به گزارش میمتالز، گروه خاکهای نادر چین در اولین فرصت و در اواخر دسامبر سال جاری در بورس این کشور فهرست میشود. تجمیع مالی تقریباً انجام شده و این شرکت احتمالاً بزرگترین مجموعه فعال در زمینه عناصر نادر خاکی در سراسر جهان خواهد بود.
در ۷ دسامبر، بالاترین افزایش ارزش سهام شرکت China Rare Earth (HK) با یک رشد ۱۸ درصدی صورت پذیرفت و شرکت سهام A-Aluminium Cooperation چین نیز محدودیت روزانه گشایش دریافت کرد.
شرکت China Rare Earth (HK) شرکتی متفاوت از شرکت تازه تاسیس میباشد که عمدتاً در زمینه تولید و فروش محصولات نادر کمیاب و نسوز با کیفیت بالا فعالیت میکند
طبق آمار و اطلاعات رسمی تا سال ۲۰۲۰، چین حدود یک سوم کل منابع خاکهای نادر جهان را در اختیار دارد.
در چین، خاکهای نادر سبک عمدتاً در شمال و خاکهای نادر متوسط و سنگین در جنوب پراکنده شده اند. بایون اوبو (استان مغولستان داخلی) و لیانگشان (استان سیچوان) بیشتر خاکهای نادر سبک چین را ذخیره دارند. معدن بایان اوبو بزرگترین معدن نادر خاکی جهان است. خاکهای نادر متوسط و سنگین در گانژو (استان جیانگشی)، لونگیان (استان فوجیان) و کوههای نانلینگ (از جمله هونان، جیانگشی، گوانگشی و گوانگدونگ) متمرکز شدهاند.
از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰، میزان تولید خاکهای نادر چین، بیش از ۵۵ درصد از کل تولید جهانی این مواد استراتژیک را تشکیل میداد.
تخمین زده میشود که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۴، مصرف خاکهای نادر چین شتاب رشد ۵ درصدی خود را حفظ نماید و همچنین انتظار میرود که تا سال ۲۰۲۶، تقاضای خاکهای نادر چین به ۱۵۵,۰۰۰ تن برسد.
از ابتدای سال جاری، صنعت انرژیهای جدید به سرعت توسعه یافته است. به عنوان یک ماده کلیدی، تقاضا برای مگنتهای دائمی ساخته شده با عناصر نادر خاکی به رشد خود ادامه داده که باعث رونق این صنعت شده است.
انتظار میرود تولید این مگنتها در چین با ۷ درصد افزایش سالانه به ۲۱۰ هزار تن در سال جاری برسد. این در حالیست که حجم صادرات این محصولات به مراتب بیشتر از حجم واردات آنها میباشد. پیش بینی میشود که حجم صادرات مگنتهای دائمی نادر خاکی چین طی سال جاری با ۱۱ درصد افزایش سالیانه به ۴۰ هزار تن برسد.
از ابتدای سال جاری، قیمتهای محصولات اصلی نادر خاکی مانند پرازئودیمیوم، تربیوم و دیسپروزیوم در مقایسه با ۱۰ سال گذشته به بالاترین حد خود رسیده است.
چین قصد دارد از طریق ادغام بیشتر داراییها و سرمایههای نادر خاکی خود، کنترل خود را بر عرضه این عناصر تقویت کند و موقعیت غالب تری را در بالادست زنجیره جهانی صنایع نادر خاکی در دوران گذار به انرژیهای جدید بدست آورد.
منبع: کانال تلگرامی کیوان جعفری طهرانی