تاریخ: ۲۸ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۳۱
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۲۴۰۷۷۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش سرعت عمل بانک مرکزی در سامانه نیما

‌می‌متالز - معاون ارزی اسبق بانک مرکزی گفت: سرعت عمل بانک مرکزی در سامانه نیما و موارد مربوط به رفع تعهد ارزی و بازگشت ارز‌های صادراتی افزایش یافته است.

به گزارش می‌متالز، سید کمال سید علی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی افزود: با توجه به اینکه سامانه نیما محل اصلی تامین ارز واردات کشور در سطح کلان است امکان اینکه فرآیند رفع تعهد ارزی با تسهیل بیشتر انجام شود وجود دارد و بانک مرکزی باید اختیار عمل بیشتری در این خصوص داشته باشد و امور مربوطه با مدیریت و نظارت این بانک انجام شود چرا که در نهایت بانک مرکزی به عنوان مسوول ارزی کشور شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود کمیته تخصیص ارزی در سطح کلان متشکل از معاونین بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و سایر نهاد‌های مربوطه تشکیل شود تا روند امور بهبود یابد.

سید علی با اشاره به اینکه اقدام بانک مرکزی در محدود و ضابطه‌مند کردن پرداخت ارز مسافرتی از طریق مدارک مثبته اقدام موثری بود که باعث حذف رانت موجود شد، افزود: در ساز و کار قبلی دلالان با اجاره کارت ملی افراد و پرداخت مبلغی ناچیز از سهیمه افراد استفاده کرده و سود ناشی از اختلاف نرخ را به جیب می‌زدند.



معاون ارزی اسبق بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در فروش ارز‌های خدماتی بایستی صرافی‌های بانکی فعال‌تر شوند چرا که امکان نظارت و کنترل بانک مرکزی بر این صرافی‌ها بیشتر است و سایر صرافی‌ها کمتر امکان بررسی صحت مدارک را دارند و امکان اشتباه از سوی آن‌ها وجود دارد؛ بنابراین تقویت صرافی‌های بانکی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

سیدعلی با اشاره به افزایش عرضه ارز ناشی از افزایش صادرات غیرنفتی در پی کاهش عوارض کرونا در عرصه تجارت بین المللی و افزایش قیمت نفت، ادامه داد: البته در کنار پوشش بازار حواله و اسکناس توسط بانک مرکزی، تقاضای قاچاق و خروج سرمایه نیز بایستی توسط نهاد‌های ذیربط کنترل شود که در این خصوص باید در دولت هماهنگی بیشتری وجود داشته باشد.

به گزارش تسنیم، وی خاطرنشان کرد: آثار مسایل کلان اقتصادی کشور شامل کسری بودجه و تورم نیز به بانک مرکزی فشار وارد می‌کند و نرخ ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهند لذا اگر دولت و بانک مرکزی برنامه مناسبی برای کنترل تورم و کسری بودجه داشته باشند نرخ ارز هم تعدیل خواهد شد و شاهد شوک‌های ناگهانی نخواهیم بود.

منبع: صدای بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده