به گزارش میمتالز، این گزارش برای سرمایهگذاران سیگنالی برای تسریع در برنامه توقف محرکهای پولی دولت ایالات متحده دارد که برای حمایت از کسب و کارها در پی ضربه اقتصادی پاندمی کووید-۱۹ اجرایی شد. گزارش هفته گذشته وزارت کار آمریکا برای نخستین بار نشاندهنده پیشی گرفتن آمارها از پیشبینیها بود که همین گزارش باعث شد طلای جهانی طی دو روز کاری نزدیک به ۱۰۰ دلار از ارزش خود را از دست بدهد و نزولی ۷/ ۵ درصدی را تجربه کند. در ادامه روز، اما با بازپس گرفتن بخشی از ارزش خود دوباره توانست به کانال هزار و ۷۳۰ دلار برگردد.
طلای جهانی در آغاز هفته در پاسخ به انتظارات از برنامه ریزیهای توقف محرکهای پولی فدرال رزرو، افتی کمسابقه را تجربه کرد. شکست طلا با اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو مبنی بر عدم آمادگی بانک مرکزی ایالات متحده برای افزایش نرخ بهره آمریکا بود؛ چرا که همچنان بهبود کامل از پاندمی ایجاد نشده است. فلز زرد بعد از آنکه گزارش مشاغل ایالات متحده فراتر از انتظارات اعلام شد، انتظارات برای تسریع در فرآیند توقف محرکهای پولی موجب شد طلای جهانی پایان هفته گذشته را نزولی و در کانال هزار و ۷۶۰ دلار به پایان برساند. آغاز هفته نیز برای فلز گرانبها نزولی ثبت شد. در ابتدای روز دوشنبه، فلز زرد از همان ابتدا، روند نزولی خود را با شدت بیشتری ادامه داد تا جایی که در مدت یک ساعت، حدود ۴ درصد از ارزش خود را از دست داد و برای نخستین بار در ۴ماه گذشته به زیر هزار و ۷۰۰ دلار رسید. این گزارش اشتغال وزارت کار نشان میدهد که فدرال رزرو هنوز از هدف ۴ درصدی نرخ بیکاری برای اشتغال کامل، فاصلهای تقریبا ۵/ ۱ درصدی دارد که میتوان این را ریسمان نازکی برای ادامه حفظ حمایتها دانست. هرچند پاره شدن این طناب دور از انتظار نیست. در ادامه، اما طلا با جبران بخشی از این ضرر، توانست به کانال هزار و ۷۳۰ دلاری برسد. اونس طلا بعد از این بازگشت ۳/ ۱ درصد افت قیمت روزانه را به ثبت رساند. اما در قالبهای زمانی یک ماهه و یکساله همچنان برای معاملهگران سرمایهگذاری زیانآور بود. بازدهی ماهانه برای طلا با این تغییر قیمتی تا عصر روز دوشنبه ۷۴/ ۳ درصد منفی بوده است در بازه سالانه نیز این فلز گرانبها با افتی نزدیک به ۳۰۰ دلار، ۵/ ۱۴ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
تحلیلگران فنی نوشتند که طلای جهانی برای نخستین بار از سال ۲۰۱۹ زیر خط روند صعودی بلندمدت خود قرار گرفت. این اتفاق نیز به موج نزولی طلا کمک کرد. همچنین طلای جهانی با از دستدادن ناحیه حمایتی هزار و ۷۵۰ دلاری که اکنون به مقاومتی مهم تبدیل شده است، در مسیر پیشروی خود ناحیه مقاومتی هزار و ۶۷۵ دلار به ازای هر اونس را دارد. در بازار فیزیکی طلا در هند نیز که یکی از قطبهای تولید و مصرف طلا در جهان به شمار میرود، قیمتها شاهد افت بودند و دادو ستد در این بازار در سطح پایینی قرار گرفت. این در حالی است که هفته گذشته برای نخستین بار در ماه پیش، بازار فیزیکی طلا در هند دچار رونق شده بود. تحلیلگران، اما تا حدودی انتظار ادامه این افت قیمت را در هفته جدید داشتند. در نظرسنجی سایت کیتکو برای پیشبینی روند هفته آتی برای طلا، از میان ۱۵ تحلیلگر والاستریت، ۸۷ درصد منتظر کاهش قیمت طلا در این هفته بودند. اما در میان ۱۱۲۸ معاملهگر شخصی، ۵۳ درصد رشد را برای طلا پیشبینی میکردند و تنها ۲۷ درصد از انتظار ثبت ضرر را برای طلا داشتند. با این تفاسیر دریافت خواهد شد که ادامه ریزش فلز زرد در این هفته دور از انتظار سرمایهگذاران نبوده، اما باید دید که فلز زرد در ادامه این مسیر نسبت به نواحی حمایتی و مقاومتی چه واکنشی نشان خواهد داد.
منبع: دنیای اقتصاد