به گزارش میمتالز، نیما میرزایی، کارشناس بازار سهام درباره روند بازار برای روزهای آینده گفت: بازار کماکان در وضعیت نوسانی به سر میبرد و برای چند روز آینده احتمال دارد قدرت فروشندگان نسبت به خریداران بیشتر باشد. اما با فروکش کردن هیجانات و ترس معاملهگران، بازار مجددا میتواند وضعیت نسبتا با ثبات خود را احیا کند.
میرزایی ادامه داد: گزارشهای شش ماهه از جمله مواردی است که به آرامش و ثبات بازار کمک خواهد کرد. گمانه زنیها از سود سازیهای مناسب شرکتها حکایت دارد که نسبت p/e را جذابتر خواهد کرد. همانطور که در گزارشها مشاهده شد این نسبت بعد از صعودهای پی در پی و حبابی شکل، روند نزولی داشته و به زیر ۱۰ رسیده که در شرایط تورمی فعلی به نظر عدد قابل اعتنایی برای سرمایهگذاران است.
این کارشناس بازار در بخش دیگری گفت: در شرایط فعلی بازار، نگاه سرمایهگذاران کم تجربه در بازار به دلیل ترس کوتاه مدت شده است. همچنین به دلیل توافقات برجامی و اصلاح نرخ ارز شرایط بازار ریزشی شده است و شاهد روند خروج سرمایه افراد حقیقی از بازار هستیم. همچنین جهشهای خیرهکننده قیمتهای جهانی در پی بحران انرژی باعث جلوگیری از افت معنادار شاخص و بازار شده است.
روند صبحگاهی شاخص کل بورس تهران در میانههای بازار شروع به چرخش کرد و در نهایت به مدد رشد قیمت سهام کامودیتیمحور به محدوده سبز تابلو وارد شد. آغاز مثبت نفت و فلزات در بازار جهانی مهمترین محرک تغییر مسیر دماسنج اصلی تالار شیشهای بود. با این حال ناکارآیی شاخص کل در انعکاس واقعیتهای بازار سبب اعتراض مجدد فعالان بورسی شد. جایی که با وجود سرخپوشی ۷۰درصد از نمادها و عقبگرد یکدرصدی شاخص هموزن، نماگر اصلی سهام، ظاهری سبز به بورسبازان اهدا کرده بود.
بورس تهران دیروز هم بیشترین تاثیر را از نرخهای جهانی پذیرفت تا برای دومین روز متوالی پس از واکنش هیجانی این بازار به انتخاب مجید عشقی، عوامل بنیادی یکهتاز جهتدهی به رفتارها در این بازار باشند. در این روز دماسنج اصلی بازار سرمایه که تا آخرین دقایق فعالیت روزانه خود در سطوح منفی حرکت میکرد در نهایت مثبت شد و عملکرد روزانه بازار را صرفا با ثبت پیشروی ۰۶/ ۰درصدی به سطوح سبز شاخصکل رساند.
در این روز شاخص بورس به محدوده یک میلیون و ۴۳۷ هزار واحد رسید و تحتتاثیر افزایش قابلتوجه تقاضا در نمادهای کامودیتیمحور موفق به تغییر روند روزانه خود شد. اینطور که بهنظر میآید شاخص بورس قرار است فعلا در یک محدوده تقریبا ۱۰۰هزار واحدی مشغول نوسان باشد. طی روزهای گذشته نماگر اصلی بازار سهام اگرچه تحتتاثیر عواملی مختلفی قرار گرفته، اما نشان داده است که نه توان فرا رفتن از سطح یکمیلیون و ۵۰۰ هزار واحدی را دارد و نه میتواند با ثبت افتهای بیشتر خود را در ابرکانال یکمیلیون و ۳۰۰ هزار واحدی تثبیت کند. همانطور که در گزارشهای پیشین مطرح شد بازار سرمایه هماکنون در شرایطی است که به دلیل ترس شکل گرفته در بازار ارز نسبت به گشایشهای احتمالی برجامی توان حرکت چندانی را از خود بروز نداده و به سبب اهمیت بسیاری که مولفه دلار بر اذهان سرمایهگذاران دارد، نمیتواند تا مشخص شدن حاصل گفتگوهای دو طرف سمت و سوی مشخص به خود بگیرد.
همین امر سبب میشود که نتوانیم تصویر مشخصی از دیدگاه سرمایهگذاران ارائه کنیم. در حالحاضر بسیاری از سرمایهگذاران در این بازار وجود دارند که معتقدند در نهایت گفتگوها به سرانجام میرسد و برخی دیگر نیز هستند که تورم را در نیمه دوم سال۱۴۰۰ عامل پیشران بازارهای دارایی میدانند. از سویی دیگر عامل بازارهای جهانی نیز در میان تحلیلگران تا جایی خودنمایی میکند که در عمل نمیتوان اثر قابلتوجه رشد قیمتها در این بازارها را بر آینده درآمدزایی و نتیجتا قیمت سهام نادیده گرفت. همین امر سبب میشود تا با دست بهدست شدن بازار درمیان دیدگاههای مختلف هر روز شاهد فراز و فرود صنایع گوناگون و افزایش و کاهش تقریبا نامنظم شاخصکل بورس و دیگر شاخصهای بازار سهام باشیم.
منبع: تجارت نیوز