به گزارش میمتالز، آمار شرکت تحلیل داده کایروس که عرضه در حدود ۱۹۰ پایانه را دنبال میکند نشان میدهد ذخایر نفت تجاری و استراتژیک چین به پایینترین حد از نوامبر سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرده است. چین امسال با برداشت از ذخایر نفت، تلاش کرده است رشد قیمتها را کنترل کند، اما این اقدام تاثیر اندکی داشته است و تنها افت مستمری که در مجموع ذخایر این کشور وجود داشته است را تشدید کرده است.
یونتائو لیو، تحلیلگر شرکت انرژی اسپکتس گفت: به نظر میرسد ذخایر نفت چین به پایینترین سطح ممکن رسیده و پالایشگاهها ممکن است از این به بعد ذخیره سازی را شروع کنند.
نفت امسال در پی بهبود تقاضا پس از پاندمی، با کمبود عرضه روبرو شده و قیمتها را به بالاترین رکورد چند سال اخیر رسانده و ذخیره سازی مجدد را غیرجذاب کرده است. کمبود عرضه جهانی انرژی، تقاضای بیشتر و رویکرد محتاطانه اوپک پلاس در تسهیل محدودیت عرضه، جایی برای آسودگی خاطر برای خریداران نگذاشته است. وزیران این گروه روز پنج شنبه برای مذاکره درباره سیاست تولید نفت دیدار میکنند.
برای چین کاهش سطح ذخایر نفت دردسر دیگری محسوب میشود. این کشور در حال حاضر با کمبود زغال سنگ و گاز طبیعی دست و پنجه نرم میکند که باعث سهمیه بندی برق و فلج شدن تولید اقتصادی شده است. بعضی از فروشندگان سوخت ناچار شدهاند حجم دیزلی که به مصرف کنندگان میدهند را جیره بندی کنند تا از یک بحران انرژی دیگر اجتناب شود.
اداره ملی ذخیره استراتژیک و غذای چین در این راستا برداشت از ذخایر دیزل و بنزین را برای رفع کمبود اعلام کرد.
چین معمولا میزان ذخایر وسیع نفت خود را افشا نمیکند، اما شماری از شرکتها از ابزارهایی نظیر ماهوارهها برای برآورد میزان این ذخایر استفاده میکنند. شرکت کایروس پیش بینی کرده که میزان ذخایر بازرگانی و استراتژیک چیم از اواسط مارس حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده و به حدود ۹۱۹ میلیون بشکه رسیده است. شرکتها اورسا اسپیس سیستمز و کپلر که از متودهای اندکی متفاوت استفاده میکنند، ذخایر چین را در پایینترین سطح از فوریه سال ۲۰۲۰ میبینند.
سرنا هوآنگ، تحلیلگر ارشد بازار آسیا در شرکت ورتکسا اظهار کرد: پالایشگاهها با توجه به قیمت بالای نفت، احتمالا با نرخ سنجیدهتری به ذخیره سازی مجدد اقدام خواهند کرد. قیمت نفت برنت نزدیک به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ است و وست تگزاس اینترمدیت به بالاترین حد سال ۲۰۱۴ صعود کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، ساموئل کونگ، تحلیلگر ارشد شرکت مشاوره FGE گفت: با وجود قیمتهای بالاتر، شرکتهای نفتی دولتی چین خرید نفت را طی دو ماه گذشته افزایش داده اند تا ذخایر خود را دوباره پر کنند.
منبع: کالاخبر