تاریخ: ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۸:۴۱
بازدید: ۲۱۶
کد خبر: ۲۲۸۹۰۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازگشایی دروازه‌های تجاری ایران و تاجیکستان با سفر آیت الله رئیسی به دوشنبه

بازگشایی دروازه‌های تجاری ایران و تاجیکستان با سفر آیت الله رئیسی به دوشنبه
‌می‌متالز - رئیس اتاق ایران و تاجیکستان معتقد است: با سفر آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران به جمهوری تاجیکستان تعامل برای آغاز تجارت با این کشور شروع شده که به طوری که می‌توان این سفر را عامل بازگشایی دروازه‌های تجارت میان تهران - دوشنبه محسوب کرد.

به گزارش می‌متالز، محمدحسین روشنک روز چهارشنبه درباره برنامه دولت سیزدهم برای توسعه تعامل سازنده با کشور‌های همسایه، افزود: سفر اخیر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان نشان دهنده علاقه ویژه دولتمردان ایران برای برقراری مبادلات تجاری و اقتصادی با این کشور و دیگر همسایگان می‌باشد و تداوم این مراودات به نفع ایران و دیگر کشور‌های منطقه است.

وی درباره چرایی کاهش تجارت ما با تاجیکستان در سال‌های اخیر طبق آمار رسمی، اظهار داشت: دلیل کاهش این نبوده که کالا به تاجیکستان نرفته بلکه به خاطر اختلاف موجود میان تاجیکستان و ترکمنستان بوده و، چون امکان صدور مستقیم کالا از ایران به تاجیکستان نبود، مجبور شدیم کالا‌ها را به کشور‌های دیگر ارسال و از این طریق وارد تاجیکستان کنیم.

وی اضافه کرد: در واقع نه تنها حجم صادرات واقعی ما به تاجیکستان کاهش نداشته بلکه افزایش هم داشته، اما آمار رسمی نشان می‌دهد که ما صادرات خود را به این کشور از دست دادیم چرا که کامیون از ترکمنستان نمی‌توانست به تاجیکستان برود.

رئیس اتاق ایران و تاجیکستان با بیان اینکه ما از نظر فرهنگی، اقتصادی و سیاسی رابطه بسیار خوبی با تاجیکستان داشته‌ایم، ابراز امیدواری کرد که با سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان زمینه افزایش صادرات بیشتر شود و از این پس شاهد اتفاقات مناسبی در این بخش از اقتصاد باشیم.

روشنک با بیان اینکه اساساً مداخلات خارج از حوزه رسمی برخی اشکالات را در روند صادرات بوجود آورده، گفت: در حدود چهار سال گذشته به دلیل بروز برخی مسائل جزئی در امور اقتصادی و سیاسی ما با تاجیکستان، اقتصاد ما نیز تحت تاثیر تبعات نامطلوب قرار گرفت که امیدواریم با سفر رئیس جمهوری این نارسایی‌ها هرچه زودتر برطرف شود.

رئیس اتاق ایران و تاجیکستان اظهار داشت: نقش دیپلماسی اقتصادی در این حوزه بسیار اساسی است و نیروی فعال اقتصادی و بخش خصوصی باید در حوزه عملیاتی بتوانند اقدامات موثری انجام دهند، از سوی دیگر نقش دیپلماسی در این حوزه به معنای آن است که مسیر و جاده را در این حوزه هموار کنند.

رئیس اتاق ایران و تاجیکستان توضیح داد: در حال حاضر عدم حضور مسوول امور بین‌الملل اتاق ایران و تاجیکستان و سایر مسوولان در این سفر، به دلیل عدم پیگیری مسوولان سفارت تاجیکستان بوده که متاسفانه در این زمینه کوتاهی کرده و دعوت نکرده اند. رسیدن به حجم تجارت پانصد میلیون دلاری با تاجیکستان امکان‌پذیر است. با توجه به عضویت ایران در پیمان شانگهای شاهد توسعه روابط اقتصادی در این بخش خواهیم بود و با برنامه‌ریزی مناسب در این حوزه، حجم تجارت ایران با کشور‌های همسایه بسیار بیشتر خواهد شد هرچند که تحقق این امر نیاز به تقویت دیپلماسی اقتصادی دارد.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بیت الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده