تاریخ: ۱۳ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۴
بازدید: ۳۹۷
کد خبر: ۲۱۶۷۹۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان:

آذربایجان غربی می‌تواند به قطب معدنی کشور تبدیل شود

آذربایجان غربی می‌تواند به قطب معدنی کشور تبدیل شود
‌می‌متالز - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی می‌تواند با جذب سرمایه گذاری‌های بیشتر به قطب معدنی کشور تبدیل شود.

به گزارش می‌متالز، پریسا عابدپور با بیان اینکه هم اکنون در استان ۲۰۷ محدوده دارای پروانه اکتشاف، ۵۸ معدن دارای گواهی کشف و ۴۹۵ معدن دارای پروانه معتبر است، گفت: آذربایجان غربی به عنوان یک استان کشاورزی شناخته شده است و با توجه به کاهش بارندگی و کم آبی موجود در کشور همچنین وجود ظرفیت‌های غنی معدنی در استان معادن و صنایع معدنی می‌تواند بهترین جایگزین برای کشاورزی و جایگزین مناسب نفت در کشور باشد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان عنوان کرد: با توجه به ظرفیت بالای مواد معدنی و صنایع معدنی استان که یک استان طلاخیز و در حوزه سنگ‌های تزئینی در رتبه‌های نخست قرار دارد، می‌تواند با جذب سرمایه گذاری‌های بیشتر به قطب معدنی کشور تبدیل شود.

عابدپور تصریح کرد: برای جذب سرمایه گذاران بیشتر در استان باید زیر ساخت‌های لازم برای سرمایه گذاری و ایجاد واحد‌های فرآوری مهیا شود که همت و همکاری همه دستگا‌ها و نهاد‌های استانی را می‌طلبد تا سرمایه گذاران بتوانند براحتی در این استان سرمایه گذاری کنند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان افزود: برای پشتیبانی از سرمایه گذاران و فعالان بخش معدن در استان اقدامات خوبی در ایجاد زیر ساخت‌های مورد نیاز معادن از جمله راه دسترسی به معدن آسفالته، برق رسانی و آبرسانی انجام شده است که علاوه بر معادن بیشتر روستا‌های موجود در این مسیر نیز از این امکانات برخوردار شده اند.

عابدپور اضافه کرد: برای رفع موانع موجود بر سر راه معدنکاران و فعالان حوزه معدن که بیشتر موانع قانونی هستند باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز ورود کنند و با اصلاح فرایند قوانین نسبت به رفع موانع تولید در حوزه معدن اقدام کنند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی صمت آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: در راستای حمایت مالی از معدنکاران صندوق بیمه حمایت از سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی اقدام به اعطای وام کرده است که معدنکاران با مراجعه به این صندوق می‌توانند از مزایای این تسهیلات استفاده کنند.

وی افزود: به منظور جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان و ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای استان علاوه بر فعال سازی معادن راکد، راه اندازی و فعال سازی واحد‌های صنایع معدنی نیز در اولویت برنامه‌های امسال سازمان قرار دارد که مواد اولیه این واحد‌های صنایع معدنی از طریق معادن استان تأمین خواهد شد و مواد معدنی پس از فرآوری از استان خارج خواهد شد.

عابد پور خاطرنشان کرد: از ۴۹۵ معدن بهره برداری استان، ۳۰۳ معدن فعال و ۱۹۲ معدن غیر فعال است که با برگزاری مزایده در سالجاری این معادن نیز فعال و به چرخه تولید بازگردانی خواهند شد.

منبع: ایسنا

عناوین برگزیده