تاریخ: ۱۱ مهر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۰۰
بازدید: ۱۹۵
کد خبر: ۲۳۰۳۴۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

صعود نرخ سود در بازار بین‌بانکی به ۱۹.۳۵ درصد

صعود نرخ سود در بازار بین‌بانکی به ۱۹.۳۵ درصد
می‌متالز - نرخ سود در بازار بین‌بانکی در یک هفته منتهی به هشتم مهرماه با ۰.۳۴ درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به ۱۹.۳۵ درصد رسید.

به گزارش می‌متالز، براساس آمار‌های منتشر شده بانک مرکزی، نرخ سود در بازار بین‌ بانکی در یک هفته منتهی به هشتم مهرماه ۱۴۰۰ نیز مانند هفته قبل از آن صعودی بود و از ۱۹.۱ درصد به ۱۹.۳۵ درصد افزایش یافت.

در صورتی که نرخ سود در بازار بین‌ بانکی هفته گذشته را با هفته اول فروردین‌ ماه که رقم ۱۹.۹ درصد بود، مقایسه کنیم، می‌بینیم که این نرخ ۰.۵۵ درصد کاهش یافته است.

براین اساس نرخ سود در بازار بین بانکی که در هفته نخست امسال ۱۹.۹ درصد بود، در پایان فروردین ماه به عدد ۱۹.۸۲ درصد رسید.

روند نزولی نرخ سود بازار بین بانکی در اردیبهشت ماه هم ادامه داشت و در پایان این ماه ۱۹.۶ درصد شد.

در نخستین روز‌های خردادماه که هیجان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بالا گرفته بود، نرخ سود در بازار بین بانکی جهش جزئی ۰.۱۸ درصدی نسبت به اردیبهشت ماه داشت. در یک هفته منتهی به سی‌ام اردیبهشت‌ماه نرخ سود در این بازار ۱۹.۶ درصد بود و با این حال این نرخ در پایان خردادماه برابر ۱۸.۵۴ درصد بود.

در شروع فصل تابستان نرخ سود در بازار بین بانکی دوباره در مسیر نزولی قرار گرفت به این صورت که سوم خردادماه ۱۸.۴۶ درصد اعلام شد و هفدهم تیرماه به کمترین رقم خود در سال جاری برابر ۱۷.۹۵ درصد رسید، اما دوباره بر مدار صعودی یعنی عدد ۱۸.۶۱ درصد قرار گرفت.

طبق آخرین داده بانک مرکزی نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۲۸ مردادماه برابر ۱۸.۴ درصد شد و در اولین هفته از شهریورماه نیز ۱۸.۲۹ درصد بود.

بانک مرکزی حداقل نرخ توافق بازخرید اوراق را هم ۱۹ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعده‌مند را ۲۲ درصد و نرخ سپرده‌گذاری قاعده‌مند را ۱۴ درصد اعلام کرده است.

صعود نرخ سود در بازار بین‌بانکی به ۱۹.۳۵ درصد

باید توجه داشت که نرخ «سود بازار بین بانکی» متفاوت از نرخ «سود بانکی» است. نرخ «سود بانکی» به میزان سود سپرده‌گذاری کوتاه و بلندمدت افراد در بانک‌ها تعلق می‌گیرد، اما «نرخ سود بازار بین بانکی» به سودی که بانک‌ها از یکدیگر استقراض کرده‌اند پرداخت می‌شود.

بازار بین بانکی یکی از ارکان بازار پول است که در آن بانک‌ها و موسسات اعتباری برای تامین مالی کوتاه مدت و ایجاد تعادل در وضعیت نقدینگی خود با یکدیگر معامله می‌کنند و در فاصله زمانی کوتاه و با نرخ سودی معلوم بازپرداخت کنند.

در این بازار، بانک‌هایی که دارای مازاد منابع هستند به بانک‌های دچار کسری، قرض می‌دهند تا بتوانند از طرف دیگر نرخ سود را در بازار مدیریت کنند. همچنین این بازار کمک می‌کند تا بانک‌ها برای تامین نقدینگی به بانک مرکزی مراجعه نکنند در نتیجه از انبساط حجم نقدینگی جلوگیری می‌شود.

نوسانات نرخ در کوتاه مدت مثل نرخ ارز در حد یک تا دو درصد امری طبیعی است. یک روز ممکن است برداشت دولت ازحساب تنخواه بالا رفته باشد و تزریق ذخایر به بازار بین بانکی افزایش یافته و نرخ پایین رفته باشد یا برعکس ممکن است سپرده داران به بانک‌ها مراجعه داشته باشند و بانک‌ها با کمبود ذخایر مواجه شده باشند، این مورد تقاضا را بالا برده و نرخ را افزایش می‌دهد.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

عناوین برگزیده