به گزارش میمتالز، در حالی که دو سال پیش در شهریور ماه سال ۹۸ مدیران معدن سنگ آهن نصرت راین (معدن چینی ها) تعهد دادند که ۷۰ درصد نیروی کار مورد نیاز این معدن را از نیروهای بومی انتخاب کنند؛ کارخانه کنسانتره تا میزان یک میلیون تن ظرفیت طی مدت یک سال ایجاد و نسبت به افزایش تولید تا میزان مجوز جدید و توسعه اکتشاف اقدام کنند؛ اما این تعهدات همچنان بر زمین مانده است.
در آن زمان دکتر پورابراهیمی اعلام کرده بود: شرکت سرمایه گذار متعهد به تکمیل فرآیند زنجیره ارزشی در استان کرمان با اولویت بخش راین شده است و در صورتی هم که انفجارهایی مرتبط با شرکت منجر به خسارت قناتهای مجاور شود، با تایید کارشناسی، شرکت نسبت به تامین آن اقدام خواهد کرد.
با گذشت دو سال از این مصوبات، اما متأسفانه این تعهدات عملیاتی نشده و در سفر اخیر نماینده مردم کرمان و راور به مجلس در معیت نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان؛ مطالبات مردمی مطرح شد که دکتر پورابراهیمی در این باره قولهایی داد.
امروز، شنبه (۴ دی) نشست دکتر پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به اتفاق فرماندار کرمان و امام جمعه و بخشدار راین در خصوص مطالبات مردمی نسبت به عدم تعهد معدن سنگ آهن نصرت راین (معدن چینی ها) مستقر در مسیر روستاهای گزک - گودر، در اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد.
در این نشست دکتر پورابراهیمی با صراحت اعلام کرد: چنانچه این معدن تعهدات خود و مصوبات را عملیاتی نکند با وزیر صمت برای لغو مجوز بهره برداری مذاکره خواهد شد، زیرا مردم تا الان صبوری کردند و کوتاه آمدند.
وی بر لزوم بکارگیری ۵۰ درصد نیروهای شاغل در معدن از میان بومیهای متخصص روستای حومه و شهر راین، ایجاد فرآوری در خود منطقه و جلوگیری از خام فروشی و در نهایت کمک به زیرساخت حمل و نقل و جاده راین تأکید کرد.
دکتر پورابراهیمی ادامه داد: روزانه یکصد کامیون مواد معدنی را از منطقه خارج میکند و جادههای راین تخریب شده و باعث تصادفات شده و کسی به داد این مردم نمیرسد، اما من به عنوان نماینده این مردم و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس پیگیر هستم.
حسینی نژاد، مدیرکل صمت استان بر زوم انجام مسوولیتهای اجتماعی توسط معادن تأکید کرد و افزود: معدن چینیها ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن سنگ آهن با عیار ۳۵ درصد استخراج میکند پس عیار را با کنسانتره جلو ببرد و ظرف مدت زمان مشخص طرح فرآوری را ارائه دهد و به زیرساختهای جاده و اشتغال منطقه هم کمک کنند.
حجت الاسلام علی اکبر علیدادی سلیمانی، امام جمعه راین هم در این نشست معدن بین دو روستای گزک و گودر واقع شده که به هر دو آسیب رسانده، اظهار کرد: خیابانهای راین گنجایش و تحمل این بار ترافیکی را ندارد.
بر اساس گزارش شبستان؛ تعهد بکارگیری نیروهای بومی در معدن سنگ آهن گودر از روستاهای راین در حالی در ماههای پایانی سال ۱۴۰۰ مجدداً مطرح میشود، که این مهم از دو سال پیش تاکنون هنوز راه به جایی نبرده است.
پیشتر نیز در دی ماه سال ۹۷ مطالبات مردمی نسبت به معادن راین مطرح شده بود.
منبع: خبرگزاری شبستان