تاریخ: ۱۴ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۴۴
بازدید: ۳۸۷
کد خبر: ۲۱۶۸۹۰
سرویس خبر : انرژی

رویکرد سازش و عقلانیت عربستان در مقابل امارات در توافق اوپک پلاس

رویکرد سازش و عقلانیت عربستان در مقابل امارات در توافق اوپک پلاس
‌می‌متالز - عربستان سعودی از مخالفت با امارات در توافق اوپک پلاس عقب‌نشینی کرد.

به گزارش می‌متالز، روز یکشنبه وزیر انرژی عربستان سعودی در مخالفت با امارات متحده عربی، تولیدکننده نفت خلیج فارس، برای توافق پیشنهادی اوپک پلاس عقب نشینی کرد و خواستار سازش و عقلانیت برای تأمین توافق هنگام تشکیل جلسه مجدد گروه در روز دوشنبه شد. جنجال نادری بین هم پیمانان که منافع ملی آن‌ها به شدت متفاوت شده، رخ داده، در حالی که مصرف کنندگان می‌خواهند نفت خام بیشتری را برای کمک به بهبودی جهانی از همه گیری COVID ۱۹در نظر بگیرند.

روز جمعه به گفته منابع، اوپک پلاس، به افزایش ۲ میلیون بشکه در روز تولید از ماه آگوست تا دسامبر ۲۰۲۱ و تمدید کاهش‌ها تا پایان سال ۲۰۲۲ رأی داد، اما اعتراض‌های امارات متحده عربی مانع توافق شد. وزیر انرژی عربستان سعودی عبدالعزیز بن سلمان گفت: مساله اساسی تمدید است. وی با اشاره به عدم اطمینان از روند همه گیری و تولید ایران و ونزوئلا، گفت: با حفظ قدرت واکنش به تحولات آینده، باید تعادل خود را حفظ کنید تا وضعیت فعلی بازار را رفع کنید اگر همه بخواهند تولید خود را افزایش دهند، باید تمدید صورت گیرد.

روز یکشنبه امارات متحده عربی گفت که از افزایش تولید از ماه آگوست حمایت می‌کند، اما تصمیم گیری برای تمدید پیمان عرضه را به جلسه دیگری موکول می‌کند. این گزارش گفت: میزان تولید پایه، مرجعی است که هرگونه کاهش از آن مرجع محاسبه می‌شود که باید برای هر گونه تمدیدی بررسی شود. این وضعیت می‌تواند برنامه‌های پمپاژ بیشتر نفت را تا پایان سال جاری به تاخیر اندازد.

وزیر انرژی عربستان گفت: طی ۱۴ ماه گذشته تلاش‌های زیادی صورت گرفت که نتایج خارق العاده‌ای به همراه داشت و مایه شرمساری است که این دستاورد‌ها را حفظ نکنید. برخی سازش‌ها و برخی عقلانیت‌ها ما را نجات خواهند داد. وی افزود: ما به دنبال راهی برای متعادل کردن منافع کشور‌های تولید کننده و مصرف کننده و به طور کلی ثبات بازار هستیم، به ویژه هنگامی که به دلیل کاهش ذخایر موجود، کمبود‌هایی مورد انتظار است.

در پاسخ به کاهش تقاضای نفت ناشی از همه گیری COVID-۱۹، سال گذشته اوپک پلاس توافق کرد که تولید خود را از ماه می ۲۰۲۰ تقریبا ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش دهد، با برنامه ریزی برای حذف این کاهش‌ها تا پایان ماه آوریل ۲۰۲۲. در حال حاضر کاهش حدود ۵.۸ میلیون بشکه در روز است. منابع اوپک پلاس گفتند که امارات متحده عربی ادعا می‌کند که در ابتدا تولید پایه‌اش بسیار کم بوده، اما اگر این توافق در آوریل ۲۰۲۲ پایان یابد، تحمل می‌کند. امارات متحده عربی برنامه‌های عظیمی دارد و میلیارد‌ها دلار برای تقویت آن سرمایه گذاری کرده است.

شاهزاده عبدالعزیز، که بر فداکاری ریاض در کاهش داوطلبانه تأکید کرد، گفت هیچ کشوری نباید یک ماه را به عنوان مرجع تولید پایه در نظر بگیرد و افزود امکان اعتراض وجود دارد و انتخاب دشوار است. ابوظبی در سال ۲۰۱۹ خود را از جنگ یمن خارج کرد. عربستان سعودی امسال علی رغم عدم تمایل متحدان عرب خود به اختلافات قطر خاتمه داد. این پادشاهی هم تلاش کرده است تا سلطه امارات را به عنوان قطب تجارت و گردشگری منطقه به چالش بکشد، در حالی که ریاض برای تنوع اقتصاد غیر نفتی خود درگیر سرمایه‌های خارجی است.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد