به گزارش میمتالز به نقل از فولادبان، به گفته یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، این پیشنهاد که هفته گذشته مقامات آمریکایی آن را مورد بررسی قرار دادند، شامل یک سیستم سهمیههای تعرفهای میشود. به گفته مقامات اروپایی که از افشای هویت خودداری کردند، مذاکرات فشردهای در جریان است.
طرفین در جلسه افتتاحیه شورای تجارت و فناوری ایالات متحده و اتحادیه اروپا در ۲۹ سپتامبر در پیتسبورگ، جایی که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه، جینا رایموندو وزیر بازرگانی و کاترین تای نماینده تجارت ایالات متحده میزبان معاونان اجرایی کمیسیون اروپا خواهند بود این موضوع را مورد بحث قرار خواهند داد.
سهمیههای تعرفهای به کشورها این امکان را میدهد تا مقادیر مشخصی از محصول را با نرخ عوارض پایینتر به سایر کشورها صادر کنند، اما صادرات بالاتر از سهمیه تعیینشده، با عوارض بالاتری مواجه خواهد بود.
کمیسیون اروپا به همتایان آمریکایی خود تأیید کرده است که میخواهد قبل از ۱ دسامبر راهحلی برای این موضوع پیدا کند. سخنگوی کمیسیون اروپا از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد، زیرا مذاکرات ادامه دارد.
سخنگوها گفتند که طرفین توافق کردهاند تا در جهت بازگرداندن جریانهای تجاری تاریخی پیش روند و سیستمی مطابق با قوانین تجارت جهانی در تجارت داشته باشند. وزارت بازرگانی ایالات متحده و دفتر نماینده تجاری ایالات متحده در این زمینه اظهارنظر نکردهاند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ با استفاده از بند ۲۳۲ قانون توسعه تجارت، تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و ۱۰ درصدی بر آلومینیوم وارداتی وضع کرد. در صورتی که واردات به عنوان تهدید امنیت ملی تلقی شود، این قانون اجازه میدهد تا دولت بدون رأی کنگره، چنین عوارضی را وضع کند.
رئیسجمهور سابق معتقد بود که تعرفهها برای محافظت از صنعت داخلی در برابر کاهش تقاضا است.
یک شخص مطلع گفت، پیشنهاد اولیه ایالات متحده فقط مربوط به فولاد بود و شامل محمولههای آلومینیوم نمیشد.
در اوایل سال جاری، ایالات متحده در گفتگو با همتایان اتحادیه اروپا تأکید کرد که مشکل اساسی مازاد ظرفیت جهانی فولاد را مشکلی مشترک میداند که عمدتاً ناشی از چین است و ایالات متحده و اتحادیه اروپا باید با هم همکاری کنند.
اتحادیه اروپا و ایالات متحده در ماه مه توافق کردند که از تشدید اختلافات خود بر سر تعرفهها خودداری کنند و محصولات مهمی مانند ویسکی بوربون و موتورهای هارلی دیویدسون را از دو برابر شدن عوارض متقابل اتحادیه اروپا معاف کنند. این حرکت به منظور ایجاد فضایی برای حل اختلاف فولاد و آلومینیوم تا پایان سال جاری میلادی در حالی است که هر دو طرف به دنبال بازسازی اتحاد اقتصادی خود هستند.
در حالی که جو بایدن رئیسجمهور عوارض واردات را حفظ کرده و رایموندو از آنها دفاع کرده است، برخی از تولیدکنندگان آمریکایی گفتهاند که این سیاست به تجارت آنها لطمه زده است.
منبع: فولادبان