به گزارش میمتالز، با وجود آنکه کشورهای جهان تصمیم دارند با تغییرات آب هوایی و گرمایش زمین مبارزه کنند و عوامل به وجود آورنده آن از جمله زغال سنگ یکی از عوامل تولید کننده گازهای گلخانهای را محدود کنند استرالیا است مصمم است این انرژی فسیلی آلاینده را برای چند دهه آینده تولید کند و بفروشد.
استرالیا روز دوشنبه اعلام کرد که پس از رد قرارداد برای حذف تدریجی سوخت فسیلی آلاینده به منظور محدود کردن تغییرات آب و هوایی، به فروش زغال سنگ برای «دههها» ادامه خواهد داد. در بیست و ششمین کنفرانس تغییرات آبوهوایی سازمان ملل متحد موسوم به «کپ ۲۶»، در گلاسکو، چهل کشور متعهد شده اند که زغال سنگ را در دهههای آینده حذف کنند. استرالیا، مانند چندین کشور بزرگ مصرف کننده زغال سنگ مانند چین و آمریکا، این تعهد را امضا نکرده است.
کیت پیت، وزیر منابع استرالیا به شبکه خبری تلویزیونی ABC گفت: «ما به وضوح اعلام کردهایم که معادن زغال سنگ یا کارخانههای زغال سنگ خود را نمیبندیم.»
پیت با دفاع از تصمیم استرالیا در بیست و ششمین کنفرانس تغییرات آبوهوایی سازمان ملل متحد گفت که کشورش دارای بهترین زغال سنگ در جهان است و به همین دلیل است که ما برای چندین دهه در آینده به عرضه زغال سنگ به بازارهای خود ادامه خواهیم داد.
این وزیر استرالیای اطمینان داد که تقاضا برای زغال سنگ تا سال ۲۰۳۰ روندی افزایشی خواهد داشت. وی افزود: اگر ما برنده این معامله نباشیم، شخص دیگری برنده آن خواهد شد.
من ترجیح میدهم این محصول یک محصول استرالیایی باکیفیت باشد که زمینه اشتغالزایی برای افراد جویای کار در استرالیا را فراهم میکند و اقتصاد استرالیا را میسازد، نه زغالسنگ اندونزی، روسیه یا جاهای دیگر.»
استرالیا، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زغالسنگ و گاز طبیعی در جهان، در سالهای اخیر حوادث شدیدی را تجربه کرده است - خشکسالی، آتشسوزی جنگلها و سیل - که همگی آنها در ارتباط مستقیم با تغییرات آب و هوایی هستند و تولید زغال سنگهای به عنوان یکی از گازهای گلخانه ای، دی اکسید کربن یا گاز کربنیک یکی عوامل تشدید کننده این پدیدهها هستند.
دولت اسکات موریسون ماه گذشته از دستیابی به هدف کربن خنثی (Carbon neutrality) یا دستیابی به انتشار صفر خالص دیاکسید کربن، که به فرآیند کربن زدایی در بخش حمل و نقل، تولید انرژی، کشاورزی و صنعت و ... اشاره دارد، برای سال ۲۰۵۰ دفاع کرد، اما این طرح به دلیل عدم جزئیات آن و این واقعیت که به شدت بر نوآوریهای فناوری هنوز ناشناخته تکیه دارد مورد انتقاد قرار گرفته است.
شورای مواد معدنی استرالیا، که نماینده گروههای معدنی بزرگ در این کشور مانند بیاچپی بیلیتون (BHP Billiton) و ریوتینتو است، برآورد کرده است که هدف سال ۲۰۵۰ با سرمایه گذاری سنگین در فناوری قابل دستیابی است.
بیاچپی بیلیتون شرکت استخراج معادن انگلیسی-استرالیایی است، که به عنوان بزرگترین شرکت معادن و فلزات جهان شناخته میشود. این شرکت در زمینه استخراج سنگ آهن و زغال سنگ، تولید و فروش آلومینیم، فولاد، منگنز و اورانیم، الماس، طلا و نقره، همچنین عرضه فراوردههای نفتی فعالیت میکند.
بر اساس اعلام پیت، تقریباً ۳۰۰۰۰۰ شغل استرالیایی به صنعت زغال سنگ متکی است. شورای معدنی استرالیا نیز به نوبه خود، ۵۰۰۰۰ شغل مستقیم و ۱۲۰۰۰۰ شغل غیرمستقیم را در بردارد.
گروههای بزرگ در این کشور متعهد شده اند د که از آلایندهترین سوختهای فسیلی خودداری کنند.
در همین رابطه، بیاچپی بیلیتون روز دوشنبه اعلام کرد که ۸۰ درصد سهام خود در یک معدن زغال سنگ متالورژی در ایالت کوئینزلند در شرق کشور را به مبلغ حداقل ۱.۲ میلیارد دلار به استنمور ریسورسز فروخته است.
ادگار باستو، رئیس معدن استرالیا در بیاچپی بیلیتون در بیانیهای گفت: «با کاهش کربنزدایی جهان، بیاچپی بیشتر بر تولید زغالسنگ متالورژیکی با کیفیت بالاتر که مورد توجه فولادسازان جهانی است، تمرکز میکند تا کارایی را بهبود بخشد و انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد.»
منبع: خبرگزاری صدا و سیما