به گزارش می متالز، کاظم چاوشی درباره وضعیت هفتههای اخیر بازار سهام و بانک ملت که با نوسان روبهرو شد، اظهار کرد: واقعیت این است که افکار عمومی بازار سرمایه با ابهامهایی روبهرو بود و مسایلی همچون FATF و CFT اثر گذاشته و در کنار تغییرات قیمت ارز و سکه، موجب نگرانی و یا کوچ موقتی به دیگر بازارها شده و در روند طبیعی بازار سرمایه موثر بود.
به گفته وی نظام بانکداری نیز دو مساله اساسی دارد که باید تحلیل و بررسی شود. مسئله اول مربوط به کسب و کار اصلی بانک و همان واسطهگری مالی است که بانک ملت در دو حوزه ریالی و ارزی عملکرد مناسب و همراه با سودآوری داشته و گزارشهای ماهانه و میاندورهایی حکایت از حاشیه سود مثبت دارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: مساله دوم، میزان دارایی بانکها است که باید بخشی از آن به صورت ارزی و برای کسب و کار بین المللی نگهداری شود. در این مورد هم بانک ملت طبق آمار، بهترین بانک برخوردار از دارایی های ارزی است؛ به طوریکه در صورتهای مالی سال گذشته بالغ بر 7.02 میلیارد دلار دارایی ارزی لحاظ شده است.
چاوشی در مورد ابهام مربوط به نرخ تسعیر ارز دارایی های ارزی «وبملت» هم گفت: هر چند تا زمان تعیین بانک مرکزی و تعیین نرخ تسعیر، امکان اعلام رسمی نیست اما سهامداران می توانند با در نظر گرفتن میانگین قیمت ارز در سامانه نیما یا سنا، تحلیلی از آثار مالی تسعیر ارز دارایی های ارزی بانک داشته باشند و اقدام به محاسبه تقریبی پیش بینی درآمد کنند.
به گفته وی در این میان مدیران بانک به طور مستمر پیگیر محاسبه رسمی نرخ تسعیر ارز از بانک مرکزی هستند اما این موضوع دارای ملاحظات خاصی است. چرا که فقط محدود به اثرگذاری در صورت های مالی بانک ها نبوده و کل اقتصاد را در بر می گیرد. بنابراین نمی توان زمانی را برای اعلام نرخ تسعیر ارز از سوی بانک مرکزی در نظر گرفت اما امید است هر چه زودتر این نکته روشن شود.
مدیرامور مالی بانک تصریح کرد: اما فارغ از این موضوع ، وضعیت بانک ملت مناسب بوده و با توجه به فروش املاک و دارایی های مازاد، با تحولات مثبتی روبرو خواهد شد. به طوریکه بلوک 5.7 درصدی ملی مس با تغییر شرایط مجددا" عرضه خواهد شد و با توجه به بهای تمام شده و قیمت فروش، سود قابل توجه و معادل سود سال گذشته حتی به قیمت فعلی تابلو محقق خواهد شد.
به گفته چاوشی این بلوک که هفته گذشته عرضه شده بوده به دلیل شرایط نقد معامله و اوضاع سخت تامین نقدینگی به فروش نرفت اما در آینده ایی نزدیک به صورت نقد و اقساط روانه میز فروش می شود.
وی در برابر این سوال که با توجه به تاکید مسئولان به خروج بانک ها از بنگاهداری ، بانک ملت چه برنامه ایی دارد؟ گفت: با توجه به انتقال چند سال گذشته سهام بانک به گروه مالی ملت، سال گذشته فهرستی شامل 34 شرکت تهیه و در دستور فروش قرار گرفت که بخشی از آن انجام و بخشی هم در سال جاری ادامه دارد. چون فارغ از الزام به واگذاری بنگاه ها، تاخیر در فروش دارایی های مازاد مشمول جریمه و مالیات مازاد است.
چاوشی تصریح کرد: بنابراین در نظر است سهام این 34 شرکت به صورت عرضه بلوکی یا پذیرش در بورس و فرابورس واگذار شوند. در این میان با توجه به بهبود سبد سهام شرکت توسعه معین ملت، احتمال پذیرش در بورس و عرضه اولیه سهام آن وجود دارد.