تاریخ: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۰۶
بازدید: ۶۵۵
کد خبر: ۲۳۴۷۱۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بهره‌مندی از تجربیات کشور‌ها در بهینه‌سازی بانکداری توسعه‌ای

بهره‌مندی از تجربیات کشور‌ها در بهینه‌سازی بانکداری توسعه‌ای
‌می‌متالز - رییس هیات مدیره بانک توسعه تعاون بر لزوم بهره‌مندی از تجارب کشور‌های موفق در موضوع بانکداری توسعه‌ای تأکید ورزید.

به گزارش می‌متالز، سید باقر فتاحی رییس هیات مدیره بانک توسعه تعاون در جلسه بررسی نقش بانک‌های توسعه‌ای در اقتصاد ژاپن اظهار داشت: با بررسی موضوع توسعه اقتصادی در کشور‌های گوناگون با تنوع زیادی از راهکار‌ها و سیاست‌ها مواجه می‌شویم و هر اقتصادی با تلفیقی از الگوی بومی و تاسی از تجارب دیگر اقتصاد‌ها مسیر توسعه را پیموده است.

وی افزود: تامین مالی بخش‌های گوناگون اقتصادی از مهمترین ارکان توسعه در اقتصاد‌های مختلف محسوب می‌شود و مکانیزم تامین مالی لازم است با نیاز‌ها و مقتضیات بخش‌های اقتصادی تناسب داشته باشد.

وی افزود: نهاد‌های حاکمیتی مالی از قبیل بانک مرکزی با تنظیم قواعد مناسب بازیگران بازار‌های مالی و پولی، نقشی مهم در هدایت منابع به سوی فعالیت‌های مولد و جلوگیری از هدررفت منابع بر عهده دارند.

فتاحی با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه بررسی نقش بانک‌های توسعه‌ای در توسعه اقتصادی ژاپن گفت: موسسات مالی تعاونی در چهار گروه شینکین بانک‌ها، تعاونی‌های اعتباری، بانک‌های کارگران، نورینچوکین بانک در اقتصاد این کشور حضور دارند و وظیفه این موسسات ارائه خدمات به شرکت‌های کوچک و متوسط و خانوار‌های محلی می‌باشد. به جهت اهمیت شرکت‌های کوچک و متوسط در اقتصاد ژاپن و به دلیل مشکلات فراوانی که این بخش از اقتصاد در تامین مالی خود دارد، نوآوری‌های نهادی فراوانی برای تسهیل فرآیند تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط اندیشیده شده است.

وی در ادامه به مطالب ارائه شده توسط دکتر فرهاد تقی زاده حصاری عضو هیات علمی و دانشیار اقتصاد دانشگاه توکای ژاپن اشاره نمود و گفت: بانک‌های توسعه‌ای ژاپن در مقطع کنونی برنامه سرمایه گذاری مالی و برنامه وام شامل اعتبارات با بهره پایین به اجرا درمی‌آورند و همچنین از سرمایه گذاری در شرکت‌های کوچک و متوسط، تقویت و بروز رسانی زیرساخت‌های اقتصادی و امکانات رفاهی عمومی و حفظ منابع طبیعی حمایت می‌کند.

فتاحی افزود: بانک توسعه ژاپن با تمرکز بر توسعه صنایعی نظیر صنعت برق، صنایع حمل و نقل دریایی، استخراج زغال سنگ، آهن فولاد، ماشین آلات و با هدف توسعه صنعتی، تامین کسری برق و خودکفایی دربخش‌هایی نظیر کشاورزی مشغول به فعالیت بوده است و بانک صادرات و واردات ژاپن نیز عملیات بانکی را در مسیر کمک به افزایش قدرت رقابتی محصولات ژاپنی در بازار خارجی و توسعه سرمایه گذاری خارجی و توسعه سرمایه گذاری خارجی شرکت‌های ژاپنی انجام داده است.

گفتنی است در این جلسه که با حضور حجت اله مهدیان مدیر عامل بانک توسعه تعاون، امیر هوشنگ عصارزاده عضو هیات مدیره بانک، کریم میرزاخانی مدیر مرکز آموزش و پژوهش و مدیران ارشد بانک همراه بود دکتر فرهاد تقی زاده حصاری از طریق ویدئو کنفرانس مطالب تخصصی در خصوص ابعاد گوناگون فعالیت بانکداری توسعه‌ای در ژاپن را مطرح نمود.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده