به گزارش میمتالز، «احمد ذاکری» در آیین افتتاح فاز اول طرح جامع گمرک مرز رسمی پرویزخان، افزود امروز شاهد افتتاح مهمترین پروژه گمرک از نظر حجم ریالی و پروژهای هستیم که از پروژههای مهم کشور است و با توجه به رشد صادرات نیاز به اجرای پروژه در این مرز بود.
او گفت: از امروز این پروژه که شامل تسهیل در امور تجاری، صادرات و ترانزیت میشود، تحویل گمرک شده و از مزایای آن کاهش زمان تشریفات است که امیدواریم این بستر در دیگر مرزهای کشور نیز عملیاتی شود که به طور قطع این پروژه سبب رشد اقتصادی استان، منطقه و کشور خواهد شد.
وی اظهار داشت: این چهارمین سفر من به استان کرمانشاه و مرز پرویرخان است که یکی از مشکلات این مرز رسمی شدن آن قبل از تکمیل زیرساختها بود که باید با تدبیر و همدلی و تعامل دستگاههای مرزی این موارد حل شود.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران گفت: در مرز ما باید کمترین ایستایی و زمان توقف را برای بحث صادرات داشته باشیم و سرعت را بالا ببریم.
ذاکری اضافه کرد: قبل از اجرای این پروژه حالت ایستایی در مرز داشتیم و بنا شد این پروژه عملیاتی شود که از پیمانکار طرح به دلیل نداشتن وقفه در کار با وجود حجم بالای صادرات در مرز رسمی پرویزخان و پیشرفت مناسب آن قدردانی میکنم.
او گفت: نگاه ما به مرز رسمی پرویزخان ملی است و این مرز به بخش صنعت کل کشور کمک میکند، زیرا کالاهای تولیدی سایر استانهای کشور از این مرز صادر میشود که اگر صادرات تقویت نشود بازار تولیدات داخلی متضرر میشود.
وی افزود: اگر شرایط در مرز تسهیل نشود و تشریفات افزایش پیدا کند در رقابت تجارت خارجی باخته ایم و با این نگاه بزرگترین پروژه گمرک کشور را اجرا کردیم که حجم کار در این مرز ۲ برابر خواهد شد.
او گفت: ما نگاه بسته به مرز پرویزخان نداریم، زیرا ۷۰ میلیارد تومان برای آن هزینه کرده ایم و هنوز سند مالکیت آن را نداریم و نگاه ویژه و ملی به این مرز داریم و با همه مشکلات این طرح را اجرا کردیم و به فاز دوم آن هم نظر داریم و باید با جلسات و رایزنیها فاز دوم و متولی آن تعیین تکلیف شود.
ذاکری افزود: برای خدمات رفاهی از ظرفیت خود منطقه استفاده خواهد شد و با برنامه ریزی درست و منسجم این کار اتفاق خواهد افتاد، چون هر طرحی که منفعتی به شهرستان برساند از آن حمایت خواهیم کرد و اگر مرز رونق دارد مردم نیز باید از قبل آن منتفع شوند.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران گفت: ما برای مرز اهمیت ویژهای قایل هستیم و مردم در مرزها در دوران دفاع مقدس متحمل هزینههای زیادی شدند و اگر مرز رونق دارد مرزنشینان از آن بی بهره نباشند.
وی ادامه داد: همکاری و تعامل همه دستگاههای مستقر در مرز موجب رونق تجارت، صادرات، تولیدات و اشتغالزایی در کشور خواهد شد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. پنج مرز رسمی پرویزخان، خسروی، شیخ صله، شوشمی و سومار در استان اکنون فعال است.