به گزارش میمتالز، کاهش تولید فولاد کشور در تیرماه آنچنان شدید بوده که باعث شده تا نرخ رشد تولید فولاد میانی و محصولات فولادی کشور در ۴ ماهه نخست امسال منفی شود! تولید فولاد میانی کشور در ۴ ماهه نخست امسال با کاهش ۴ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۹ میلیون و ۵۷۵ هزار تن رسیده، در حالی که در دوره ۳ ماهه نخست سال جاری، نرخ رشد تولید فولاد میانی کشور ۶ درصد بوده است!
طبق آمارهای انجمن فولاد، در دوره ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، تولید بیلت و بلوم در ایران با کاهش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۵ میلیون و ۷۸۱ هزار تن رسیده است.
تولید اسلب نیز در ۴ ماهه نخست سال جاری با کاهش ۳ درصدی به ۳ میلیون و ۷۹۴ هزار تن رسیده است.
میزان تولید بیلت بلوم در تیرماه سال جاری ۵۸ درصد خردادماه و تولید اسلب در تیرماه ۶۵ درصدِ خرداد ماه سال جاری بوده است.
در ۴ ماهه نخست سال جاری، در مجموع تولید محصولات فولادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، کاهش ۶ درصدی داشته است. مجموع تولید محصولات فولادی در ۴ ماهه نخست امسال، ۶ میلیون و ۴۷۰ هزار تن بوده است.
در ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، ۳ میلیون و ۶۶۳ هزار تن محصولات طویل و ۲ میلیون و ۸۰۷ هزار تن محصولات تخت در کشور تولید شده است. رشد تولید محصولات طویل در ۴ ماهه نخست امسال، منفی ۱ درصد و رشد تولید محصولات تخت منفی ۱۱ درصد بوده است.
تولید میلگرد در ۴ ماهه نخست امسال کمی بیش از ۳ میلیون تن بوده که کاهش ۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد. تولید تیرآهن نیز در ۴ ماه نخست امسال با کاهش ۹ درصدی به ۳۷۴ هزار تن رسیده است.
در تیرماه امسال، میزان تولید تیرآهن ۵۰ درصدِ خردادماه و میزان تولید میلگرد نیز ۴۷ درصد خردادماه بوده است!
میزان تولید ورق گرم کشور در ۴ ماهه نخست سال جاری، ۲ میلیون و ۷۵۹ هزار تن بوده که کاهش ۱۰ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد. تولید ورق سرد در ۴ ماهه نخست امسال ۹ درصد کاهش یافته است. تولید ورقهای پوششدار نیز در ۴ ماهه نخست امسال ۵ درصد بیش از مدت مشابه سال قبل بوده است.
محدودیتهای مصرف برق توسط شرکتهای فولادی باعث شده تا در تیرماه امسال، میزان تولید ورق گرم ۷۸ درصد خردادماه، ورق سرد ۸۰ درصد خردادماه و ورقهای پوششدار ۷۱ درصد خردادماه باشد.
طبق گزارش آماری انجمن فولاد، تولیدکنندگان آهن اسفنجی در ۴ ماهه نخست سال جاری حدود ۱۰.۶ میلیون تن از این محصول را تولید کردهاند که نسبت به مدت مشابه سال ۹۹، تغییری را نشان نمیدهد. با این که انرژی اصلی مصرفی در واحدهای احیاء مستقیم گاز است، اما محدودیتهای تحمیلشده به شرکتهای زنجیره فولاد باعث شده تا تولید آهن اسفنجی در تیرماه، ۵۸ درصد حجم تولید این محصول در خردادماه سال جاری باشد..
در جدول زیر جزئیات آمار تولید فولاد کشور در دوره ۴ ماهه نخست امسال و مقایسه آن به دوره مشابه سال قبل را ببینید. جدول دوم نیز نسبت تولید فولاد میانی، محصوت فولادی و آهن اسفنجی در تیرماه به خردادماه ۱۴۰۰ را نشان میدهد:
منبع: چیلان