تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۴۲
بازدید: ۳۲۱
کد خبر: ۲۱۹۶۸۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
سند مالکیت سهام برای دومین هفته متوالی به نام حقوقی‌ها خورد

فروش «حقیقی»‌ها در ترافیک مجامع

فروش «حقیقی»‌ها در ترافیک مجامع
‌می‌متالز - هفته گذشته تنها سه روز کاری برای بورس‌بازان داشت و در این مدت شاخص کل بورس تهران با رشد حدود نیم‌درصدی همراه شد تا برای پنجمین هفته متوالی جامه‌ای سبز به تن کند. نماگر هم‌وزن به‌عنوان نماینده گروه‌های دارای ارزش پایین‌تر نیز در پنجمین صعود متوالی خود، ۴/ ۰درصد افزایش ارتفاع داد.

به گزارش می‌متالز، با وجود رشد میانگین وزنی قیمت‌ها سهامداران خرد برای دومین هفته پیاپی ترجیح دادند فروشنده باقی بمانند و این‌بار آخرین هفته تیرماه با جابه‌جایی سهامی به ارزش ۹۰میلیارد و ۷۷۰میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی پشت سر گذاشته شد. آخرین مهلت برگزاری مجامع بورسی و ترافیکی که همواره در این بازه زمانی شاهد آن هستیم، سبب شد شاهد افزایش فشار فروش در کلیت بازار باشیم. سهامدارانی که تمایلی به شرکت در مجامع و رقیق‌شدن قیمت سهامشان پس از تقسیم سود نقدی ندارند، پیش از متوقف‌شدن سهام برای برگزاری مجامع سالانه اقدام به فروش می‌کنند.

 

همگام با بازیگران صنایع

در هفته‌ای که سهامداران خرد در مجموع خالص فروش حدود ۹۰ میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومانی را رقم زدند، گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری در صدر لیست خروج حقیقی‌ها قرار گرفت. به این ترتیب در مجموع هفته پایانی تیرماه، سهام بانکی به ارزش ۱۵۸ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی معامله‌گران عمده بورس تهران منتقل شد. پس از آن نوبت به زیرمجموعه‌های فلزی رسید. گروهی که طی هفته‌های اخیر به سبب تشدید بحران بی‌برقی در کشور با محدودیت تولید مواجه شدند و سهامداران خرد نیز از هراس کاهش درآمد در این دسته از شرکت‌ها در هفته‌ای که گذشت خالص فروش ۷۷ میلیارد و ۳۰۸ میلیون تومانی را در صنعت مذکور رقم زدند. معدنی‌ها نیز در هفته گذشته در لیست خروج سهامداران خرد قرار گرفتند و شاهد انتقال سهامی به ارزش ۲۲ میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. ۱۶ صنعت بورسی در هفته منتهی به ۲۸ تیرماه مورد اقبال سهامداران خرد واقع شدند. در صدر این گروه‌ها، زیرمجموعه‌های پالایشی درخشیدند. این صنعت در هفته گذشته پس از تغییر مبنای محاسبه نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی از نرخ فوب خلیج فارس به نرخ‌های صادراتی با تعدیل مثبت سود‌های سال ۹۹ مواجه شده و مورد توجه بورس‌بازان قرار گرفتند، به طوری که طی دادوستد‌های هفته گذشته در این گروه شاهد جابه‌جایی ۱۷۴ میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودیم. شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی نیز مجددا مورد توجه سهامداران خرد واقع شدند و در مجموع هفته گذشته خالص خرید ۴۶ میلیارد و ۵۴۰ میلیون تومانی این گروه از بازیگران بورسی را ثبت کردند. پتروشیمی‌ها نیز در شرایطی مشابه انتقال ۴۱ میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی را ثبت کردند.

نگاهی به روز‌های هفته گذشته

شنبه: در نخستین روز کاری هفته گذشته، شاخص سهام ۴۴/ ۰ درصد پیشروی کرد. این شرایط سبب شد شاهد ورود ۹۵ میلیارد و ۱۷۸ میلیون تومان نقدینگی خرد به گردونه معاملات سهام باشیم. در این میان ۱۷ صنعت از صنایع ۳۸ گانه بورسی در لیست خرید حقیقی‌ها قرار گرفتند. اولویت نخست سهامداران خرد زیرمجموعه‌های پالایشی با محوریت «شپنا» و «شبریز» بود که شاهد جابه‌جایی ۱۷۴ میلیارد و ۸۸۲ میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. به دنبال تغییر مبنای محاسبه نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی از نرخ فوب خلیج‌فارس به نرخ‌های صادراتی، سود سال ۹۹ شرکت پالایش نفت اصفهان در گزارش حسابرسی‌شده شرکت با افزایش ۵۱ درصد نسبت به گزارش قبل همراه شد و «شتران» ۴۱درصد، «شاوان» ۱۲۳درصد و «شراز» ۵۶درصد تعدیل مثبت در سود‌های سال ۹۹ خود دادند. گروه بعدی موردتوجه حقیقی‌ها خودروسازان بودند که با تمرکز بر سهام «خبهمن»، خالص خرید ۳۹ میلیارد و ۲۱۶ میلیون تومانی این گروه از سهامداران را تجربه کردند. دو گروه محصولات فلزی و محصولات شیمیایی نیز با تجربه شرایطی مشابه در مجموع شاهد انتقال سهامی به ارزش ۱۸ میلیارد و ۵۶۷ میلیون تومان از پرتفوی سهامداران عمده به سبد سهام حقیقی‌ها بودند. در مقابل بانک‌ها شاهد خروج ۵۵ میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. پس از آن نوبت به دو گروه حمل‌ونقل و سیمانی‌ها رسید تا به‌ترتیب شاهد انتقال سهامی به ارزش ۵/ ۱۴ و ۳/ ۱۱ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی باشند.

یکشنبه: رشد قیمت‌ها روز یکشنبه ادامه پیدا نکرد و شاخص کل بورس تهران با کاهش ۶/ ۰ درصدی مواجه شد. در این شرایط معامله‌گران شاهد انتقال سهامی به ارزش ۱۹۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. در این روز تنها ۱۰ گروه از ۳۸ صنعت فعال با خالص خرید مثبت سهامداران خرد همراه شدند. در صدر این لیست گروه سیمان، آهک و گچ قرار داشت که شاهد جابه‌جایی ۶۲ میلیارد و ۱۹۶ میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بود. توافق وزارت صمت و نیرو با کاهش محدودیت برقی سیمانی‌ها از مهم‌ترین دلایل اقبال حقیقی‌ها به این گروه بود. محصولات شیمیایی نیز در این روز خالص خرید ۲۹ میلیارد تومانی از سوی سهامداران خرد را تجربه کردند. در آن سوی بازار باز هم بانک‌ها بودند که در صدر لیست فروش حقیقی قرار گرفتند و شاهد خروج ۹۸ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. فلزی‌ها نیز در این روز با خالص فروش ۵۳ میلیارد و ۶۰۹ میلیون تومانی حقیقی‌ها مواجه شدند.

دوشنبه: در میانه هفته که البته آخرین روز کاری هفته و ماه نیز بود، نماگر اصلی تالار شیشه‌ای مجددا به مسیر صعودی بازگشت و با رشد ۶۵/ ۰ درصدی همراه شد. همزمان با آن شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۸ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان از پرتفوی معامله‌گران عمده بورس تهران به سبد سهام حقیقی‌ها بودیم. در این روز چندرشته‌ای‌ها در صدر لیست خرید سهامداران خرد قرار گرفتند. این گروه روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۳۱ میلیارد و ۸۶۸ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن زیرمجموعه‌های گروه محصولات غذایی مورد توجه حقیقی‌ها قرار گرفتند و با خالص ورود ۱۸ میلیارد و ۶۴۲ میلیون تومانی این گروه از بازیگران سهام همراه شدند. پالایشی‌ها نیز با تجربه شرایط مشابه روز‌های نخست هفته، روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۰ میلیارد و ۴۹۰ میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آن سوی بازار، سه گروه سیمان، فلزات اساسی و کانه‌های فلزی با بیشترین خروج سهامداران حقیقی مواجه شدند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده