تاریخ: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۴۷
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۲۴۰۶۳۸
سرویس خبر : انرژی

افزایش نرخ گاز و برق در بودجه ۱۴۰۱ تهدیدی برای صنعت فولاد نیست

افزایش نرخ گاز و برق در بودجه ۱۴۰۱ تهدیدی برای صنعت فولاد نیست
‌می‌متالز - یک فعال صنعت فولاد با اشاره به اینکه یارانه صنعت فولاد کمتر از ۵ درصد است و نسبت به سایر هزینه‌های تولید قابل توجه نیست، گفت: افزایش هزینه‌های انرژی در بودجه سال آینده در تولید و سودآوری فولادی‌ها تاثیر چندانی ندارد.

به گزارش می‌متالز، مهیار خداپرستی در حاشیه بازدید خبرنگاران از سایت احداث کارخانه ۲.۵ میلیون تنی کنسانتره فولاد خراسان در خصوص تاثیر بودجه ۱۴۰۱ و مواردی همچون تاثیر گرانی حامل‌های انرژی بر صنعت فولاد کشور گفت: متناسب با افزایش قیمت گاز و برق واحد‌های تولید فولاد، قیمت محصولات نیز افزایش پیدا خواهد کرد؛ ضمن این که بخشی از محصولات فولادی نیز صادر می‌شوند که منابع حاصل از صادرات نیز تا حدودی این افزایش قیمت‌ها را جبران می‌کند.

این فعال صنعت فولاد با بیان این که افزایش نرخ گاز و برق در بودجه سال آینده تهدیدی برای صنعت فولاد نیست، گفت: عمده مقاطع و محصولات فولادی کشور قابلیت صادرات دارند و صادر می‌شوند؛ علاوه بر این در بودجه سال ۱۴۰۱ هم افزایش نرخ ارز نیمایی پیشنهاد شده است که از این منظر نیز شاهد تعدیل اثر افزایش قیمت گاز و برق بر صنعت فولاد در سال آینده خواهیم بود.

وی با اشاره به این که هزینه تمام شده صنعت فولاد در زمینه افزایش نرخ گاز و برق را می‌توان از محل صادرات محصولات فولادی جبران کرد، در خصوص فرصت‌ها و تهدید‌های صنعت فولاد گفت: با توجه به ذخایر معدنی موجود در کشور و طرح‌ها و برنامه‌های فولادی برای سال‌های آینده، یکی از چالش‌های موجود تامین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت است که در این زمینه باید متناسب با صادرات و مصاف داخلی، گسترش واحد‌های تولید فولاد صورت بگیرد.

معاون طرح و توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان در ادامه در خصوص منطقه سنگان گفت: در اکتشافات اولیه مشخص شده است که ذخایر موجود در این منطقه تا ۵۰ سال آینده پاسخگوی بخشی از مواد اولیه و سنگ آهن مورد نیاز شرکت‌های فولادی باشد. از این رو طرح توسعه این کارخانه تا تولید ۵ میلیون تن کنسانتره در راستای تامین مواد اولیه مورد نیاز شرکت فولاد خراسان می‌باشد که در حال حاضر بیش از ۱۷ درصد پیشرفت داشته است.

خداپرستی با اشاره به این که برنامه ۲۴ ماهه‌ای تدارک دیده شده است تا کل پروژه به اتمام و بهره برداری برسد، گفت: در فاز اول بهره برداری این سایت، ۲.۵ میلیون تن کنسانتره تحویل شرکت فولاد خراسان خواهد شد و در فاز بعدی مازاد تولید به سایر واحد‌ها فروخته خواهد شد. ضمن این که دو افزایش سرمایه ۷۵۰ میلیارد و ۱۰۰۰ میلیارد تومای نیز برای تامین کل مخارج پروژه در نظر گرفته شده است.

تامین مواد و خوراک، پاشه آشیل صنعت فولاد

غلامرضا شیرازی رستمی نیز در حاشیه این بازدید گفت: در دنیا اکتشافات در معادن سنگ آهن در اعماق بیش از هزار متر انجام می‌شود؛ این در حالی است که در کشور ما اکتشاف در سطوح انجام می‌شود، و برای تغیر این روند نیاز به تامین و استفاده از تجهیزات و تکنولوژی روز دنیا داریم.

عضو هیات مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان افزود: پاشه آشیل صنعت فولاد در کشور در بلندمدت تامین مواد مورد نیاز و خوراک شرکت‌های فولادی است که سنگ آهن مهمترین پارامتر در این حوزه است.

وی با بیان این که منطقه سنگان با ۱.۲ میلیارد تن ذخایر تا ۵۰ سال آینده می‌تواند پاسخگوی نیاز شرکت‌های فولادی باشد، ادامه داد: شرکت‌های بزرگ در حال حاضر در زیرساخت‌ها سرمایه گذاری می‌کند، به عنوان مثال یکی از نکات مهم در زمینه طرح‌های تولیدی فولاد مصرف آب است، به همین خاطر در دنیا اکثر پروژه‌های فولادی کنار دریا یا دریاچه‌های خروشان احداث می‎‌شوند که این اتفاق در کشور ما کمتر اتفاق افتاده است.

این فعال حوزه فولاد اضافه کرد: بنابراین با توجه به جانمایی شرکت‌های فولادی در کشور و نیاز به زیرساخت‌هایی همچون آب، برق، گاز و حمل و نقل ریلی لازم است بخشی از این نیاز‌ها توسط دولت تامین شود و در مقابل شرکت‌های بزرگ فولادی در کشور نیز در حال حاضر اقدام به فعالیت‌هایی در این زمینه کرده‌اند.

شیرازی رستمی در واکنش به پرسش خبرنگار تسنیم در خصوص اثرات گرانی گاز و برق در بودجه ۱۴۰۱ بر شرکت‌های فولادی گفت: به صورت سنتی در تابستان هر سال شاهد برق صنایع فولادی هستیم و در زمستان هم چالش قطعی گاز را برای این صنعت داریم که باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود، بنابراین هر توقفی در زنجیره تولید صنعت فولاد می‌تواند سودآوری شرکت‌های فولادی را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: با وجود این، افزایش هزینه‌های انرژی در بودجه سال آینده در تولید و سودآوری فولادی‌ها تاثیر چندانی ندارد، چرا که یارانه انرژی نسبت به سایر هزینه‌های تولید در صنعت فولاد قابل توجه نیست و از این نظر نمی‌توان افزایش حامل‌های انرژی در سال آینده را برای صنعت فولاد به عنوان تهدید جدی تلقی کرد و پنداشت که سودآوری این شرکت‌ها دچار چالش می‌شود. هر چند که در همه جای دنیا یارانه انرژی در راستای حمایت از صنایع مختلف از جمله فولادی‌ها تخصیص داده می‌شود.

این فعال صنعت فولاد با اشاره به این که یارانه صنعت فولاد در کشور کمتر از ۵ درصد است، یادآور شد: تامین مواد اولیه بزرگترین دغدغه شرکت‌های فولادی در کشور است و اگر بتوانیم هزینه‌های زنجیره تولید را کاهش دهیم می‌توانیم در ارتقای صنعت فولاد در کشور به موفقیت‌های بیشتری برسیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت