به گزارش میمتالز، محمدصادق مفتح، با حضور در برنامه "گفتگوی خبری ۱۸:۳۰" بیان کرد: در این طرح، رهگیری کالا به صورت نرم افزاری با استفاده از امکانات پست انجام میشود.
وی در خصوص نظام توزیع، افزود: تمام آنچه در کمبودها بیشتر خود را نشان میدهد نظام توزیع است، ساختار نظام توزیع در کشور ما، مدرن نیست و عمدتاً سنتی است و تفاوت اصلی سیستم توزیع سنتی با پیشرفته در قابلیت رهگیری کالاهاست.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص این قابلیت، بیان کرد: این قابلیت مزایای زیادی دارد، یکی اینکه شناسه کالا در حلقههای آخر توزیع و بازار مشخص است و دیگری مدیران برنامهریزی کشور در لحظه متوجه میشوند کالا در چه مسیری است و آن را بهصورت بر خط (آنلاین) رهگیری کنند.
مفتح تصریح کرد: وقتی کالایی از مبادی ورودی به صورت غیر قانونی وارد کشور میشود در نظام توزیع دیده نمیشود که در طرح سامانه یکپارچه رصد و توزیع کالا این ضعف جبران میشود.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی بیان کرد: در فرآیند رصد کالاها در سامانه «یکپارچه رصد و توزیع کالا» هر کالا دارای یک شناسه قابل پیگیری میشود.
مفتح گفت: شرط اول برای رصد کالا در بازار، داشتن شناسه واحد است.
مدیرعامل شرکت ملی پست دیگر میهمان برنامه هم گفت: زیر ساختهای قوی در شرکت ملی پست، مبتنی بر نقشههایی که از سازمان نقش برداری و نقشههایی که از طرح تفصیلی شهرداریهای و سازمان دهیاریها تهیه و بر این اساس تمام مناطق کشور مجهز به کد پستی شده است و نشانی هر فرد یا هر مکانی در آن مشخص است.
رمضانعلی سبحانیفر، اضافه کرد: شبکه توزیع مبتنی برشبکه ژئو کد، پیاده سازی شده است و اگر چنانچه آدرسی و مکان جدیدی خارج از شهرها هم با آدرسی که داده میشود با نقشههای که هست، میتوانیم کد بندی کنیم و براساس کدپستی شناسهای برای مسیرکالا تعریف کنیم و در سامانه یکپارچه رصد و توزیع کالا، مسیرکالا را بصورت آنلاین رصد شود.
وی گفت: با استفاده از سامانه یکپارچه رصد و توزیع کالا توانستیم در مقطع آشفتگی توزیع مرغ، با رصدهایی که انجام شد آدرس حدود ۶۰ درصد کشتارگاههایی که انحراف داشتند را شناسایی کنیم.
منبع: شاتانیوز