به گزارش میمتالز، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۷۹۳ دلار و ۶۳ سنت رسید و از ابتدای هفته جاری تاکنون ۰.۷ درصد رشد داشته است. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۷۹۴ دلار و ۴۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته با ۳۰ دلار و ۶۰ سنت معادل ۱.۷ درصد افزایش، در ۱۷۹۳ دلار و ۵۰ سنت بسته شد.
بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه در پایان نشست سیاست پولی دو روزه خود اعلام کرد تعدیل برنامه ماهانه خرید اوراق قرضه را آغاز خواهد کرد و قصد دارد آن را در سال ۲۰۲۲ خاتمه دهد، اما همچنان بر این دیدگاه که تورم بالا موقتی خواهد بود و نیازی به افزایش سریع نرخهای بهره ندارد، پا بر جا ماند.
اعلام این خبر باعث شد بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا از رکورد بالای اخیر ۱.۶ درصد عقب نشینی کند.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: با توجه به این دیدگاه بانک مرکزی آمریکا و فشارهای تورمی ادامهدار، طلا در سطوح فعلی حمایت خواهد یافت. با این حال انتظار میرود قیمتها در سال ۲۰۲۲ با ادامه احیای اقتصادی عقب نشینی کنند.
در نشست روز پنج شنبه خود برخلاف تصور سرمایهگذاران که پیش بینی میکردند هزینه استقراض را افزایش میدهد، نرخهای بهره را ثابت نگه داشت.
طلا که دارایی بدون بازدهی است، از پایین ماندن نرخهای بهره سود میبرد، زیرا هزینه نگهداری این فلز ارزشمند کاهش پیدا کرده و جذابیت سرمایه گذاری در آن بیشتر میشود.
نیکلاس فراپل، مدیرکل جهانی شرکت "ای بی سی بولیون" گفت: سرمایهگذاران زیادی همچنان به بازارهای سهام علاقه دارند و تا زمانی که طلا بالای سطح ۱۸۳۵ دلار را نشکند، ممکن است نیروی کافی برای جذب علاقه خرید پیدا نکند.
شاخص MSCI بازارهای سهام جهان روز جمعه به رکورد بالای جدیدی صعود کرد.
بر اساس گزارش رویترز، سرمایهگذاران اکنون منتظر انتشار گزارش اشتغال ماهانه آمریکا برای ارزیابی سلامت بازار کار و تاثیر آن بر دورنمای نرخهای بهره بانک مرکزی آمریکا هستند.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد افزایش، به ۲۳ دلار و ۸۲ سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد افزایش، به ۱۰۲۹ دلار و ۷۰ سنت رسید. بهای هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ۱.۵ درصد صعود کرد و ۲۰۳۰ دلار و ۶۵ سنت معامله شد و در مسیر نخستین رشد هفتگی در چهار هفته اخیر قرار گرفت.
منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)