به گزارش میمتالز، حجت الله میرزایی گفت: بازنشستگان از تاب آوری و آستانه تحمل پایینی برخوردارند و در مقابل نوسانات اقتصادی آسیب پذیرند و امروز پرداخت به موقع و بی کم و کاست حقوق و مستمری آنان اولویتی جدی و غیرقابل اغماض است.
وی افزود: با همه محدودیتهایی که سازمان تأمین اجتماعی در شرایط کاهش درآمد ناشی از کرونا با آن روبرو بوده، تا کنون حقوق بازنشستگان را به موقع و بر اساس جدول زمان بندی پرداخت کرده است.
میرزایی با بیان اینکه شستا، بخش مهمی از ذخایر مالی بازنشستگان و سرمایه گذاری سازمان تأمین اجتماعی است، افزود: این سازمان حدود ۵ درصد از منابع مالی خود را از محل سود حاصل از شستا تأمین میکند، اگر چه این رقم در بودجه ۲۷۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی رقم بالایی نیست، اما در جلوگیری از تأخیر و یا نوسان، بسیار تعیین کننده است.
معاون امور اقتصادی ادامه داد: بر اساس توافق مکتوبی که سازمان تأمین اجتماعی با مدیرعامل سابق و هیات مدیره شستا داشته، مقرر بوده که ۱۴ هزار میلیارد تومان از محل سود سالیانه در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار گیرد و همین طور قرار بوده از تیر ماه به طور مستمر ماهی ۲،۲۰۰ میلیارد تومان به سازمان پرداخت کند.
میرزایی در ادامه با بیان اینکه این سود به صورت علی الحساب به سازمان پرداخت میشود، اظهار کرد: بعد از برگزاری مجمع عمومی سالیانه در هفتههای آینده و قطعی شدن سود سالیانه، در نهایت بر اساس تصمیم مجمع، سود بین همه سهامداران عمده و خرد تقسیم میشود.
وی تاکید کرد: حدود ۹۰ درصد از سهام شستا متعلق به تأمین اجتماعی است و با برآورد سود عملیاتی حدود ۲۷ هزار میلیارد تومانی در سال ۹۹ میتوان گفت حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان سهم سود سهام سازمان تأمین اجتماعی از سود سال ۹۹ شستا خواهد بود، علاوه بر این به طور مستمر مطالبات شستا از سازمان تأمین اجتماعی با واگذاری دارایی هائی، چون سود سهام شرکتها یا املاک تسویه شده است.
وی افزود: جلوگیری یا هر نوع اخلالی در انجام تعهدات شستا به بازنشستگان، با وجود اضطراری که برای پرداخت حقوق آنان وجود دارد، هم از حیث آثار روانی در سطح خانواده بزرگ بازنشستگان و هم از حیث اجتماعی به هیچ وجه قابل تحمل و مدارا نیست.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مدیر سابق شستا از انجام تعهدی که خود امضا کرده بود سر باز زد و با رفتار غیرحرفهای و بدون پاسخ گذاشتن پیگیریهای مستمری که از تیرماه گذشته سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار انجام دادند، سطح و دامنه نگرانیها برای پرداخت حقوق بازنشستگان را افزایش داد.
میرزایی تصریح کرد: متأسفانه عدم پاسخگویی به پیگیریها، تماسها و عدم شرکت در جلسات تصمیم گیری برای این مهم، راهی جز برکناری از سوی هیأت مدیره باقی نگذاشت و تردیدی ندارم که حذف یک عضو در مجموعهای که به اخلاق مداری و کار حرفهای شهره است تصمیمی ناگزیر بوده است.
وی با تاکید بر ضرورت رفتار مدبرانه، غیر هیجانی و اخلاق مدار گفت، شرایط کنونی کشور تاب کوچکترین نگرانی یا اخلال در زندگی گروههای آسیب پذیری، چون بازنشستگان عزیز را ندارد.
وی با طرح این پرسش که چرا برخی مدیران پایین دست با غیر حرفه ایترین روش در فصول خاص تغییر رفتار میدهند، سازمان بالادست خود را گم میکنند و در بزنگاههای مالی، به نگرانیهای اجتماعی دامن میزنند، ادامه داد: متأسفانه با داستان پردازی برخی رسانهها، برکناری آقای رضوانی فر به دلایلی، چون فساد ستیزی وی نسبت داده شد، اما گفته نشد که نامبرده یکی از مجریان برنامه شفافیت فراگیر و بی کم و کاست آقای شریعتمداری بود که در سال ۹۷ در مجلس تعهد کرد و این برنامه را در چهار صندوقهای بازنشستگی و شستا به طور همزمان اجرا نمود.
به گفته میرزایی، این وزارتخانه به خاطر اجرای برنامه شفافیت فراگیر و استقرار ۱۰ سامانه شفافیت، بورسی کردن بنگاههای اقتصادی و افشا مستمر صورتهای مالی در سامانه کدال (اعم از بورسی و غیر بورسی) و الزام به عرضه محصولات در بورس کالا در ۲ سال پیاپی از طرف رئیس جمهوری وقت مورد تقدیر قرار گرفت و رتبه اول را کسب کرد.
منبع: بورس امروز