تاریخ: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۴۹
بازدید: ۱۴۰
کد خبر: ۲۳۰۲۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کل سازمان توسعه تجارت وزیر صمت در نشست هم اندیشی روسای اتاق‌های بازرگانی و صادرکنندگان:

تعریف ۱۴ پروژه زیرساختی و ۱۱ پروژه مسیر‌های تجاری برای تحقق اهداف صادراتی/ پتانسیل صادرات حداقل ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشور‌های هدف/هدفگذاری برای افزایش صادرات کشورمان به میزان ۳۵ میلیارد دلار در افق ۱۴۰۴

تعریف ۱۴ پروژه زیرساختی و ۱۱ پروژه مسیر‌های تجاری برای تحقق اهداف صادراتی/ پتانسیل صادرات حداقل ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشور‌های هدف/هدفگذاری برای افزایش صادرات کشورمان به میزان ۳۵ میلیارد دلار در افق ۱۴۰۴
‌می‌متالز - معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از تعریف ۱۴ پروژه زیرساختی و ۱۱ پروژه مسیر‌های تجاری برای تحقق اهداف صادراتی وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا پیمان پاک در نشست هم اندیشی روسای اتاق‌های بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان و آیین بازگشایی مجازی پاویون ج. ا. ایران در اکسپو ۲۰۲۰ که با حضور فاطمی امین، وزیر صمت برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: در مجموعه سازمان توسعه تجارت ارتباط دوسویه با رویکرد تجارب آرا با استفاده از نظرات بخش خصوصی و صادرکنندگان را دنبال می‌کنیم تا سیاست‌های توسعه تجاری را بتوانیم محقق نماییم.

هدفگذاری برای افزایش صادرات کشور به میزان ۳۵ میلیارد دلار در افق ۱۴۰۴

وی با بیان اینکه افزایش صادرات کشورمان به میزان ۳۵ میلیارد دلار در افق ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است، تاکید کرد: این هدف گذاری با تاکید بر صادرات غیرنفتی، تعامل با کشور‌های همسایه، اصلاح پارامتر‌های صادراتی، هماهنگی سیاست‌های ارزی و صادراتی و همچنین تکمیل زنجیره‌های صادراتی و ارزش افزوده مورد تاکید است.

تمرکز منابع برای کشور‌های اولویت اول صادراتی

رئیس کل سازمان تجارت ایران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کشور‌های صادراتی به اولویت‌های اول و دوم تقسیم شده است، ادامه داد: تمام تمرکز برای بسیج منابع روی کشور‌های اولویت اول است که این کشور‌ها شامل کشور‌های همسایه و کشور‌هایی مانند هند و چین می‌باشند.

پتانسیل صادرات حداقل ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشور‌های هدف

پیمان پاک همچنین تصریح کرد: پتانسیل صادرات حداقل ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشور‌های هدف را داریم.

وی همچنین تسهیل تجاری، شبکه توزیع و بازاریابی و سازوکار‌های مالی را از محور‌های مهم هدف گذاری صادراتی عنوان کرد و گفت: این موارد در واقع الزامات لازم برای رفع چالش‌ها و تبدیل نقاط ضعف به قدرت هستند.

شناسایی صنایع دارای ظرفیت خالی و اولویت‌های کالایی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اولویت‌های کالایی مشخص شده است، اضافه کرد: صنایع دارای ظرفیت خالی در این حوزه شناسایی شده است.

پیمان پاک همچنین با تاکید بر مدیریت زنجیره تامین کالا برای تحقق اهداف صادراتی، گفت: از مهمترین چالش‌های توسعه تجارت در بازار‌های مقصد فاصله زیاد رویکرد‌های تجارت بازرگانان با اصول حاکم بر بازار حرفه‌ای است.

هدایت نقدینگی نهاد‌های مالی و پولی به سمت مدیریت زنجیره تامین

وی همچنین در خصوص مدیریت زنجیره تامین کالا، بیان کرد: نقدینگی نهاد‌های مالی و پولی را به سمت مدیریت زنجیره تامین هدایت خواهیم کرد.

زنجیره سازی بین المللی برای تحقق اهداف صادراتی

رئیس کل سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع زنجیره سازی بین المللی برای تحقق اهداف صادراتی، اضافه کرد: در این حوزه زنجیرسازی با محوریت تولید، فعال سازی عملیات سوآپ در حوزه‌های تجاری و زنجیره سازی با هدف صادرات یا تأمین مواد اولیه را دنبال می‌کنیم.

پیمان پاک، صادرات خدمات فنی مهندسی از دیگر اولویت‌های صادراتی دانست و گفت: روی این موضوع باید کار بیشتری انجام شود و علاوه بر این صادرات محصولات دانش‌بنیان نیز باید مورد تاکید بیشتری قرار بگیرد.

گره‌های لجستیکی را شناسایی کرده ایم

وی با بیان اینکه موضوع لجستیک و توسعه ترانزیت را نیز در دستور کار داریم، افزود: گره‌های لجستیک را شناسایی کرده ایم و سازمان توسعه تجارت به عنوان پنجره واحد با کمک دیگر وزارتخانه‌ها رفع این موضوعات را در دستور کار خود قرار می‌دهد.

تعریف ۱۴ پروژه زیرساختی و ۱۱ پروژه مسیر تجاری

رئیس کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ۱۴ پروژه زیرساختی و ۱۱ پروژه مسیر تجاری را تعریف نموده ایم، ادامه داد: در حوزه مسیر‌های تجاری صادرات به کشور‌هایی از جمله روسیه، عراق، سوریه، پاکستان، عمان، ونزوئلا و ترکیه و. را دنبال می‌کنیم.

پیمان پاک همچنین بیان کرد: پروژه‌های حوزه زیرساختی نیز شامل رویداد‌های تجاری، موافقتنامه ها، تقویت کانال‌های مالی بانکی، تامین مالی فعالیت‌های صادراتی و زنجیره تامین، پشتیبانی و احیای مسیر‌های لجستیک، فعال سازی خطوط حمل و نقل کالا‌های فساد پذیر با ارزش افزوده و توسعه پایانه‌های صادراتی هستند.

ارتقاء بعد تجاری قرارداد ۲۵ ساله چین

وی اضافه کرد: از دیگر پروژه‌های زیرساختی می‌توان به حل چالش‌های ارزی و قوانین و مقررات صادرات، ارتقاء بعد تجاری قرارداد ۲۵ ساله چین، تقویت صندوق ضمانت صادرات، ارتقاء نشان‌های تجاری، توسعه بازارچه‌های مرزی و ارتقاء نقش مناطق آزاد اشاره کرد.

گفتنی است که نشست هم اندیشی روسای اتاق‌های بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان و آیین بازگشایی مجازی پاویون ج. ا. ایران در اکسپو ۲۰۲۰ با حضور فاطمی امین، وزیر صمت برگزار شد.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت