صعودی: 53 درصد کارشناسان حاضر در نظرسنجی این هفته «دنیای بورس» روند شاخص سهام در هفته جاری را صعودی ارزیابی میکنند. این کارشناسان میگویند بی توجهی بورس به آغاز دور جدید تحریمها نشان میدهد که بخش قابل توجهی از نگرانیهای سیاسی پیشخور شده است. علاوه بر این انتخابات میاندورهای آمریکا با پیروزی دموکراتها در مجلس نمایندگان بخش دیگری از نگرانیها از سیاستهای ترامپ را تخفیف داده است. از سویی برخی اخبار ناشی از معافیت برخی کشورها از خرید نفت ایران و برخی شنیدهها از خارج شدن چند بانک از لیست تحریمها نیز دیگر عوامل کاهشدهنده نگرانیهای سیاسی به شمار میروند. علاوه بر این عقبنشینی نرخ دلار با کاهش هیجانات در بازار ارز نیز انتظارات از کسب بازدهی از بازار سکه و ارز را کاهش داده است و این امر میتواند بار دیگر نقدینگی را به سوی بازار جلب کند. در مجموع به اعتقاد این کارشناسان، کاهش نگرانیهای سیاسی که در چند هفته اخیر سایه خود را بر معاملات سهام گسترده بود، طی معاملات این هفته احتمالا به صعود نماگر اصلی بازار سهام و عقبنشینی بازار ارز و سکه منجر میشود.
کمنوسان: 41 درصد کارشناسان روند شاخص سهام در هفته جاری را کمنوسان ارزیابی کردهاند. این افراد معتقدند نگرانیهای سیاسی کمتر و بخش قابل توجهی از آن در هفتههای اخیر در قیمت سهام اعمال شده است. با این حال محرک خاصی نیز در افزایش تقاضای سهام وجود ندارد. تحرکی هم اگر باشد در سمت سهام کوچکتر بازار است که ارزش معاملات چندانی را شامل نمیشود. رشد شاخص دلار به دنبال بیانیه فدرال رزور به عنوان عامل فشار بر قیمت فلزات پایه در بازارهای جهانی و عدم نتیجه از رایزنی طرفین جنگ تجاری (آمریکا و چین) عملا انتظار را در این بازارها به وجود آورده است. از سویی شرکتهای صادراتی نیز با ابهام فروش محصولات خود مواجه هستند و این امر بر احتیاط موجود در بازار میافزاید. از این رو این فضا فعلا دلیل خاصی برای صعود قیمت عمومی سهام وجود ندارد. در مقابل نیز به دلیل افت نگرانیهای سیاسی و کنترل هیجانات در بازار ارز با حضور بازارساز و نوسان اندک نرخ دلار و سکه نیز افزایش عرضه سهام چندان محتمل نیست. این فضا روند کمنوسانی پیش پای شاخص سهام قرار میدهد.
نزولی: 6 درصد سهامداران معتقدند روند شاخص سهام در هفته جاری نزولی خواهد بود.افت قیمت نفت در کنار شروع تحریمها منجر به فشار بر دآامد ارزی کشور شده است و صحبتهای اروپا نیز در مورد حمایت از برجام در حد حرف و شعار باقی مانده است.اعمال تحریمها با فشار درآمد ارزی صنایع صادارتی است، بخش بزرگی از صنایع فعال در بورس را تحت الشعاع قرار میدهد.خاصه آنکه حالا فشار بر بازارهای جهانی فلزات پایه نیز به دلیل رشد شاخص دلار و ادامه تنشها بین آمریکا و چین وجود دارد و نمیتوان به رشد قیمت بخش قابل توجهی از سهام از این ناحیه نیز خوش بین بود.این عوامل در نهایت با فشار بر بورس و به خصوص صنایع کالایی و صادرات محور افت شاخص سهام را به دنبال خواهد داشت.
صعودی: 65 درصد سهامداران حاضر در نظرسنجی معتقدند شاخص سهام در هفته جاری در روند صعودی حرکت خواهد کرد. روند کمنوسان بازار ارز و سکه با اعمال دور جدید تجریمها خود سیگنالی بر کاهش نگرانیهای سیاسی است که میتواند با افزایش جذابیت سرمایهگذاری نقدینگی را به بازار سهام وارد کند. از سویی انتظار برای افزایش نرخها در برخی صنایع از جمله خودرو نیز عامل دیگر افزایش تقاضای سهام به شمار میرود.
کمنوسان: 22 درصد سهامداران روند شاخص سهام را کمنوسان ارزیابی کردهاند. به نظر این افراد هیجانات نسبت به دور جدید تحریمها پیش تر مدنظر سهامداران قرار گرفته و در قیمت سهام منعکس شده است. با این حال همچنان نگرانیهایی از وضعیت فروش صنایع صادراتی که اتفاقا ارزش بازار بالایی در بورس دارند، وجود دارد و این امر موجب انتظار سهامداران و رصد اتفاقات آتی خواهد شد.
نزولی: 13 درصد سهامداران حاضر در نظرسنجی معتقدند شاخص کل بورس تهران طی این هفته با افت مواجه خواهد شد. آغاز دور جدید تحریمها مهمترین دلیل عقبنشینی سهام از نگاه این معاملهگران ارزیابی میشود.