به گزارش میمتالز، "عباس آرگون" امروز یکشنبه در گفت و گویی به کمک بازار سرمایه در تحقق "نقشه راه غیر تورمی" اشاره کرد و افزود: از گذشته بارها این موضوع از سوی کارشناسان مطرح شد تا اقدامی برای به پایان رساندن طرح یا پروژههای نیمه تمام در کشور از طریق پولهای سرگردان مردم صورت گیرد.
وی ادامه داد: نقشه راه رشد غیر تورمی ارائه شده از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی از جمله طرحهای مناسبی است که با اجرای آن شاهد اتفاقاتی مثبت در پروژههایی هستیم که هنوز تحت تاثیر کمبود منابع مالی تکمیل نشده اند.
آرگون اظهار داشت: سال گذشته با قرار گرفتن شاخص بورس بر مدار صعودی و افزایش تقاضا از سوی مردم برای خرید سهام، فرصت بسیار خوبی برای پذیرش پروژهها و طرحهای نیمه تمام در قالب شرکتهای سهامی عام در بورس فراهم شد که از این طریق سهام این شرکتها در اختیار مردم قرار میگرفت.
آرگون گفت: با انجام چنین اتفاقی ضمن پوشش تقاضای مردم برای خرید سهام، زمینه نظم بخشیدن به پولهای سرگردان در بخشهای مولد که بارها منجر به نابسامانی بازارهای مختلف سرمایه گذاری شده بودند، ایجاد میشد.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: طی این سالها شاهد وجود پروژههای نیمه تمام زیادی در کشور بودیم و طبق آمارهای ارائه شده حدود ۶۰ هزار پروژه نیمه تمام در حوزههای مختلف وجود دارد که دارای چرخه اقتصادی هستند.
وی افزود: این پروژهها با درصدهای مختلفی از پیشرفت همراه بودند و بهتر است تا بعد از انجام تامین مالی پروژههای اقتصادی که درصد بالایی از پیشرفت را کسب کرده اند تبدیل به شرکت شوند تا سهام آن از طریق عرضه اولیه در اختیار مردم قرار بگیرد.
آرگون گفت: با توجه به ساختار بودجه کشور، طرحهای عمرانی نمیتوانند منابع لازم را برای تکمیل طرحها از بودجه کشور تامین کنند، در این زمینه میتوان چند پروژه همگن را به عنوان شرکت عام پروژه ایجاد کرد.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: جذب منابع در پروژههای مختلف باعث مولد شدن داراییهای راکد میشود و با توسعه صادرات و اشتغال همراه خواهند شد، این مسایل از جمله فرصتهای خوبی هستند که میتوان از آنها به نفع اقتصاد کشور استفاد کرد.
وی تاکید کرد: اکنون با کمک طرح پیشنهادی وزارت امور اقتصادی و دارایی میتوان حداکثر استفاده را از این فرصت کرد و با ورود منابع خرد سرگردان سرمایه گذاران که اکنون دیگر نمیتوانند وارد دیگر بازارهای سرمایه گذاری شوند، کمک زیادی را به بخش واقعی و مولد اقتصاد کشور کرد.
آرگون به اعمال همزمان مجموعهای از سیاستها اشاره کرد و گفت: باید برخی از هماهنگیها بین سیاستهای بازار پول و بازار سرمایه صورت بگیرد تا از این طریق، همکاری مثبتی در تامین مالی پروژهها انجام شود.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران به بند اشاره شده در طرح "نقشه راه غیرتورمی" وزارت امور اقتصادی و دارایی در خصوص کمک صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: این صندوقها میتوانند بیشتر کمک کننده به شرکتهای صادرات محور باشند تا منابع ارزی را به صندوق بازگردانند.
وی به موضوع مهار نوسانات ارزی در نقشه راه غیرتورمی دولت اشاره کرد و گفت: دولت اصلیترین بازیگر بازار ارز است، در این میان راه اندازی دوباره بازار مشتقه ارزی میتواند کمک زیادی را در مهار نوسانات ارزی داشته باشد.
آرگون اظهار داشت: در صورت رفع شرایط تحریمی میتوان به راه اندازی و استفاده از بازار آتی ارز در بورس کالا به عنوان اقدامی موفق نگاه کرد و از آن به عنوان سیاست موفق کمک گرفت.
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران افزود: با افزایش پیش بینی پذیری بازار ارز، فعالان بازار راحتتر میتوانند به کسب اطلاعات از آینده این بازار، برنامه ریزی فعالیتها و توسعه کسب و کار خود بپردازند.
وی راه اندازی بازار مشتقه ارزی را کمک کننده در تحقق نقشه راه غیرتورمی اعلام کرد و گفت: این اقدام علاوه بر پیشبینی پذیری اقتصاد کشور منجر به کاهش ریسکهای ناشی از تغییرات احتمالی قیمت ارز خواهد شد.
آرگون تاکید کرد: در صورتی که بتوان با ابزاری موفق، نوسان نرخ ارز را پوشش داد ریسک احتمالی مربوط به تغییرات و تحولات قیمت ارز با کاهش همراه خواهد شد.
«احسان خاندوزی»، وزیر امور اقتصادی و دارای شامگاه سهشنبه (۲۵آبان ماه) در حساب کاربری خود در توئیتر از رونمایی کلیات نقشه راه دو سال آتی برای رونق تولید همزمان با کاهش تورم در وزارت اقتصاد خبر داد.
وی در این توییت اعلام کرد: «پس از دو ماه همفکری با کارشناسان، امشب وزارت اقتصاد از کلیت نقشه راه دو سال آتی برای رونق تولید هم زمان با کاهش تورم رونمایی کرد.»
وزارت امور اقتصاد و دارایی در بند نخست از بخش «افزایش پیش بینی پذیری اقتصاد» نقشه راه غیرتورمی، استفاده از ساز و کارهای بورس کالا برای تعیین قیمت و ارتقای شفافیت و در بند سوم، پوشش ریسک نوسانات قیمت مواد اولیه با ایجاد بازار معاملات آتی را مطرح کرده است.
همچنین در بند بازارسازی و اصلاح شبکه توزیع داخلی و خارجی تاکید بر تقویت جایگاه تامین کنندگان خرد کالا در کشور و استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و استارتاپها برای توزیع کالا، استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور برای بازارسازی کالاها و خدمات ایرانی و تخصصی کردن امور نظارت در دستگاههای متولی شده است.