تاریخ: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۱۰
بازدید: ۳۹۴
کد خبر: ۲۲۱۸۰۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل بیمه اتکایی امین:

کشور نیازمند شرکت‌های بیمه اتکایی قوی است

کشور نیازمند شرکت‌های بیمه اتکایی قوی است
‌می‌متالز - ما نیاز به بیمه اتکایی قوی در کشور داریم تا بتوانیم در دنیا فعالیت کنیم و قطعا با سرمایه‌های فعلی، این امر امکان‌پذیر نیست، بنابراین پیشنهاد می‌شود بیمه ایران و بیمه مرکزی که ۱۰۰‌درصد سهام آن‌ها دولتی است، کمک کنند تا یک شرکت بیمه اتکایی قوی در کشور تاسیس شود.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل شرکت بیمه اتکایی امین در آستانه انتقال این شرکت از بازار فرابورس به بازار بورس تهران، با توجه به تحولات اقتصادی صورت گرفته در دو سال گذشته و کاهش ارزش پول ملی و همچنین افزایش ارزش اموال و دارایی‌های بیمه‌گذارانی که از طریق بیمه‌گران مستقیم تحت پوشش شرکت بیمه اتکایی امین قرار گرفته‌اند گفت: سرمایه شرکت بیمه اتکایی امین کمتر از حداقل‌های تعیین شده در مصوبه هیات وزیران بوده، بنابراین نیاز به افزایش ظرفیت قبولی ضروری به نظر می‌رسد که در همین راستا افزایش سرمایه از مبلغ ۳.۹۰۰میلیارد ریال به ۵.۰۰۰میلیارد ریال به تصویب هیات مدیره رسیده است که پس از دریافت مجوز از بیمه مرکزی عملیاتی خواهد شد.

نیاز به افزایش سرمایه داریم

سید‌مصطفی کیایی با بیان اینکه سرمایه شرکت بیمه اتکایی در زمان تاسیس ۳۷۰ میلیارد ریال یعنی حدود ۳۹میلیون یورو بوده است و به‌رغم افزایش سرمایه به ۳.۹۰۰میلیارد ریال، معادل یورویی آن به حدود ۱۵میلیون یورو، کاهش یافته است یادآور شد: با در نظر گرفتن تورم سالانه و افزایش نرخ ارز قاعدتا باید سرمایه شرکت‌های بیمه‌ای افزایش یابد، درحالی که معادل ارزی سرمایه با کاهش زیادی همراه بوده است.

به گفته وی بررسی میزان سرمایه پرداختی شرکت‌های بیمه اتکایی به صورت معادل ارزی از آن جهت حائز اهمیت است که در واقع عملیات شرکت‌های بیمه اتکایی محدود به یک کشور یا یک قاره نیست و بیمه‌گران اتکایی در سطح جهان به انجام عملیات قبولی و واگذاری و در ریسک‌های مختلف در سراسر جهان مشارکت دارند.

کیایی معتقد است: در صورت گسترش روابط اقتصادی با شرکت‌های خارجی، به ویژه شرکت‌های منطقه‌ای و همسایه، با سرمایه حال حاضر شرکت که حدود ۱۵میلیون یورو است، جایگاهی در سطح بین‌الملل نمی‌توان متصور بود، چرا که امکان رقابت با شرکت‌های بیمه اتکایی در سطح منطقه وجود نخواهد داشت و عملا ظرفیت قبولی اتکایی شرکت در مقابل ریسک‌ها میزان بسیار ناچیزی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت بیمه اتکایی امین با تاکید بر این موضوع که میزان سرمایه فاکتور مهمی در فرآیند دریافت رتبه بین‌المللی است که سرمایه حال حاضر شرکت فرآیند دریافت رتبه بین‌المللی مناسب از موسسات رتبه‌بندی مطرح دنیا را با چالش جدی مواجه خواهد کرد افزود: قرار نیست بیمه اتکایی فقط در داخل کشور کار کند و باید فضای فعالیت برای قبولی و واگذاری از خارج داشته باشد که با سرمایه‌های موجود نمی‌توان کاری از پیش برد. در واقع با این افزایش تورم، شرکت‌های بیمه رشدی در تولید حق بیمه نداشته‌اند.

شرکت‌های بزرگ امکان پیشرفت دارند

کیایی با تاکید بر اینکه در دنیا، این‌گونه است که شرکت‌های بیمه کوچک به دلیل عدم برخورداری از ظرفیت مناسب امکان رشد ندارند و نمی‌توان برای آن‌ها جایگاهی در صنعت بیمه جهان و منطقه متصور شد و تنها شرکت‌های بزرگ هستند که امکان انجام دادن کار‌های بزرگ و پیشرفت برای آن‌ها فراهم است افزود: تاسیس شرکت‌های کوچک اثر چندانی در فعالیت‌های اتکایی در داخل و خارج نخواهد داشت و باید شرکت بزرگی تاسیس شود و ما از سیاست‌های کلی آن پیروی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ما نیاز به بیمه اتکایی قوی داریم که بتوانیم در دنیا فعالیت کنیم و قطعا با این سرمایه‌ها این امر امکان‌پذیر نیست افزود: پیشنهاد می‌شود بیمه ایران و بیمه مرکزی که ۱۰۰‌درصد سهام آن‌ها دولتی است، کمک کنند تا یک شرکت بیمه اتکایی قوی که حداکثر ۴۹‌درصد سهم آن متعلق به دولت و ۵۱‌درصد در اختیار بخش‌خصوصی قرار گرفته باشد، در کشور تاسیس شود.

به گفته مدیرعامل شرکت بیمه اتکایی امین، نمونه چنین شرکت‌هایی، شرکت میلی‌ری در ترکیه و جی‌آی‌سی در هند است که هر دو شرکت در گذشته دولتی بوده و اکنون در حال واگذاری سهم‌های خود به سهامداران داخلی و خارجی هستند.

مدیرعامل بیمه اتکایی امین این نکته را هم گفت: در حال حاضر ۹۳‌درصد بازار بیمه‌اتکایی در دست دولت است و تنها ۷‌درصد بازار در اختیار شرکت‌های بیمه اتکایی غیردولتی است و این اثری ندارد بنابراین زمانی می‌تواند اتفاق خوبی رخ دهد که بتوانیم دولت را از فشار اتکایی خارج کنیم.

شرکت‌های بیمه کوچک ادغام شوند

به گفته وی، بررسی‌ها نشان می‌دهد، حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکت‌های بیمه اتکایی بیش از ۱۰.۰۰۰میلیارد ریال است که دراین راستا باید هر شرکتی که توانایی تامین حداقل سرمایه را ندارد با شرکت‌های دیگر ادغام شود یا با تقویت سرمایه، سهم بیشتری از بازار بیمه اتکایی کشور را به دست آورد.

کیایی براین باور است: شرکت‌های بیمه اتکایی باید آن‌قدر قوی شوند تا بتوانند باری از روی دوش صندوق تحریم بردارند و حتی‌الامکان اجازه ورود ریسک به صندوق تحریم را ندهند و این ریسک‌ها باید قبل از ورود به صندوق تحریم بین شرکت‌های اتکایی پر‌قدرت واگذار شود. دراین راستا یکی از پیشنهاد‌ها می‌تواند این باشد که قسمتی از سرمایه صندوق تحریم به عنوان وام به شرکت‌های اتکایی اختصاص یابد که شرکت مذکور آن را در سرمایه لحاظ کرده و معادل آن را به عنوان تضمین در بانک نگهداری کند.

به گفته مدیرعامل شرکت بیمه اتکایی امین، شرکت‌های بیمه به صورت مستقیم عملیات صدور بیمه‌نامه و عملیات واگذاری به یکدیگر را انجام می‌دهند، اما در شرکت بیمه اتکایی به‌دلیل اینکه عملیات صدور بیمه‌نامه به‌صورت مستقیم انجام نمی‌پذیرد، تنها قبولی اتکایی وجود داشته که با توجه به عدم واگذاری به این شکل توسط شرکت‌های بیمه اتکایی به بیمه‌گران مستقیم، مراجعه به شرکت‌های بیمه اتکایی کاهش می‌یابد.

وی افزود: بیمه مرکزی باید موضوع را بررسی و راهکاری ارائه کند که پیشنهاد ما این است هر شرکتی می‌خواهد در زمینه اتکایی فعالیت کند یک شرکت مستقل به‌صورت اتکایی تاسیس کند. یا همان‌گونه که به شرکت‌های بیمه مستقیم مجوز قبولی اتکایی می‌دهد، به شرکت‌های اتکایی نیز مجوز صدور بیمه‌نامه به صورت مستقیم داده شود که پاسخی تاکنون به این شرکت ارائه نشده است.

کیایی در ادامه با تاکید بر اینکه ما در ریسک‌های بزرگ ملی از تمامی ظرفیت خود در پوشش اتکایی آن ریسک استفاده می‌کنیم افزود:، اما در ریسکی که امکان خطر بالا در آن وجود داشته باشد از حداکثر توان خود استفاده نمی‌کنیم که این لازمه قوام یک شرکت اتکایی است. تعهدات بیمه‌گر اتکایی در مقابل عایدی حق بیمه پس از کسر هزینه‌های بیمه‌گری بسیار بالا بوده و در معرض خطر‌ها با تعهدات بسیار بالا است.

به گفته وی، بیمه مرکزی به عنوان یک نهاد قوی‌تر و عالی‌تر باید دیدگاه‌های جدیدتری به شرکت‌های اتکایی القا کند که ما بتوانیم با آن تفکرات جلو برویم. اگر بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه برنامه‌ای را ابلاغ کند و از شرکت‌ها اجرای برنامه‌ها را به صورت کتبی بخواهد، در نتیجه شرکت بیشتر به عملکرد خود توجه کرده و برنامه‌ریزی‌های متناسب با آن را انجام می‌دهد.

کیایی خاطر‌نشان کرد: به نظر می‌رسد نیاز بیشتری به کار‌های مطالعاتی در زمینه‌های بیمه‌های اتکایی توسط بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه اتکایی باشد، همان‌گونه که تاکنون نیز این‌گونه عمل شده و زحمات زیادی در این مورد انجام پذیرفته است.

انتقال از بازار فرابورس به بازار بورس

مدیرعامل شرکت بیمه اتکایی امین درباره روند انتقال شرکت از بازار فرابورس به بازار بورس نیز گفت: شرکت بیمه اتکایی امین اواسط بهمن سال گذشته درخواست خود را برای پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران ارائه و پس از بررسی شرایط توسط بورس اوراق بهادار تهران، جلسه هیات پذیرش بورس در خصوص بررسی درخواست انتقال شرکت بیمه اتکایی امین (سهامی‌عام) از فرابورس ایران به بورس اوراق بهادار تهران در اسفند سال ۹۹ برگزار شد.

وی ادامه داد: در این جلسه گزارش مفصلی از نحوه فعالیت، عملکرد و وضعیت مالی شرکت در ۶ ماه نخست سال ۹۹ و پیش‌بینی ۶ ماه اول سال مالی ۱۴۰۰ ارائه و سپس به تمامی سوالات مطروحه از جانب اعضای هیات پذیرش که عموما در خصوص ماهیت شرکت، وضعیت و عملکرد مالی و بند‌های گزارش حسابرس برای سال مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۹ بوده به طور کامل پاسخ داده شد.

وی با بیان اینکه هیات پذیرش با ابراز رضایت از عملکرد و شفافیت مالی شرکت موافقت اولیه خود را با انتقال به بازار بورس اوراق بهادار تهران طی نامه‌ای اعلام کرد یادآور شد: موارد درخواستی توسط هیات پذیرش تهیه و جلساتی برای ارائه مدارک و بر‌طرف کردن ایرادات وارده برگزار و نهایتا در تاریخ ۹ تیر ۱۴۰۰طی نامه‌ای موافقت نهایی هیات پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران اعلام شد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده