به گزارش می متالز به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی در روز سه شنبه اعلام کرد که گاز طبیعی تا سال 2030 جای زغال سنگ را بهعنوان دومین منبع انرژی بزرگ جهان پس از نفت می گیرد. علت آن هم تلاش برای کاهش آلودگی هوا و افزایش استفاده از گاز طبیعی مایع است.
آژانس بین المللی انرژی که مقر آن در پاریس است، در دورنمای انرژی جهان در سال 2018 اعلام کرد که بین سالهای 2017 و 2040 تقاضا برای انرژی به خاطر استفاده موثر تر از آن بیش از 25 درصد افزایش می یابد، ولی بدون چنین پیشرفتهایی، دو برابر خواهد شد.
طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی تقاضای جهانی گاز تا سال 2040 سالانه 1.6 درصد افزایش می یابد که 45 درصد بیشتر از امروز است.
این پیش بینی بر اساس «سناریوی سیاست های جدید» آژانس بین المللی انرژی انجام شده است که به قوانین و سیاست های کاهش تولید کربن و مبارزه با تغییرات آب و هوایی توجه دارد. همچنین بر استفاده موثر تر از سوخت فسیلی تأکید می کند.
این گزارش میگوید گاز طبیعی در «سناریوی سیاستهای جدید» رشد سریعی نسبت به سایر سوختهای فسیلی دارد و تا 2030 جای زغال سنگ را میگیرد و به دومین منبع بزرگ انرژی جهان بعد از نفت تبدیل می شود.
چین که در حال حاضر بزرگترین وارد کننده نفت و زغال سنگ است، به زودی به بزرگترین وارد کننده گاز تبدیل میشود و واردات خالص آن تا 2040 به سطح اروپا نزدیک میشود.
چین سریع ترین مصرف کننده گاز طبیعی بعد از آمریکا و روسیه است، ولی باید حدود 40 درصد نیازش را وارد کند چون تولیدات داخلی جوابگوی نیاز آن نیستند.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود اعلام کرد اقتصادهای نوظهور در آسیا مسئول حدود نیمی از رشد تقاضای جهانی گاز طبیعی هستند. سهم واردات ال ان جی آنها تا سال 2040 دوبرابر میشود.
در این گزارش نوشته شده: «گرچه صحبت در مورد بازار جهانی گاز مثل نفت زود است ولی تجارت گاز طبیعی مایع از سال 2010 بسیار توسعه یافته و به کشورهایی که قبلا منزوی بودند، رسیده است».
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد آمریکا مسئول 40 درصد رشد کلی تولید گاز تا سال 2025 است. تقاضای جهانی الکتریسیته 2.1 درصد در سال رشد میکند که دلیل آن افزایش مصرف در کشورهای در حال توسعه است.
الکتریسیته یک چهارم انرژی مصرف شده توسط مصرف کنندگان و صنایع را در 2040 تشکیل میدهد.
زغال سنگ جای خود را به انرژی های تجدیدپذیر در تولید برق خواهد داد.
پیشبینی میشود سهم زغالسنگ از 40 درصد به یک چهارم در 2040 کاهش یابد در حالی که سهم انرژیهای تجدیدپذیر 40 درصد افزایش می یابد.