به گزارش میمتالز، احسان عزیزی مدیر مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد با بیان این خبر گفت: با توجه به ظرفیت استخراجی معادن موجود و توان صنعتی - معدنی استان یزد و نیز ارسال سالانه بیش از ۲۵ هزار نمونه اکتشافی برای آنالیز به آزمایشگاههای خارج از استان، وجود یک آزمایشگاه تخصصی و تحقیقاتی در این حوزه ضروری بود.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد، با مدنظر قراردادن سیاستهای ابلاغی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، از سال ۹۹ کمیتهای با هدف توسعه و تجهیز آزمایشگاه، تشکیل داد و به دنبال آن، اقدام به تدوین یک طرح جامع توسعهای شامل تجهیز و توسعه سختافزاری و نرمافزاری امکانات آزمایشگاهی کرد.
مدیر مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد با اشاره به اینکه تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی پیشرفته برای این مرکز در حال تامین است، گفت: این تجهیزات شامل دستگاههای پیشرفته ICP-OES و ICP-MS برای آنالیز سریع، دقیق و همزمان طیف وسیعی از عناصر (۶۳ عنصر از جمله عناصر نادر خاکی) در حد تشخیص ppb و نیز دستگاههای فرآوری، کانه آرایی و کانی شناسی هستند.
وی افزود: با نصب تجهیزات مذکور تا اواخر سال آینده، خدمات رسانی این مرکز به شرکتهای معدنی برای انجام آنالیز شیمیایی و مطالعات کانیشناسی فراهم میشود. با نصب این تجهیزات، امکان آنالیز سالانه ۲۵ هزار نمونه ارسالی از معادن مختلف فراهم میشود و این میزان به تدریج قابل افزایش است.
عزیزی خاطرنشان کرد: ارزش تقریبی این تجهیزات، حدود ۲۰۰ میلیارد ریال است. همچنین، مجموعهای از تجهیزات آزمایشگاهی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیارد ریال از واحدهای زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، به مرکز تحقیقات مواد معدنی یزد منتقل شده است.
عزیزی با اشاره به احداث ساختمان کوره کارگاهی و ساختمان اسید در این مرکز تصریح کرد: کوره کارگاهی برای آماده سازی نمونههای معدنی حاوی عناصر با ارزش همچون طلا، نقره و پلاتین و پالادیوم و ساختمان اسید برای انحلال و آماده سازی سایر نمونههای معدنی در راستای طرحهای توسعهای آزمایشگاه در حال انجام است.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود تکمیل ساختمان کوره کارگاهی و ساختمان اسید تا پایان سال جاری انجام شود.
منبع: ایمیدرو