به گزارش میمتالز، «حامد فروزان» در نشست همکاریهای اقتصادی ایران و اتریش با اشاره به سابقه طولانی روابط تجاری دو کشور، اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست، تسهیل روابط بین مجموعههای اقتصادی، تجاری ایران و اتریش است.
وی با تاکید بر ظرفیتهای شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی گفت: بهطور رسمی از سفیر اتریش برای بازدید حضوری و میدانی هلدینگهای زیرمجموعه شرکت شستا دعوت میکنیم.
مدیرکل امور بینالملل وزارت تعاون خاطرنشانکرد: پیشنویس تفاهمنامه همکاری در حوزه فعالیتهای مرتبط با این وزارتخانه و اتریش آماده است که امیدواریم امضاء شده و عملیاتی شود.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای شستا، آن را بزرگترین مجموعه اقتصادی کشور دانست و گفت: در شستا، افزون بر ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برنامهریزی شده است که هماکنون بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه در دست اقدام داریم.
«علی رستمی» پروژههای توسعهای را از مهمترین موضوعات شستا دانست و با اشاره به پروژههای توسعهای دو هلدینگ بزرگ پتروشیمی و دارویی زیرمجموعه آن، خاطرنشانکرد: نزدیک به ۱۰ میلیارد یورو سرمایهگذاری برنامهریزی شده است و تلاش داریم در اجرای این پروژهها زمینه همکاری با شرکتهای اقتصادی اتریشی را هم فراهم کنیم.
وی همچنین هلدینگ سیمانی شستا با در اختیار داشتن ۳۰ درصد از سهم بازار سیمانی کشور و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که در حال بزرگترین توان حمل بار در خاورمیانه را به خود اختصاص داده است، از دیگر ظرفیتهای شستا برای همکاری با شرکتهای اتریشی برشمرد.
«کریستوف گراب مایر» مستشار بازرگانی سفارت اتریش در این نشست با اشاره به اراده جدی برای افزایش همکاریهای اقتصادی میان دو کشور، گفت: دیدار امروز مدیران هلدینگهای اقتصادی شستا و گفتگو با آنان نشان اعتماد جمهوری اسلامی ایران به اتریش است، ما نیز تمایل داریم همکاریهای اتریش و ایران را در روابط تجاری و اقتصادی توسعه دهیم.
وی بیانداشت: مدیران بزرگترین هلدینگ اقتصادی در این نشست حضور دارند و لازم است با صرف زمان مناسب، همه مسائل و پیشنهادها بررسی شده و در پایان زمینه همکاری مناسب بین شرکتهای ایرانی و اتریشی فراهم شود.
مستشار بازرگانی سفارت اتریش توضیحداد: با شناختی که از شستا به عنوان یک ابرهلدینگ اقتصادی با حوزه فعالیت متنوع پیدا کردم، مطمئن هستم این موضوع سخت نخواهد بود که ما بستر لازم برای ایجاد ارتباط با شرکتهای اتریشی را فراهم کنیم، ما در اتریش هلدینگی با این تنوع نداریم، اما شرکتهای بسیاری داریم که میتوانند به تفکیک موضوع فعالیت با شستا همکاری کنند.
وی افزود: من به عنوان نماینده اقتصاد و صنعت اتریش، بسیار خوشحال هستم که زمینه گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را فراهم کنیم، پیش از این همکاریهای عظیمی را بین شرکتهای اتریشی و ایرانی داشتیم، اما به دلایلی این روابط در حال حاضر کمرنگ شده است که امیدواریم با برگزاری نشستها، سطح این همکاریها ارتقا یابد.
مستشار بازرگانی سفارت اتریش خواستار آن شد تا مسائل و پیشنهادها به صورت جزئی و مکتوب منتقل شود تا در ارتباط با شرکتهای اتریشی، آنها را طرح کرده و نتایج را در سریعترین زمان ممکن انتقال دهند.
۲۹مهر ماه امسال «نریمان صدری» نائب رئیس هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش در پایان سفر چهار روزه به وین و پس از شرکت در همایش اقتصادی دو کشور و دیدار با فعالان اقتصادی، تصریحکرد: دو طرف مصمم به گسترش همکاریهای اقتصادی و هماهنگ با نقشهراه توسعه تجاری بین دو کشور هستند.