تاریخ: ۰۶ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۴۱
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۲۳۷۴۲۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بانک‌ها برای وام ودیعه مسکن اعتبار دارند؟

بانک‌ها برای وام ودیعه مسکن اعتبار دارند؟
‌می‌متالز - به گفته مسوولان وزارت راه و شهرسازی، ستاد ملی مقابله با کرونا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ارائه وام ودیعه مسکن به مستاجران اختصاص داده که فقط ۴ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده و این یعنی همچنان ۶ هزار میلیارد تومان آن برای پرداخت تسهیلات باقی مانده است.

به گزارش می متالز، مشاهدات میدانی و مراجعات مردمی نشان می‌دهد بانک ها همچنان برای اعطای وام ودیعه مسکن سخت‌گیری‌های زیادی می‌کنند.

در سال ۹۸ ستاد ملی کرونا به دلیل مشکلاتی که برای برخی از مستاجران و فاقدان مسکن در شرایط کرونایی به دلیل محدودیت‌ها و خلل در کسب درآمدها، پیش آمد، این امکان را فراهم کرد تا متقاضیان مستأجر در شهرهای بزرگ، میانی و کوچک با دریافت مبالغی نسبت به تامین مسکن مورد نیاز خود اقدام کنند؛ رقم این وام در آن سال برای مستاجران تهرانی۵۰ میلیون تومان، برای سایر کلانشهرها ۳۰ میلیون تومان و برای دیگر شهرها ۱۵ میلیون تومان بود.

دوسال از پرداخت این وام می گذرد و بنابر بخشنامه بانک مرکزی و تصمیم هیات دولت، متقاضیان وام ودیعه مسکن تا پایان آذر ماه ۱۴۰۰ برای ثبت نام فرصت دارند.

رقم وام ودیعه امسال نسبت به سال گذشته ۲۰ میلیون تومان در تهران افزایش یافته و به رقم ۷۰ میلیون تومان رسیده است، این مقدار در سایر کلانشهر‌ها ۴۰ میلیون تومان و شهر‌های کوچک ۲۵ میلیون تومان تعیین شده است.

این رقم‌ها درحالی است که براساس اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در مهرماه امسال ۳۱ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل ۰.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد و نرخ اجاره‌بها نیز در پایتخت ۴۸.۴درصد افزایش یافته است.

محمود محمود زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: ۱۸۵ هزار نفر تاکنون ثبت نام کردند، از این تعداد حدود ۶۴۰ هزار نفر به سیستم بانکی معرفی شدند و بیش از ۱۴۲ هزار نفر تسهیلات را دریافت کرده اند.

اما مستاجران که متقاضیان دریافت این وام هستند از شرایط دریافت این تسهیلات گلایه داشتند.

یکی از مستاجران گفت: بچه‌های من رفتند دنبال این وام اما چون شرایط ضامن‌ها سخت بود منصرف شدند.

یکی دیگر از متقاضیان این وام گفت: به دلیل سخت بودن شرایط مجبور شدم از مردم قرض بگیرم.

این سختگیری‌ها باعث شده که برخی از متقاضیان از دریافت این وام صرف نظر کنند. برای پیگیری بیشتر این موضوع به عنوان یک متقاضی سراغ بانک‌های وام دهنده رفتیم.

یکی از مسوولان بانک‌ها در رابطه با شرایط دریافت وام ودیعه مسکن گفت: اجاره‌نامه باید به نام همسرتان باشد، دریافتی داشته باشند و با توجه به گردش حسابشان در بانک و دو ضامن با کسر از حقوق دولتی می‌توانید درخواست وام دهید و در نوبت بمانید.

نداشتن بودجه و پر بودن ظرفیت، یکی از جواب‌های مشترک بانک‌ها در این زمینه بود.

مسوولان این سختگیری‌ها و سنگ‌اندازی بانک‌ها را بی‌دلیل می‌دانند و حتی اقداماتی در این زمینه انجام داده‌اند.

محمود محمودزاده، معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی گفت: این موارد به بانک مرکزی و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده است که مورد بررسی قرار بگیرند؛ زیرا منابع به بانک‌ها تخصیص داده شد و هیچ بانکی بدون منابع نیست.

این موضوع را از مسوولان بانک‌های دولتی پیگیری کردیم اما پاسخی در این زمینه ندادند.

به گفته مسوولان وزارت راه و شهرسازی، ستاد ملی مقابله با کرونا ۱۰ هزار میلیارد تومان برای ارائه این وام به مستاجران اختصاص داده که فقط ۴ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده و این یعنی همچنان ۶ هزار میلیارد تومان آن برای پرداخت تسهیلات باقی مانده است. در صورتی که بانک‌ها از نبود اعتبار برای اعطای وام سخن می‌گویند.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده