به گزارش میمتالز، عضویت ایران در این سازمان، علاوه بر دستاوردهای سیاسی و امنیتی، فرصتهای اقتصادی گستردهای را نیز پیشروی فعالان اقتصادی کشورمان قرار میدهد و مسیر مبادلات تجاری با کشورهای عضو را تسهیل میکند. بر همین اساس، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در گفتگو با «ایرنا» با بیان اینکه پیمان شانگهای در آغاز بر مبنای مبارزه علیه تروریسم تعریف شد، اظهار کرد: این سازمان اهداف امنیتی را در منطقه دنبال میکرد، اما همانطور که پیشبینی میشد با توجه بهتوان کشورهای عضو، این پیمان، نقش اقتصادی پررنگی را بر عهده گرفت. مجیدرضا حریری اضافه کرد: بعد از گذشت حدود دو دهه اکنون سازمان همکاریهای شانگهای دارای صندوق کنفرانس برای اعطای وامهای ارزان و بدونبهره بهکشورهای عضو است که یکی از راههای تسهیلگری تجاری محسوب میشود. وی با بیان اینکه بسیاری از همکاریهای این سازمان در قالب احیای جاده ابریشم توسعه پیدا کرد، افزود: با استفاده از ظرفیت کشورهای عضو، برگزاری هر ساله نمایشگاه تجاری در چین برنامهریزی شده تا اعضا بتوانند محصولات خود را بهنمایش بگذارند که ایران نیز طی سالهای اخیر مشارکت داشته است.
حریری با بیان اینکه کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای یکسوم جمعیت جهان را تشکیل میدهند، تاکید کرد: دو اقتصاد بزرگ دنیا شامل چین و هند در کنار ایران و روسیه با بیشترین ذخایر گاز و نفت جهان در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند که نشاندهنده تجمیع قدرتهای جهان در یک سازمان است.
وی با اشاره بهاشتراکات فرهنگی فراوان کشورهای عضو اظهار کرد: با توجه بهتمام پتانسیلها برای همکاری، عضویت دائم ایران در این سازمان فرصتی برای بهرهمندی از مزایای یک پیمان منطقهای است.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین تصریح کرد: از دیگر مزیتهای عضویت ایران در این پیمان چندجانبه، شناسایی نقاط ضعف و توسعه روابط برای عضویت در دیگر سازمانها از جمله سازمان تجارتجهانی است که میتواند تمرینی برای واردات و صادرات بدونتعرفه یا موافقتنامههای آزاد و ترجیحی باشد. بهگفته حریری، عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای فرصت خوبی است تا نشانههای توسعه تجاری و افزایش صادرات تحقق یابد.
منبع: دنیای اقتصاد