک تولیدی

بازار سرمایه تأمین مالی بنگاه‌های کوچک را میسر می‌کند/ هدایت نقدینگی خرد به سمت بنگاه‌های کوچک تولیدی
‌می‌متالز - امروز در مراسمی با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و وزیر صنعت، معدن و تجارت، تفاهم‌نامه تأمین مالی تولید با سرمایه‌های خرد مردمی امضاء شد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس این تفاهم‌نامه، استفاده واحد‌های تولیدی و طرح‌ها از ابزار تأمین مالی جمعی به‌منظور هدایت سرمایه‌های خرد مردمی به سمت تولید و تأمین منابع مالی موردنیاز برای راه‌اندازی، حفظ یا توسعه فعالیت‌های بخش صنعت، معدن و تجارت توسعه می‌یابد.

دکتر دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این جلسه با اشاره به نقش اصلی سازمان بورس در تأمین مالی بخش‌های مختلف تولیدی در کشور گفت: سازمان بورس همواره به دنبال این است که فضایی ایجاد کند که منابع و نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید برود.

وی افزود: اگرچه در نگاه اول روش‌های تأمین مالی در بورس نسبت به روش‌های تأمین مالی از طریق سیستم بانکی پیچیده‌تر به نظر می‌رسد که متناسب با شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ است و این‌طور تصور می‌شود که بنگاه‌های کوچک راهی برای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه ندارند، اما این برداشت صحیح نیست و ما در بازار سرمایه با استفاده از ابزار‌های مختلف ازجمله تأمین مالی جمعی این فضا را ایجاد کرده‌ایم که شرکت‌های تولیدی کوچک نیز بتوانند از طریق بازار سرمایه تأمین مالی کنند.

وی با بیان اینکه در این روش تأمین مالی، پس‌انداز کنندگان خرد و تولیدکنندگان خرد به یکدیگر متصل می‌شوند افزود: تأمین مالی جمعی یکی از نمود‌های اصلی مشارکت مردم در اقتصاد و اقتصاد مردمی است و بنگاه‌هایی که تأمین مالی کمتری نیاز دارند می‌توانند از طریق پلتفرم تأمین مالی جمعی سرمایه‌های خرد را جذب کنند.

رئیس سازمان بورس با تأکید بر اینکه در این مسیر ما در ابتدای راه هستیم و همکاری وزارت صمت با بازار سرمایه می‌تواند بازار را در این حوزه به بلوغ برساند گفت: در حال حاضر بیش از ۵۷ میلیون نفر از افراد جامعه، سهامدار هستند و تعداد زیادی از شرکت‌هایی که این افراد سهامدارشان هستند، به‌نوعی با وزارت صمت ارتباط دارند و از نظر مدیریت، سیاست‌گذاری و حمایت، تصمیماتی که از سوی وزرت صنعت، معدن و تجارت صورت می‌گیرد با منافع سهامداران ارتباط مستقیم پیدا می‌کند ازاین‌رو بازار سرمایه و سهامداران انتظار دارند تا همکاری و حمایت‌های لازم در این حوزه‌ها از سوی وزارت صمت تداوم یابد.

در ادامه این جلسه علیرضا رزم‌حسینی سهم واحد‌های خرد در دنیا و ایران در حوزه اشتغال و تولید را بالا توصیف کرد و گفت: ایجاد یک بستر مناسب برای جذب سرمایه‌های خُرد در این واحد‌ها از وظایف وزارت صمت بوده و تحقق این هدف با استفاده از بازار سرمایه در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر تأثیر سیاست‌های پولی کشور در حوزه تولید و صنعت، اجرای طرح تأمین مالی تولید با سرمایه‌های خُرد را یکی از برنامه‌های مهم برای هدایت نقدینگی سرگردان به حوزه تولید در راستای مقابله و کنترل تورم و گرانی دانست و افزود: هرگونه تصمیم‌گیری در حوزه سیاست‌های پولی و اقتصادی باید در راستای تقویت صنعت، تولید، صادرات و واردات باشد که در غیر این صورت با افزایش نقدینگی در جامعه تورم و گرانی ایجاد می‌شود.

رزم حسینی همچنین بر سرمایه‌گذاری و تضمین حفظ اصل سرمایه مردم در اجرای این طرح تأکید کرد و آن را موضوعی مهم و عملیاتی دانست.

وی با اشاره به خدمات مناسب مشاوره‌ای در حوزه تولید در شهرک‌های صنعتی کشور گفت: ظرفیت تولید در کشور قابل ملاحظه است و سیاست وزارت صمت در بخش تجارت بین‌المللی، واردات مدیریت شده و مبتنی بر تولید داخل است و واردات را بر اساس سیاست‌های بالادستی، در راستای تقویت واحد‌های تولیدی مدیریت خواهد کرد که این سیاست حمایت از تولید داخل حتی با اجرایی شدن برجام و برداشته شدن محدودیت‌های وارداتی هم در اولویت خواهد بود.

رزم حسینی، رشد صنعتی کشور در سال گذشته را ۷.۱ درصد بیان کرد و افزود: در سه ماه نخست امسال، با وجود همه مشکلات و محدودیت‌ها، در ۲۴ رشته صنعتی شاهد رشد بیش از ۵۰ درصد بودیم و در بخش تجارت بین‌المللی نیز دستاورد‌های خوبی حاصل شده که امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

لازم به ذکر است بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که امروز امضا شد، حوزه‌های هدف برای این ابزار تأمین مالی (تأمین مالی جمعی) شامل فعالیت‌های دانش‌بنیان، واحد‌های کوچک و متوسط، طرح‌های تکمیلی و توسعه در مقیاس کوچک و استارت آپ‌ها است. بر اساس این تفاهم‌نامه وزارت صمت و سازمان بورس با همکاری عاملین دارای مجوز، برای شناسایی و معرفی شرکت‌های هدف و نیازمند به تأمین مالی در راستای پیشبرد اهداف این تفاهم‌نامه اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در چهارچوب قوانین و مقررات حاکم، جهت توسعه و گسترش استفاده از ابزار تأمین مالی جمعی توسط فعالان بخش صنعت معدن و تجارت اقدامات لازم را به‌منظور تسهیل گری در فعالیت فرایند عملیاتی شدن این ابزار انجام خواهد داد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد